Skip to main content

Minutul Paginademedia. Amintiri cu Teo Trandafir: "La prima emisiune, mi s-a spus să vorbesc până când sunt oprită. Am vorbit 19 minute legate!"

 
Minutul Paginademedia. Amintiri cu Teo Trandafir: "La prima emisiune, mi s-a spus să vorbesc până când sunt oprită. Am vorbit 19 minute legate!"

Minutul Paginademedia. Poveşti savuroase cu Teo Trandafir (acum la Kanal D), despre începuturile în televiziune, alături de Mircea Badea.

Publicitate

În prima emisiune „Postmeridian”, undeva în 1994, mi-a spus să vorbesc până când sunt oprită ”, îşi aminteşte Teo Trandafir despre începuturile în televiziune.

De emoţie şi nevăzând pe nimeni să îmi facă vreun semn, am vorbit 19 minute legat ”, continuă ea.

Era la Tele 7 abc atunci şi făcea emisiune cu Mircea Badea. El era deja veteran în matinale ”, spune Teo. La matinal trebuie informaţie multă, amuzantă, repetitivă. Pentru mine, om de radio, a fost destul de descumpănitor, dar faptul că era Mircea acolo m-a ajutat foarte mult la început."

Primul invitat era chiar şeful staţiei, Mihai Tatulici.

"M-a întrebat de ce l-am invitat, el ştiind clar de ce era în emisie, pentru că aveam nevoie de cineva cunoscut care să-mi sufle în pânze. Aşa că la întrebarea "De ce m-ai invitat aici?", am răspuns. „Că să va fac celebru!”. El mi-a răspuns „Voi, ăştia de la radio, nu aveţi pic de bun simţ”.

A avut parte, de-a lungul timpului, şi de ştiri false despre ea:

Teo Trandafir: "Acum câteva săptămâni am citit că sunt la Viena cu probleme majore de sănătate.  M-au "omorât" de multe ori de-a lungul timpului, în condiţiile în care nu aveam absolut nimic."

La un moment dat, am avut parte de un incident minor, a intrat un domn în maşina mea cu maşina lui şi a înfundat un pic uşa din spate. A apărut o ştire despre o întâmplare cu o maşină neagră, mare, făcută praf despre care se spune că este a mea, în condiţiile în care maşina era de culoare gri şi mai mică. Nu a sunat nimeni să verifice."

Teo Trandafir, invitata săptămânii la Minutul Paginademedia, o rubrică despre ce media consumă oamenii de media.

Unde o vezi?

Prezintă emisiunea Teo Show sâmbăta şi duminica, de la 10.00.

Teo se informează de la radio. "De la radio cu predilecţie, pentru că în online se strecoară tot felul de ştiri care se dovedesc a fi complet pe lângă realitate."

Este fană a serialului La Casa de Papel. 

  • TV sau... YouTube?

Atunci când am timp prefer TV-ul, dar trebuie să recunosc că YouTube are un rol foarte important în viaţa mea, pentru că, uneori, mi se întâmplă lucruri pe care nu am cum să văd la TV. În aceste cazuri, cer link-ul şi accesaţi YouTube.

  • Radio sau podcast?

Ambele. Eu ascult radio mereu, am o aplicaţie pe telefon, ceea ce înseamnă că eu ascult muzica şi stirile tot timpul. Nu am răbdare să ascult două ore de podcast, însă, când ceva devine viral, accesez YouTube şi ascult podcastul respectiv.

  • Facebook sau Instagram?

Mai degrabă Instagram. Mă pricep mai bine acolo.

  • Ştiri sau emisiuni?

Ambele. Având aplicaţia aceea de radio în telefon ca ştiri din jumătatea oră. Îmi este uşor şi să-mi reglez programul, ştiu că dimineaţa la ce oră trebuie să mănânc, când trebuie să plec. Evident "consum" şi emisiuni, prefer emisiunile de umor sau din categoria entertainment.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Stirile nu le alegi tu, te aleg ele pe tine. Nu poti să alegi stiri vesele. Dacă s-a întâmplat o nenorocire o vei vedea, auzi, la buletinul de ştiri. Nu poţi face o departajare în funcţie de preferinţe în cazul ştirilor.

  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

De la radio cu predilecţie, pentru că în online se strecoară tot felul de ştiri care se dovedesc a fi complet pe lângă realitate.

  •  Ce ziar citeşti?

Nu am o publicaţie anume. De când cu online-ul lucruri astea nu mai sunt actuale. "Răsfoiesc" toate ziarele în versiunea lor online.

  •  Ce emisiuni urmăreşti la TV?

Îmi plac emisiunile de umor, emisiunile concurs la care mă mai uit când apuc. Dacă îmi recomandăm un documentar, mă uit la TV, fie în online.

  •  Serial preferat?

Sunt mai multe, „La Casa de Papel”, „Outlander”, „The Blacklist”.

  •  Cât de postezi pe reţelele sociale?

De obicei, o date pe săptămână. Prefer să nu îmi zăpăcesc urmăritorii pentru că nu sunt atât de interesantă să postez zilnic. Dar când postez am văzut că sunt foarte apreciate, am uneori sute de mii de vizualizări şi asta mă impresionează.

  • Cum a fost momentul în care Mihai Tatulici ţi-a spus că o să faci televiziune?

Am rămas complet şocată. În primul rând pentru că mă recunoscuse după voce când i-am spus "Bună ziua!", nu mă văzuse niciodată, eu lucrând la radio.

M-a întrebat dacă sunt Teo Trandafir, am răspuns afirmativ şi mi-a spus că într-o zi vom lucra împreună. Am răspuns că acest lucru nu se va întâmpla şi m-a întrebat de ce. Şi-am răspuns că sunt prea bună prietenă cu mine că fac aşa ceva. Drept pentru care, înainte ca prima emisie Postmeridian, emisiune radio televizată, să se concretizeze, mi-am dat demisia.

M-a întrebat dacă accept totuşi să fac emisiunea, în cazul în care se trag cabluri prin tavan până în radio pentru o emisiune radio televizată. I-am răspuns că oricum vin la serviciu şi e treaba lor dacă vor să mă filmeze în timp ce fac radio. Aşa s-a şi făcut.

Încet, încet am început să îmi dau seama ce vor telespectatorii şi am încercat să se adapteze emisiei, astfel încât să fie interesat şi pentru ascultători care nu admit să asculte sau să intervină mai lungă de 30 de secunde, şi pentru telespectatori, care să aibă ceva. diferit. 

  • De la radio ai trecut la realizarea unui format cu Mircea Badea. Cum a fost acel început?

A fost o bucurie perpetuă. Prima zi a fost mai grea, nu făcusem niciodată asta, dar Mircea Badea era deja veteran în matinale. Nu înţelegem de ce rubricile se repetă şi am învăţat de la Mircea că trebuie oferită informaţie, dacă se poate un pic diferit, pentru cei care se trezesc, se uită puţin la ţine şi pleacă, dar şi pentru cei care rămân pe toate emisiile.

La matinal trebuie informaţie multă, amuzantă, repetitivă. Pentru mine, om de radio, a fost destul de descumpanitor, dar faptul că era Mircea acolo m-a ajutat foarte mult la început. 

  • Care este greşeala pe care ai făcut-o la începutul carierei tale?

În prima emisiune "Postmeridian", undeva în 1994, mi s-a spus să vorbesc până când sunt oprită. De emoţie şi nevazand pe nimeni să-mi facă vreun semn, am vorbit 19 minute legat.

Primul invitat a fost Mihai Tatulici, care m-a întrebat de ce l-am invitat, el ştiind clar de ce era în emisie, pentru că aveam nevoie de cineva cunoscut care să îmi sufle în pânze. Aşa că la întrebarea "De ce m-ai invitat aici?", am răspuns "Că să va fac celebru!". El mi-a răspuns: "Voi, ăştia de la radio, nu aveţi pic de bun simţ". 

  • A fost vreo ştire în presă despre tine care te-a deranjat?

Da, au fost multe. Acum câteva săptămâni am citit că sunt la Viena cu probleme majore de sănătate. M-au "omorât" de multe ori de-a lungul timpului, în condiţiile în care nu aveam absolut nimic.

La un moment dat, am avut parte de un incident minor, a intrat un domn în maşina mea cu maşina lui şi a înfundat o pic uşa din spate. A apărut o ştire despre o întâmplare cu o maşină neagră, mare, făcută praf despre care se spune că este a mea, în condiţiile în care maşina era de culoare gri şi mai mică. Nu a sunat nimeni să verifice.

Carte de vizită - Teo Trandafir:

  • A prezentat emisiunea Bună dimineaţa România cu Mircea Badea (1994 Tele 7abc)
  • A prezentat emisiunea Teo la Pro TV (2001-2006)
  • A prezentat Teo Live Show la Pima TV
  • A avut un rol în serialul Pariu cu viaţa la Pro TV (2012)
  • Prezintă Teo Show la Kanal D din 2013
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus