Skip to main content

„Intuitiv m-am dus către Anamaria Prodan. După o lună de zile de repetiţii era foarte pregătită să joace acest rol”. Regizorul Iura Luncaşu, detalii despre „Complotul bonelor”. E regizorul care a făcut Inimă de ţigan şi Profu' (INTERVIU)

 
Iura Luncaşu şi Anamaria Prodan
Iura Luncaşu şi Anamaria Prodan

INTERVIU. De ce Anamaria Prodan într-un lung metraj? Iura Luncaşu, regizorul care a semnat seriale cunoscute ca „Numai iubirea”, „Inimă de ţigan”, „Profu'” ne-a dat detalii despre „Complotul bonelor”, noul film care se pregăteşte de lansare.

Publicitate

Iura Luncaşu a distribuit-o pe Anamaria Prodan în rolul "femeii puternice". "Intuitiv m-am dus către ea. Era fix ce îmi trebuia mie pentru această poveste", spune regizorul despre alegere.

"Este o femeie puternică şi mi s-a părut - că eu am experienţă de a lucra cu oameni din afara actoriei şi cumva m-am asigurat de asta - că ea poate să ducă, că e potrivită pe rol, că există dorinţă să facă această poveste şi atunci m-am gândit că ea va fi cea mai potrivită", spune Luncaşu.

Evident, a contat şi plusul de notorietate al impresarei:

"Având în vedere că e un fim şi noi suntem încă în această etapă de a convinge publicul nostru să vină la filmul românesc, cumva trebuie să ne mişcăm foarte repede şi primul meu gând a fost iau un om, care evident poate să şi promoveze filmul", explică Luncaşu..

„După o lună de zile de repetiţii Anamaria Prodan era foarte pregătită să joace acest rol (...). A funcţionat foarte bine din toate punctele şi a fost o surpriză foarte mare pe platouri şi nu am avut niciun fel de problemă”, spune regizorul într-un interviu pentru Paginademedia.

Despre actorul Cristi Iacob, cel care interpretează rolul principal alături de Anamaria Prodan, regizorul spune că a scris scenariul avându-l pe el în cap.

„La Cristi Iacob am ştiut că e potrivit pe rol, adică am scris cu el în cap”, a continuat acesta.

De a unde a pornit ideea acestui film?

„Nu a pornit de la ideea de bone, ci mai degrabă de la ideea copiilor generaţiei de astăzi care sunt crescuţi din punctul meu de vedere fără frici, dar au aIt tip de abordare”.

Înainte de începerea filmărilor, Anamaria Prodan a făcut repetiţii timp de o lună:

„Nu a fost niciun casting. Eu scriam şi încercam să văd ce se întâmplă, cum se întâmplă şi pe cine distribui. Intuitiv m-am dus către ea. Era fix ce îmi trebuia mie pentru această poveste.

Niciodată nu am luat oameni din afara actoriei de care să nu fiu eu convins că pot să şi joace foarte bine. Pentru asta se fac repetiţii înainte. La Anamaria nu a fost deloc cazul. După o lună de zile de repetiţii era foarte pregătită să joace acest rol.”

Producţia îi are ca protagonişti pe Cristi Iacob („Băieţi deştepţi”, „Sacrificiul”, „Aniela” şi jurat la Te cunosc de undeva!) şi pe Anamaria Prodan (impresară de fotbalişti şi fostă prezentatoare tv), care debutează ca actriţă în acest film.

„Complotul bonelor” se pregăteşte de lansarea în cinematografele din ţară şi va fi disponibil de vineri, 9 februarie.

Distribuţia noii comedii este completată de Ilinca Luncaşu (fiica regizorului), Laurenţiu jr. - Bebeto (fiul Aneimaria şi a lui Laurenţiu Reghecampf), Mădălina Dobre, Ioana Petric, Andreea Onea, Dan Oancea, Adrian Pescariu, Karina Moldovan, Sergiu Călugăru, Timon Dimir Socolov, Irina Pop-Trif, Beatriz Kondev, Ionuţ Bădoiu, Lucas Roşca, Maia şi Raisa Chişiu, Anna Moldovan, Eliza Furca, Georgia Crişan, Amira Dobre, Mara Lechiţan, Matei Stan şi Ian Ilieş.

Paginademedia.ro: De unde a venit ideea de a face o producţie despre bone?

Iura Luncaşu: Nu a pornit de la ideea de bone, ci mai degrabă de la ideea copiilor generaţiei de astăzi care sunt crescuţi din punctul meu de vedere fără frici, dar au aIt tip de abordare. Dau un exemplu aici la prima mână, nouă când ne spunea în copilăria noastră adultul, că un lucru este corect sau greşit, noi luam ca atare. Noi nu ne îndoiam de obicei de cele spuse de adult. 

Copiii zilelor noastre încă de mici, de aia sunt simpatici aşa, reacţionează de fiecare dată. Nu sunt de acord cu tine, au părerile lor şi pe mine m-a fascinat treaba asta. Iniţial am crezut că era vorba de copilul meu care e genial, după care am observat că e o chestiune de generaţie.

Cum aveam în cap o poveste în care doi oameni diferiţi care au avut succes în plan personal, dar mai ales în afaceri, să întâlnesc în jur de 50 de ani şi hotărăsc să rămână împreună, şi ce te-ai face acuma, dacă aceşti copii pe care nu-i mai poţi manipula, cum era altădată, dar să le spui treaba asta, uite, vreau să mă căsătoresc o doamnă, nu ştiu cum, şi ei au alte planuri.

Asta mi s-a părut foarte interesant ca poveste, pentru că personajul meu principal este un om de afaceri prosper, interpretat de Cristi Iacob, care s-a bucurat din plin de viaţă, doar că ascensiunea asta profesională a lui a venit la pachet cu trei căsnicii nereuşite şi s-a ales şi cu nouă copii.

Şi acuma ce te faci că vii să le spui că vrei să le aduci o mamă nouă, când copiii nu mai suportă această idee şi care e lupta, şi bineînţeles că acolo, na, copiii având alt plan, vor să-l însoare pe tatăl lor cu una din bone. Iese circ.

Femeia puternică unde am distribuit-o pe Anamaria Prodan, care o interpretează pe Valentina, intră în război bineînţeles pentru noul ei iubit cu bonele şi cu copiii şi mi s-a părut că e o premisă foarte interesantă pentru o comedie cu copii.

Paginademedia.ro: Că tot am ajuns la personaje principale, Cristi Iacob este actor, dar Anamaria acum debutează ca actriţă. Cum v-aţi gândit la Ana să fie personaj principal?

Iura Luncaşu: Dacă era un serial, mă rog, nu ştiu cum aş fi procedat exact, dar având în vedere că e un fim şi noi suntem încă în această etapă de a convinge publicul nostru să vină la filmul românesc, cumva trebuie să ne mişcăm foarte repede şi primul meu gând a fost iau un om, care evident poate să şi promoveze filmul.

Noi suntem într-o producţie independentă aici.  Să nu existe dubiu că este o femeie puternică. Mi s-a părut - că eu am experienţă de a lucra cu oameni din afara actoriei, şi cumva m-am asigurat de asta - că ea poate să ducă, că e potrivită pe rol, că există dorinţă să facă această poveste şi atunci m-am gândit că ea va fi cea mai potrivită pentru acest rol.

Niciodată nu am luat oameni din afara actoriei de care să nu fiu eu convins că pot să şi joace foarte bine. Pentru asta se fac repetiţii înainte. La Anamaria nu a fost deloc cazul. După o lună de zile de repetiţii era foarte pregătită să joace acest rol. 

Paginademedia.ro: A fost un casting înainte cu Ana, deşi mi-aţi zis înainte că au fost multe repetiţii cu ea.

Iura Luncaşu: Nu a fost niciun casting. Eu scriam şi încercam să văd ce se întâmplă, cum se întâmplă şi pe cine distribui. Intuitiv m-am dus către ea. Era fix ce îmi trebuia mie pentru această poveste.

Eu primul lucru când vorbesc cu oameni din afara lumii noastre mă asigur că are dorinţă foarte mare, pentru că dacă există dorinţă orice om, bine, nu orice om, dar dacă ai dorinţă, n-ai cum să nu reuşeşti să faci ceva, iar mai departe lucrurile au fost foarte clare.

Aveam repetiţiile dinainte, vedem cum decurg lucrurile, iar în caz că nu se potriveşte, schimbăm. Adică nu ne-am asumat riscurile astea până la capăt, dar noi n-am ajuns nici măcar în etapa asta de discuţii, pentru că ea s-a aruncat din prima şi asta am văzut cu toţii. A funcţionat foarte bine din toate punctele şi a fost o surpriză foarte mare pe platouri şi nu am avut niciun fel de problemă.

Intuiţia nu m-a înşelat, pentru că am foarte multă experienţă cu actorii şi cu amatorii. La Cristi Iacob am ştiut că e potrivit pe rol, adică am scris cu el în cap.

Paginademedia.ro: Pentru că este un film despre bone şi copii, în distribuţie este şi fiul Anei, dar şi fiica dvs. E prima dată când vă aflaţi în acelaşi loc pe platourile de filmare cu fiica dumneavoastră?

Iura Luncaşu: Eu am mai făcut un film recent în care ea realmente a insistat, după modelul fiului meu, pentru că fiul meu a venit acum câţiva ani, când făceam serialul Profu' de la Pro TV, şi a zis că l-ar interesa să vină la un casting, dar să nu fiu eu acolo când îl dă. 

Am zis ok, în condiţiile astea poţi să vii, dai un casting, eu nici măcar nu o să spun da, o să rog colegii mei să îţi spună, eu nu o să mă bag. Ei o să decidă dacă eşti cel mai potrivit copil dintre toţi.

Şi bineînţeles că ei l-au ales pe Mihnea, dar el asta şi-a dorit, şi după acelaşi model a venit şi Ilinca. Ea ştia toată povestea lui Mihnea şi a zis că vrea să dea un casting într-un film de-al meu şi a avut o apariţie episodică într-un film pe care o sa-l lansez după bone.

Ilinca nu joacă rolul principal în Complotul bonelor, pentru că era altcineva mai potrivit ca ea pe rolul respectiv şi a înţeles foarte bine.

Pe Laurenţiu l-am văzut şi mi s-a părut foarte dezinvolt şi dezgheţat, şi aveam nevoie de un puşti în povestea respectivă.

Paginademedia.ro: Cât timp aţi filmat şi în ce locaţii?

Iura Luncaşu: Noi am filmat 17 zile. Bali a consumat foarte mult buget. Am filmat în Cluj, pe lângă Cluj şi în Bali.

Paginademedia.ro: Ce proiecte mai pregătiţi?

Iura Luncaşu: Eu acum vreau să încerc nişte co-producţii internaţionale şi mă mai pregătesc în toamnă să lansez filmul S.B.C.R.D.F.E un proiect pe care îl gândesc de o viaţă. Am făcut două spectacole de teatru şi în sfârşit m-am hotărât să fac film.

Am fost cu el la TIFF şi a fost foarte bine primit. E o poveste foarte frumoasă, de epocă, cu o acţiune care se întâmplă în anii 1920 în Transilvania.

Transcrierea este realizată cu soluţia Vatis.Tech

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus