Skip to main content

VIDEO. O anchetă Recorder, blocată pe YouTube, a reapărut pe platformă. Cine a reclamat-o şi de ce

 
VIDEO. O anchetă Recorder, blocată pe YouTube, a reapărut pe platformă. Cine a reclamat-o şi de ce

Dumnezeul Achiţiilor se întoarce. Platforma jurnalistică Recorder vine cu un nou material din seria de dezvăluiri „Dumnezeul achiziţiilor”, începute în urmă cu patru ani. 

Publicitate

Şi de data aceasta personaj principal al investigaţiei este preotul Mădălin Iscru, fost consilier în Ministerul Dezvoltării, sub comanda baronului PSD Paul Stănescu, cel care a câştigat contracte de milioane de euro pentru reabilitarea de şcoli şi grădiniţe, modernizarea iluminatului public şi construirea de reţele de apă în satele Dobrogei.

Banii veneau prin PNDL, program coordonat de ministerul în care lucrase, iar primarii intervievaţi de Recorder recunoşteau atunci că au primit comandă politică pentru a lucra cu firma preotului Iscru. 

Jurnalistul Recorder, Alex Nedea, dezvăluie că Preotul Mădălin Iscru ar fi continuat afacerile cu statul, deşi nu mai are firme pe numele său.

Investigaţia a fost blocată de YouTube marţi seara, la scurt timp de la publicare, pentru câteva ore, după ce un canal de YouTube, ce purta numele „Cristian Preotul” a făcut o contestaţie legată de un scurt fragment din materialul video de 50 de minute de pe Recorder. 

Clipul video a apărut însă din nou pe YouTube, la scurt timp. 

Interesant este că pe materialul video al Recorder, soţia preotului Mădălin Iscru i-a ameninţat pe jurnaliştii Recorder că le va da jos materialul de pe YouTube dacă vor apărea imagini cu ea. 

Blocarea investigaţiei pe YouTube nu a făcut decât să o viralizeze şi mai mult. Investigaţia a fost urcată şi pe Facebook, unde a avut peste 4.600 de shareuri şi peste 155.000 de vizualizări, iar pe YouTube este deja în „Trending” cu peste 425.000 de vizualizări. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus