Skip to main content

Libertatea: O jurnalistă din Craiova a fost audiată la poliţie şi i s-a cerut să-şi expună sursele. "Totul a început de la o ştire, i-aş spune, banală"

 
Libertatea: O jurnalistă din Craiova a fost audiată la poliţie şi i s-a cerut să-şi expună sursele. "Totul a început de la o ştire, i-aş spune, banală"

O jurnalistă din Craiova a fost audiată de poliţie şi i s-a cerut să îşi expună sursele. Ana-Maria Gebăilă a fost chemată să dea declaraţii în cadrul Structurii de securitate a IPJ Dolj, pentru un articol pe care l-a scris, notează Libertatea.

Publicitate

"Totul a început de la o ştire, i-aş spune, banală", spune jurnalista.

Ziarista a scris în luna ianuarie un articol despre cum una dintre fiicele directorului general al Regiei de Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a fost prinsă la volan sub influenţa drogurilor.

Cum s-a întâmplat mai exact?

După două luni după publicarea ştirii, jurnalista care a semnat articolul a primit un telefon de la Veronica Constantin, comisar în cadrul structurii de securitate IPJ Dolj. 

Aceasta a chemat-o la sediul poliţiei, spunându-i că există o plângere penală pe numele ei, ca urmare a unei ştiri pe care a scris-o.

Ulterior, fiindcă nu a primit şi o citaţie scrisă, jurnalista a revenit telefonic la IPJ. A primit apoi pe e-mail o citaţie în care era chemată în calitate de martor, relatează ziarista.

Ce întrebări i-ar fi pus comisarul jurnalistei?

"Cine v-a oferit informaţia?", "Cum aţi obţinut informaţiile"

"Aproximativ o oră ne-am învârtit doar în jurul acestor întrebări care vizează sursele", adaugă Gebăilă.

Ami Gebăilă:

"Eu am spus că este destul de ciudat să răspund la nişte întrebări care privesc sursele, pentru că eu sunt ziarist.
Mi s-a comunicat că nu am venit în calitate de ziarist, ci de martor şi că trebuie să răspund la întrebări.

Eu am subliniat că nu pot să mă dedublez şi să răspund la întrebări care mă privesc direct din punct de vedere profesional, ca exercitare a profesiei de ziarist."

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus