Skip to main content

INTERVIU. Paul Ipate şi Simina Cernat, despre Misterul Aurului Dacic. Ce au găsit? "Încă mai e foarte mult aur dacic ascuns"

 
INTERVIU. Paul Ipate şi Simina Cernat, despre Misterul Aurului Dacic. Ce au găsit? "Încă mai e foarte mult aur dacic ascuns"

INTERVIU. Paul Ipate şi Simina Cernat, prezentatorii primei producţii locale History - Misterul Aurului Dacic, într-un interviu despre filmările la producţia care are în curând premiera.

Publicitate

Cum au fost filmările? Ce au aflat şi nu ştiau despre daci şi Sarmisegetuza? Ce au descoperit?

Documentarul Misterul aurului dacic îi are protagonişti pe actorul Paul Ipate şi pe pe exploratoarea Simina Cernat. Producţia presupune o călătorie în căutarea comorilor dacice pierdute, dar şi reconstituiri istorice.

Primul episod din cele trei va fi difuat pe 31 octombrie, de la ora 21.00.

Paginademedia.ro: Cel mai tare lucru pe care l-aţi aflat şi habar nu aveţi de el din acest serial documentar?

Paul Ipate: Pot să spun că romanii şi-au schimbat la un moment dat tipul de coif, din cauza acelei săbii pe care o aveau dacii, pentru că era încovoiată şi dacii puteau să treacă peste scutul romanilor cu ea.

Simina Cernat: M-a impresionat că înaintea lui Decebal a existat un preot - Deceneu - care a schimbat complet linia spirituală a dacilor, din nişte barbari i-a transformat în oameni civilizaţi.

Paginademedia.ro: Pot afla românii ceva ce nu ştiau despre Sarmisegetuza?

Paul Ipate: Sunt foarte multe informaţii, dar nu o să le spun acum, pentru că dau spoiler.

Simina Cernat: Ştiam 1 sau 2% despre Sarmisegetuza.

Paginademedia.ro: Un indiciu?

Paul Ipate: Un indiciu ar fi, că mult timp s-a crezut că romanii au distrus templele, de fapt a fost o desacralizare voită făcută chiar de daci.

Simina Cernat: Lucruri nedezvăluite până acum.

Paginademedia.ro: Cât aţi filmat şi pe unde?

Paul Ipate: Am filmat în Munţii Orăştie, în zona Sarmisegetuza.

Simina Cernat: Roşia Montană şi la Roma.

Paginademedia.ro:  Am văzut ceva elemente de docudrama, ceva cu costume. Ce a fost?

Paul Ipate: Sunt menţionate câteva evenimente istorice şi sunt specifice unui documentar, şi să fie mai uşor de ajuns la public.

Simina Cernat: A fost cea mai grea parte de filmat această refacere vizuală a poveştilor.

Paginademedia. ro: A fost vreun interviu, vreo discuţie cu cineva care v-a făcut să aveţi o reacţie wow?

Paul Ipate: Au fost mulţi oameni care ne-au impresionat prin ceea ce au spus, dar Barbara Deppert m-a impresionat.

Paginademedia.ro: De ce Barbara Deppert?

Paul Ipate: Pentru că este cea care a contribuit la aducerea braţărilor în România.

Simina Cernat: Barbara Deppert, Aurora Preţan.

Paginademedia.ro: Până la urmă aţi găsit aurul dacic? Pe unde e aurul dacic?

Paul Ipate: Cred că încă mai e foarte mult aur dacic ascuns. Sper doar că cei care vor găsi aur dacic, să-l aducă aici (la Muzeul de Istorie n. red) şi să nu treacă din nou peste graniţă şi să nu ne putem bucura de el.

Simina Cernat: Aici la muzeu este o parte (râde).

Pagindemedia.ro: Care au fost cele mai grele filmări?

Paul Ipate: Momentul în care am intrat într-o peşteră pe burtă şi momentul în care am avut o scufundare.

Simina Cernat: Eu sunt obişnuită cu situaţii extreme, dar la scufundare aveam nişte costume foarte groase şi afară erau 35 de garde, şi trebuia să luăam pauză să ni se facă vânt, ca să nu leşinăm.

Paginademedia.ro: S-a vorbit de noi filme dcoumentare la anul. Şi voi sunteţi în plan ?

Paul Ipate: Nu ne putem pronunţa, pentru că e mult prea devreme

VIDEO. Trailer Misterul Aurului Dacic

CITEŞTE ŞI: Paul Ipate, într-o emisiune pe History Channel. Caută Aurul Dacic

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sokos Sokos
    Psi sa spuna dacă e real ori soap ha

    De ce nu ne zici tu postac ?
  • Mile Mile
    Psi sa spuna dacă e real ori soap ha
  • Sokosos Sokosos
    De ce e nevoie de actori ce sa joace ha

    Exact. Ce sa joace la Adelinara Zero...
  • Sokosol Sokosol
    3 zile de umilință postac ești disperat ha

    Si Pro TV 7 zile din 7 pe intervalul 19:00-23:00 de umilinta postac esti disperat ha.
  • Sokoso Sokoso
    Chefi la cuțite lider detașat felicitări

    Tu esti Mile ? Ha ha ha !
  • Mile Mile
    De ce e nevoie de actori ce sa joace ha
  • Mile Mile
    3 zile de umilință postac ești disperat ha
  • MucCelMic MucCelMic
    Imi place ca Mile semneaza acum si cu numele Sabina, numai ca la cata scoala are, isi da seama oricine ca are un vocabular limitat.
  • Soby Soby
    Off-topic: Val de somații publice astăzi:

    „Somatii publice – Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Prima TV, Realitatea Plus, România TV, Orange Sport 1, Orange Sport 3, Prima Sport 1, Prima Sport 2 și Digi Sport 4
    Decizie de intrare in legalitate - Arterin

    Întrunit în ședința publică din data de 27.10.2022, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate, ca urmare a sesizărilor primite, pentru modul în care a fost reflectat în cadrul emisiunilor transmise de mai multe posturi de televiziune cazul femeii agresate de Fane Văncică. Au fost monitorizate emisiuni de știri și dezbatere difuzate în data de 30.08.2022 de posturile : Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Prima TV, Pro TV, Realitatea Plus și România TV (precizăm că la Digi 24 și Pro TV nu au fost identificate emisiuni/știri cu acest subiect). Printre titlurile afișate se regăsesc : „Femeie torturată live de interlop” ; „Interlopul Fane Văncică, filmat în timp ce își lovea amanta cu picioarele”, „Femeie bătută de un interlop, în direct” ; „Femeie bătută și umilită de un interlop pe Tik-Tok”. Constatând încălcarea dispozițiilor art. 42^2 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 [În cadrul difuzării în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care abordează tema violenţei domestice este obligatoriu să se asigure informarea victimelor violenţei domestice asupra existenţei numărului de telefon « Telverde destinat victimelor violenţei domestice »], Consiliul a decis să aplice câte o somație publică posturilor Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Prima TV, Realitatea Plus și România TV. Pentru B1 TV și România TV, la aplicarea sancțiunii s-a reținut și nerespectarea prevederilor art. 41 alin. (1) lit. a) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, conform cărora „Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza : a) imagini ale persoanei aflate în situaţia de victimă, fără acordul acesteia”.

    De asemenea, Consiliul a decis să sancționeze cu somații publice posturile Orange Sport 1, Orange Sport 3, Prima Sport 1, Prima Sport 2 și Digi Sport 4 deoarece, la difuzarea spotului publicitar Winner (varianta „Winner, zeu, retrageri, sloturi - 30 sec”), radiodifuzorii nu au respectat dispozițiile art. 89 alin. (3) din Codul audiovizualului, potrivit cărora „Cu excepţia spoturilor publicitare referitoare la pariuri care pot fi difuzate şi în timpul transmisiunilor sportive în direct, programele audiovizuale care conţin jocuri de noroc, precum şi spoturile publicitare care promovează astfel de jocuri se supun condiţiilor de protecţie a minorilor prevăzute în cap. II « Clasificarea programelor în vederea protecţiei minorilor »din titlul II « Protecţia minorilor ».

    În aceeași ședință, Consiliul a hotărât să emită o decizie de intrare in legalitate pentru spotul aferent campaniei de promovare a produsului Arterin, difuzat de posturile de televiziune fără a se ține cont de prevederile art. 120 alin. (1) și de cele ale art. 93 alin. (1) din Codul audiovizualului (monitorizare 03 – 09.10.2022).”

    Sursa: https://cna.ro/article12233,12233.html
  • Serban Serban
    Îi zice Sarmizegetusa.
  • Sabina Sabina
    Chefi la cuțite lider detașat felicitări
  • Mile Mile
    Presupun ca e numai divertisment
  • margo margo
    faza cu aurul dacic e la fel cu tequila originala mexicana din agave vanduta peste tot in lume: daca ar fi toata tequila vanduta distilata din agave, nu ar ajunge toata suprafata mexicului ca sa o cultivi cu agave...

    asa si cu aurul dacic, la cate monede de aur presupus originale, bratari dacice si alte podoabe sunt in muzee si colectii particulare, dacia trebuia sa aiba cel putin vreo 10 milioane de locuitori, marea majoritate aristocrati bogati. iar situatia nu era nici pe departe asa.

Trimite un comentariu

sus