Skip to main content

INTERVIU. Ioana Ginghină, despre problemele cu hoţii de identitate din social media: „Aveam contracte în derulare şi pierdeam mulţi bani”

 
foto: Isabel Strat
foto: Isabel Strat

INTERVIU. Persoanele publice, mai ales cele expuse foarte des la tv, se confruntă frecvent cu probleme legate de conturile pe care le au pe reţelele sociale, mai ales din cauza furtului. Aşa a păţit şi actriţa Ioana Ginghină, care de ani buni are de tras din cauza hoţilor de identitate din social media. Recent, a fost nevoită să-şi facă un nou cont de facebook, din acelaşi motiv.

Publicitate

Ioana Ginghină este utilizator de reţele sociale din 2009, dar activă în online este de mai mult timp, căci a lansat primul blog cu câteva luni înainte. Actriţa a povestit, pentru Paginademedia, cât de mult a avut de tras din cauza activităţii din social media.

„Aveam contracte care se derulau în acea perioadă şi pierdeam mulţi bani, aşa că a fost extrem de stresant pentru mine”, a povestit Ioana Ginghină.

Paginademedia.ro: Ioana, văd că ai din nou alt cont de facebook. Ce s-a întâmplat?

Ioana Ginghină: Contul acesta (Ioana Andrea Ginghină, n.r.) este nou, pentru că în acest moment mi-a fost furată din nou pagina oficială şi mi-a fost suspendat contul personal. Aşa că tot eu sunt acum Ioana Andrea Ginghină. Acesta este numele meu complet.

Acum am o echipă care se ocupă de rezolvarea acestor probleme şi sincer m-am detaşat total de astfel de situaţii. Nu mai las astfel de lucruri să mă afecteze.

Paginademedia.ro: Când ai avut de-a face prima dată cu un furt de identitate pe reţelele sociale?

Ioana Ginghină: Acum mulţi ani. Mi-a fost furat contul oficial de atunci, care avea în jur de 20.000 de follower-i („abonaţi”, n.r.). Apoi am tot avut de-a face cu mai multe conturi care aveau alt nume, dar foloseau o poză de-a mea.

Chiar şi pe Tinder erau femei, care la profil foloseau o poză de-mea. Mă şi întreb ce făceau acele femei când mergeau la întâlnire...

Paginademedia.ro: Cum te-ai simţit prima dată când ai experimentat aşa ceva?

Ioana Ginghină: Atunci când mi-au luat contul, a fost extrem de frustrant, dar cel mai urât am reacţionat acum vreo doi ani, când mi-a fost furat contul de Instagram.

Aveam contracte care se derulau în acea perioadă şi pierdeam mulţi bani, aşa că a fost extrem de stresant pentru mine. Prea stresant.

Paginademedia.ro: Şi ce măsuri ai luat?

Ioana Ginghină: Măsurile pe care le-am luat au fost să scriu ca să-mi recuperez contul. L-am recuperat în câteva zile, dar am jurat că nu voi mai lăsa să fiu aşa de afectată dacă se mai întâmplă.

Paginademedia.ro: Câte conturi ai pe reţelele sociale?

Ioana Ginghină: Am contul meu de persoană publică, Ioana Ginghină şi contul şcolii mele de actorie, Miniartshow by Ioana Ginghină. Personal dedic undeva la două ore pe zi, ore în care creez conţinut şi răspund celor care îmi scriu.

Ioana Ginghină: „Îmi place să scriu despre experienţele personale”

Paginademedia.ro: Te ocupi tu singură de toate?

Ioana Ginghină: La conturile personale Ioana Ginghină, de pe Instagram, Facebook, TikTok şi YouTube, nu am pe nimeni, mă ocup de tot singură.

Paginademedia.ro: Dar ştiu că mai ai şi atlă activitate în online, eşti autoare de articole pe un blog care îţi poartă numele.

Ioana Ginghină: Da, încă mai scriu şi acolo, mai rar în ultima vreme, ce e drept, dar mai scriu, pentru că îmi place mult să fac asta. Subiectele mele preferate sunt pe domeniile Beauty, LifeStyle şi Păreri de mamă. Îmi place să scriu despre experienţele personale.

Paginademedia.ro: Ce îţi place cel mai mult la social media?

Ioana Ginghină: Îmi place să cunosc oameni noi, să am un contact cu ei. Cu anumite persoane care mă urmăresc pe reţelele sociale am legat deja adevărate prietenii virtuale.

De asemenea, conturile din social media îmi sunt utile pentru că mă ajută să ţin legătura şi cu copiii cu care am făcut actorie şi acum au peste 20 de ani. Îmi place, în mare parte, comunitatea creată acolo.

Paginademedia.ro: Dar ce îţi displace la acest spaţiu virtual?

Ioana Ginghină: Situaţiile în care lumea este obraznică, prost educată şi nu se înţelege că, mai ales la un prim contact, este nevoie de respect de ambele părţi. Nu suntem cu toţii prieteni la cataramă, cel puţin nu din prima.

Poate fi urmărită şi pe Netflix, în serialul „Adela”

Ioana Ginghină a debutat ca actriţă tv în serialele „La bloc” (PRO TV) şi „În familie” (Prima TV), unde a interpretat în 2002 roluri mici. S-a făcut remarcată doi ani mai târziu, datorită serialului „Numai iubirea” regizat de Iura Luncaşu şi de Anatol Reghintovscho, pentru postul tv ACASĂ – unde a interpretat rolul unguroaicei Ildiko, care i-a adus un succes uriaş, transformând-o într-una dintre cele mai îndrăgite actriţe de la tv.

A jucat apoi în majoritatea producţiilor de la postul tv ACASĂ, fiind una dintre febleţile producătoarei Ruxandra Ion – cu care a legat o prietenie durabilă şi în viaţa privată, căci aceasta este şi naşa sa, pentru căsătoria din 2007 cu actorul Alexandru Papadopol, pe care l-a cunoscut pe platourile de filmare.

Au urmat roluri în serialele „Lacrimi de iubire” (2005), „Daria, iubirea mea” (2006), „Inimă de ţigan” (2007), „Regina” (2008), „Aniela” (2009) şi „Iubire şi onoare” (2011).

După o pauză aproximativ cinci ani, Ioana Ginghină a revenit pe micile ecrane în 2017, de data aceasta la alt post, la Happy Channel. A făcut parte din distribuţia serialului „Când mama nu-i acasă” (2017) – care s-a difuzat vreme de 2 sezoane, apoi a jucat şi în serialul care a continuat povestea, „O grămadă de caramele” – 3 sezoane.

A urmat încă o pauză de tv, mai bine de trei ani, şi a revenit în 2021, tot alături de Ruxandra Ion, de data aceasta la Antena 1, cu un rol în serialul „Adela”, care poate fi urmărit şi acum, dar pe platforma de streaming Netflix.

Unde mai poate fi văzută la tv

Câteva dintre serialele în care a jucat Ioana Ginghină mai pot fi urmărite şi acum la tv, cum sunt „Daria, iubirea mea” – ce poate fi urmărit la postul tv ACASĂ GOLD, de luni până miercuri, de la ora 10.00, „Iubire şi onoare” – ce poate fi urmărit la postul ACASĂ GOLD, de luni până miercuri, de la ora 22.00 şi „Regina” – ce poate fi urmărit la postul tv ACASĂ, sâmbătă şi duminică, de la ora 20.00.

Vă invită şi la teatru

Ioana Ginghină se concentrează acum pe proiectele din teatru. Este angajată la Teatrul „Ion Creangă” din Capitală, cu care colaborează încă din vremea în care era studentă la Actorie în UNATC, facultate pe care a absolvit-o în 2000.

„Vă invit la Creangă să vedeţi şi spectacolele în care joc, «Călătorii prin galaxii» şi «O mie şi una de nopţi». Din toamnă voi avea şi un nou spectacol, «Visul unei nopţi de vară». Iar în teatrul independent joc în spectacolul «Viespea», la Teatrul 4teen”, a mai spus Ioana Ginghină.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus