Skip to main content

Acţiune de GHERILĂ la Radio Guerrilla. Hackerii au capturat Instagramul postului. Staţia şi-a recuperat contul după 24 de ore

 
Acţiune de GHERILĂ la Radio Guerrilla. Hackerii au capturat Instagramul postului. Staţia şi-a recuperat contul după 24 de ore

Acţiune de GHERILĂ la Radio Guerrilla. Instagramul postului a fost capturat de hackeri. La nici 24 de ore, staţia şi-a recuperat contul. 

Publicitate

Adrian Popescu, acţionar şi director de marketing al Guerrilla, a povestit, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, cum a fost recuperat contul.

Hackerii ceruseră şi „recompensă” în schimbul paginii. Răspunsul celor de la Guerrilla a fost clar: „nu plătim nimic, nu cedăm la santaj”, după cum a declarat şi Popescu pentru Paginademedia.ro. 

Contul de Instagram în cauză are aproape 50.000 de urmăritori şi peste 5.300 de postări. 

Tot el a povestit cum a fost recuperat contul: 

„Ieri, când am relizat că ne-a fost capturat contul, am hotărât să ieşim public şi să povestim pe Facebook ce s-a întâmplat. Nu am intrat în discuţii cu cei care au spart pagina. Am decis să nu plătim nimic pentru că nu cedăm la santaj.

Dimineaţă, în timpul emisiunii lui Mihai Dobrovolschi, s-a sesizat cineva de la Facebook. Din ce ştim s-a făcut un „task force” (grup de lucru) şi astfel ne-am recuperat foarte repede contul. Cred că e unul dintre puţinele cazuri în care lucrurile au mers atât de rapid.

Ne bucurăm că printre ascultătorii Radio Guerrilla sunt oameni care au reacţionat atât de repede şi ne-au ajutat. Este vorba despre un cont de Instagram construit cu foarte multă muncă”, a explicat Adrian Popescu. 

Acesta a mai povestit că pagina fusese redenumită în pharabenfarway43k2 şi nimeni altcineva în afară de hackeri nu mai avea acces la cont. 

„Am incercat sa ne logam, nu s-a putut. Apoi am primit un mail in care suntem invitati la discutii si imediat un mesaj pe WhatsUp in care ni se cer bani ca sa recuperam pagina Instagram”, scris tot el, ieri, pe Facebook. 

Postarea de ieri a lui Adrian Popescu

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Soby Soby
  Membrii din trupa sud-coreeană BTS văd că și-au făcut conturi de Instagram și este adevărată, și bulină albastră care este verificată au.
  Vor depăși recordul de 24 de ore...
 • Marius Marius
  Suna a actiune de PR ‘inteligent’.

  Nu zic ca e rea ideea. Pacat ca Guerilla e sabotata din interior de domnul de la matinal impreuna cu cei 2 vesnic obedienti (acestia din urma saboteaza doar prin propria atitudine, ca altfel sunt ok). Stima pentru al treilea care incearca sa reziste, insa fara prea mare succes…
 • Soby Soby
  Mai bine ar sparge conturile de Instagram recente deschise ale membriilor trupei BTS decât să spargă contul de Instagram al Radio Guerrilla.
 • Leo Leo
  Radioul asta e atat de inutil...poate hackerii le vor lua si emisia...nu ar fi mare pierdere...
 • Leana Leana
  @Nicolae uraaa! Uraaa! Uraaa! Trăiască controlul! Partikip! Poate castig un iPhone la concursul de CNP uri:)) Nea Nicu ar fi fericit sa citeasca asta!
 • Mihai S. Mihai S.
  A lu' Niciolaie - mai greu cu IP-urile, că "ie" dinamice la majoritatea, adică se SCHIMBĂ... PRICEPIȘI?!?
 • Adrian Popescu / Radio Guerrilla Adrian Popescu / Radio Guerrilla
  @Mil: la ce post de radio lucrezi? Poate ne cunoastem
 • XtremePWN XtremePWN
  Au sunat la PSD sa il deblocheze?
 • Mil Mil
  Sunteti sigur ca nu e doar un stunt publicitar ca sa ii mai bage lumea in seama? Audienta s-a înjumătățit, publicitarii pleaca, nu mai e publicul acela instruit si cu bani al targetului.
 • Buzdugan și Morar Buzdugan și Morar
  Asta cu task-force ul făcut de facebook suna a PR :)) unu misto însă;)
 • Nicolae Nicolae
  Soluția la rețelele de socializare: REALIZAREA CONTURILOR DOAR PE BAZA DE CNP. Punct. Daca nu ai nimic de ascuns, iti faci cont real. Nu fake. Si verificarea periodica a utilizatorilor. PARDON: CNP si IP.

Trimite un comentariu

sus