Skip to main content

Parcare (doar) cu aprobare. Jurnalişti vor putea folosi parcările gratuite în Bucureşti doar cu acceptul de la Direcţia de Presă din cadrul PMB

 
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Jurnaliştii vor putea folosi parcările gratuite din Bucureşti doar cu aprobare. Până acum, ziariştii beneficiau de parcare gratuită doar cu legitimaţia de serviciu, însă acum trebuie să facă o solicitare la Direcţia de Presă din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, conform deciziei luate în Consiliul General al Capitalei marţi, 31 ianuarie, notează libertatea.ro. care citează Agerpres.

Publicitate

De ce cu aprobare? Pentru a evita folosirea abuzivă a parcărilor.

Din octombrie 2016 şi până acum, jurnaliştii puteau folosi gratuit parcările publice de utilitate generală din Bucureşti doar pe baza legitimaţiei de serviciu,

Hotărârea a fost iniţiată de viceprimarul general Stelian Bujduveanu şi a fost aprobată cu 31 de voturi pentru, 17 abţineri şi două împotrivă.

Ce prevede hotărârea?

"Se aprobă utilizarea gratuită de către jurnaliştii care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului Bucureşti, precum şi a parcărilor aferente instituţiilor/serviciilor publice de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe baza solicitării prealabile adresate Direcţiei de Presă din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, semnate şi ştampilate de redactorul-şef sau de directorul instituţiei de presă şi înregistrate la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti."

Solicitarea va include numărul maşinii şi va fi însoţită de o copie după certificatul de înmatriculare. Ziariştii sau redacţiile vor putea reînnoi cererile la fiecare 12 luni.
 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus