Skip to main content

O jurnalistă din Rusia care a filmat ultimele imagini cu Navalnîi în viaţă a fost arestată. Ea este acuzată de legături cu „organizaţia extremistă” a opozantului

 
foto: hotnews.ro
foto: hotnews.ro

O jurnalistă din Rusia care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viaţă a fost reţinută. Antonina Favorskaia este acuzată de legături cu „organizaţia extremistă” a lui Aleksei Navalnîi, au precizat grupurile pentru apărarea drepturilor omului, notează libertatea.ro care citează The Guardian.

Publicitate

Jurnalista este cea care a filmat ultima înregistrare video cu Navalnîi înainte de a muri. Ea a acoperit procesele opozantului rus timp de mai mulţi ani.

Jurnalista a fost reţinută miercuri seară, autorităţile ruse acuzând-o de legături cu o „organizaţie extremistă” pentru că a publicat pe platformele sociale ale Fundaţiei Anticorupţie a lui Navalnîi, a declarat grupul rus pentru drepturile omului OVD-Info.

Kira Iarmiş, care a fost purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, a declarat că Favorskaia nu a publicat nimic pe platformele fundaţiei şi a sugerat că autorităţile ruse au luat-o în vizor pentru că îşi făcea meseria de jurnalist.

Favorskaia a fost reţinută iniţial pe 17 martie după ce a depus flori la mormântul lui Navalnîi

Potrivit OVD-Info, Favorskaia a fost reţinută iniţial pe 17 martie după ce a depus flori la mormântul lui Navalnîi.

Atunci, jurnalista a petrecut zece zile în detenţie, după ce a fost acuzată de nesupunere faţă de poliţie. Când această perioadă s-a încheiat, autorităţile au acuzat-o din nou şi i-au ordonat să se prezinte vineri la Tribunalul districtual Basmanny din Moscova, a mai transmis OVD-Info.

Nu doar Antonina Favorskaia a fost reţinută, ci şi alţi jurnalişti au fost în atenţia autorităţilor ruse:

Alexandra Astakhova şi Anastasia Musatova, au fost reţinuţe temporar după ce au mers să se întâlnească cu Favorskaia în centrul de detenţie în care aceasta se afla, potrivit Reporteri fără frontiere.

Ekaterina Anikievici, de la site-ul de ştiri rusesc SOTAvision, şi Konstantin Yarov de la RusNews, au fost, de asemenea, reţinuţi în timp ce acopereau percheziţia de la locuinţa jurnalistei.
 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus