Skip to main content

Curs gratuit cu Iuliana Marciuc: „Învinge frica de a vorbi în public”. Realizatoarea TVR dezvăluie secretele succesului

 
Iuliana Marciuc are o experienţă de peste 33 de ani în TVR / foto: arhiva personală
Iuliana Marciuc are o experienţă de peste 33 de ani în TVR / foto: arhiva personală

Iuliana Marciuc susţine astăzi (5 iulie) un curs gratuit despre gestionarea emoţiilor pentru vorbitul în faţa unei audienţe. Cursul, intitulat „Învinge frica de a vorbi în public”, este gratuit şi începe la ora 19.00, pe platforma eduKiwi School.

Publicitate

Cu o experienţă de peste 33 de ani de televiziune, Iuliana Marciuc consideră că recunoaşterea şi asumarea vulnerabilităţilor sunt secretele succesului într-o asemenea situaţie sau într-o meserie ca a sa.

Din mare dragoste pentru televiziune, realizatoarea şi prezentatoarea TVR s-a implicat probono în acest proiect. „Am fost deseori solicitată să împărtăşesc din experienţa mea şi mă bucur de fiecare dată”, a declarat Iuliana Marciuc, pentru Paginademedia.ro.

„Îmi amintesc de primele prezentări de la Cerbul de Aur. Atunci am avut foarte mari emoţii. Dar, odată cu câştigarea experienţei şi cu descoperirea câteva secrete pentru pregătirea corespunzătoare, nu mai am foarte mari emoţii. Rămân, însă, emotţile constructive.

„În acest curs pe care îl voi susţine probono şi care este gratuit pentru toţi participanţii voi vorbi despre cum am educat aceste emoţii”, a spus Iuliana, pentru Paginademedia.ro.

Iuliana Marciuc a debutat pe sticlă, la TVR, în ianuarie 1990

Iuliana Marciuc: „Sunt în TVR, oficial, din 1 august 1990, dar prima apariţie pe sticlă a fost câteva luni mai devreme, în luna ianuarie a aceluiaşi an.”

Iuliana Marciuc: „Fiecare perioadă a avut farmecul ei, de la crainicie la primele producţii sau ca realizatoare şi apoi ca producătoare a Selecţiilor Naţionale Eurovision. Dar cele mai dragi proiecte sunt: Destine ca-n filme - cu poveşti de viaţă adevărate, adunate din toată ţara, proiect pe care îl realizez de zece ani, cu succes, pe TVR 2 - şi cel mai recent, Jurnalul de la TVR Cultural, unde sunt prezentatoare.”

Câteva sfaturi

Iuliana Marciuc:

„Dă-ţi voie să fii vulnerabil şi recunoaşte-ţi emoţiile.”

„Cu cât eşti mai pregătit, cu atât vei fi mai sigur pe tine.”

„Vulnerabilitatea poate fi susţinută printr-un discurs foarte bine pregătit şi cunoaşterea publicului căruia te adresezi.”

„Limbajul corpului pe scenă este foarte important, învaţă să inspiri încredere de sine şi siguranţă, să mmenţii o postură dreaptă şi să nu gesticulezi excesiv.”

„De asemenea, în webinarul din 5 iulie, voi da ţi alte sfaturi concrete pentru structurarea şi susţinerea unui discurs în aşa fel încât acesta să fie un succes”, a mai spus Iuliana Marciuc, pentru Paginademedia.ro.

Iuliana Marciuc: „Stăpânirea limbajului corporal nu este deloc dificilă”

„Sunt Iuliana Marciuc şi îţi voi arăta la acest webinar cinci aspecte care te ajută să ţii un discurs plin de încredere şi farmec. Cum treci de la emoţii la încrederea în tine? Să fii tu însuţi e un lucru bun atunci când vorbeşti în public. Stăpânirea limbajului corporal nu este deloc dificilă. Ce atitudine trebuie să ai în raport cu audienţa? Cum te pregăteşti pentru a apărea în faţa oamenilor? Tot ce trebuie să faci pentru a afla toate acestea este să te înscrii la webinarul gratuit live”, a spus Iuliana Marciuc, în anunţul publicat pe platforma eduKiwi School şi pe reţelele sociale.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus