Skip to main content

Instagram le va spune tinerilor când să ia o pauză. Schimbări, după dezvăluirile şi acuzaţiile unei foste angajate

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

PAUZĂ pe Instagram. Facebook face schimbări pe Instagram, la câteva zile după ce o fostă angajată Facebook a venit cu acuzaţii dure la adresa companiei. Ea a acuzat gigantul tech că ignoră faptul că Instagram afectează sănătatea mintală a tinerilor şi că pune profitul înaintea „binelui public”.

Publicitate

Platforma aduce noi funcţii, iar una dintre ele le va spune adolescenţilor când să ia o pauză, scrie abcnews.

O altă modificare se referă la algoritmul Instagramului, astfel încât tinerii să fie feriţi de conţinutul „dăunător”, după cum spun reprezentanţii Facebook. Un om de la vârful Facebook susţine că sistemele Instagram vor observa când tinerii se uită în mod repetat la anumite imagini sau clipuri video care le dăunează sănătatea mintală, iar algoritmul va schimba conţinutul.

De asemenea, va exista o funcţie prin care tinerii vor fi avertizaţi că au stat prea mult în aplicaţie şi trebuie să ia o pauză. Practic, la un anumit moment, aplicaţia le va trimite o notificare tinerilor pentru a le atrage atenţia că stau prea mult pe aplicaţie şi trebuie să ia o pauză.

Cele două aplicaţii urmează să fie în faza de testare, iar apoi vor fi lansate oficial.

Deciziile vin în textul în care mai mulţi senatori din America au acuzat compania Facebook că prin aplicaţia Instagram le afectează tinerilor sănătatea mintală.

Nick Clegg, vicepreşedintele Facebook, companie care deţine Instagram, a făcut anunţul despre noile schimbări.

CONTEXT.  Frances Haugen, o fostă angajată a Facebook, a acuzat compania că pune profitul înaintea „binelui public”. EA spune că mii de documente pe care le-a adunat şi le-a dat presei arată că platforma „minte publicul când spune că se fac progrese semnificative împotriva urii, violenţei şi dezinformării”.

Prin dezvăluirile sale, Haugen a devenit un whistleblower, adică un avertizor de integritate publică. Ea spune că s-a hotărât să vorbească despre probleme din companie când „ceea este perceput drept politică a companiei a prioritizat profitul în locul siguranţei publice”, conform aceleiaşi surse.

A fost chemată să depună mărturie în faţa Congresului, cu privire la informaţiile pe care le-a strâns. 

Fosta angajată Facebook a mai spus că Mark Zuckerberg „nu şi-a propus niciodată să creeze o platformă plină de ură”, dar „efectele alegerilor companiei au fost grave”.

Frances Haugen vine şi cu un exemplu. Aceasta relatează că Facebook a schimbat politicile de conţinut timp de câteva săptămâni în jurul alegerilor din SUA din 2020, când conţinutul politic avea o pondere mai mică în feed. Totuşi, ea dezvăluie că tot compania s-a întors la vechii algoritmi după momentul alegerilor.

Ea spune că această mişcare a contribuit la revolta de la Capitoliu.

CITEŞTE ŞI: O fostă angajată acuză Facebook: Pune banul înaintea binelui - „Dacă schimbă algoritmul pentru a fi mai sigur, oamenii vor da clic pe mai puţine reclame”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus