Skip to main content

Iulian Bulai: După demiterea conducerilor, parlamentul va numi interimari. Sper să fie o perioadă cât mai scurtă

 
Iulian Bulai: După demiterea conducerilor, parlamentul va numi interimari. Sper să fie o perioadă cât mai scurtă
Iulian Bulai, şeful Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, a anunţat că TVR şi SRR vor avea preşedinţi interimari după ce Parlamentul va respinge prin vot rapoartele de activitate ale actualei conduceri, scrie G4Media.
Publicitate
 
Într-o declaraţie de presă, el a explicat procedura din perioada următoare pentru preluarea mandatului interimar la conducerea TVR-ului şi SRR-ului.
 

„Se va supune votului plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor acest raport (al comisiilor de cultură -n.r.) de respingere a acestor rapoarte de activitate (ale Televiziunii şi Radioului public – n.r.). 
 
Atunci de facto conducerea va fi eliberată din funcţie, Consiliul de Administraţie dizolvându-se şi atunci Parlamentul are prerogativa de a numi interimari. Eu sper să fie o perioadă cât mai scurtă, poate să varieze undeva între două luni, trei luni şi 6 luni.
 
Sunt foarte multe nume competente care ar putea să ocupe aceste poziţii. 
 
La momentul oportun, reprezentanţii coaliţiei vor face publice aceste nume. Nu au fost discutate nume în acest moment pentru aceste poziţii în coaliţie”, a spus Bulai, potrivit G4Media.
 
De asemenea, Bulai spune că Liviu Popescu, fost jurnalist la BBC, va fi propus de USR pentru a ocupa interimar funcţia de preşedinte-director general la Radioul Public.
 
„Noi credem că un jurnalist foarte bun cu experienţă foarte bună şi solidă la BBC, un domn pe nume Liviu Popescu este o variantă foarte bună pentru a ocupa acest interimat, această propunere din partea USR. (…).
 
Nu are nicio conexiune de tipul celui la care am asistat acum, de fost parlamentar, politician sau membru de partid. Nu este o variantă agreată în coaliţie. Partidul meu are o propunere, nici măcar Alianţa din care fac parte, este o propune din partea USR”, a mai spus Bulai.
 
Reamintim că astăzi a avut un loc un prim pas către demiterea şefei TVR. Comisiile parlamentare pentru cultură au respins, joi, rapoartele de activitate ale Televiziunii publice pe anii 2017, 2018 şi 2019.
 
În aceeaşi şedinţă au fost respinse şi rapoartele de activitate alea Radioului Public, condus de Georgică Severin. 
 
În ambele cazuri, au fost 13 voturi pentru respingerea rapoartelor şi şapte împotrivă.
 

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    @usere....oricum e un nimeni. Un nimeni care se face de ras cand apare!
  • USeRe USeRe
    Băi Bulai, dacă nu erau Gradea și Severin tu erai un nimeni, omule! Comisia aia pe care ai impresia ca o conduci zici că n-are altă treabă decît să se ocupe de ăștia doi. Ar trebui să le dai cîte o masă la cât te-ai afirmat pe spatele lor, irelevantule!
  • Didi Didi
    Slab baiat propus de USR la SRR! Foarte slab!
  • DODO DODO
    pai hai odata ca ne-am saturat !

Trimite un comentariu

sus