Skip to main content

TVR va trimite două echipe de jurnalişti să transmită din Ucraina

 
Alina Grigore, jurnalist cu vechime la TVR, va pleca în Ucraina
Alina Grigore, jurnalist cu vechime la TVR, va pleca în Ucraina

Televiziunea Română va trimite două echipe de jurnalişti pentru a relata evenimentele din Ucraina, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro. 

Publicitate

Pe de o parte, va fi Alina Grigore, jurnalist senior la TVR de peste 13 ani. Anterior ea a fost jurnalist de investigaţii şi corespondent în zone de război precum Bosnia, Kosovo, Afganistan şi Irak. 

Al doilea jurnalist care va merge în Ucraina va fi jurnalistul de investigaţii Alex Costache.

Din informaţiile Paginademedia.ro, cei doi jurnalişti s-au oferit începând de zilele trecute să meargă în zona de conflict, însă au fost probleme organizatorice, inclusiv chestiuni legate de asigurările de călătorie. 

Totodată, din informaţiile Paginademedia, demisia Oanei Popescu, de la şefia ştirilor TVR, are legătură şi cu decizia postului public de a trimite jurnalişti în Ucraina. 

Decizia TVR de a trimite echipe în Ucraina vine la o săptămână după ce Rusia a atacat ţara vecină. La momentul respectiv, Antena 1, Antena 3 şi Libertatea aveau deja echipă de jurnalişti în teren. 

Întrebaţi care este motivul pentru care postul public nu a trimis până acum reporteri în Ucraina, reprezentanţii postului public au răspuns: 

„SRTv, prin canalele tv pe care le are, a acoperit toate aspectele relevante legate de războiul din Ucraina încă din perioada ameninţărilor, continuând cu declanşarea ostilităţilor armate din teren. Televiziunea Română a transmis zeci de ediţii speciale şi Telejurnale (peste 2.100 de minute), care au inclus informaţii din surse verificate, difuzate cu promptitudine.

Publicul a putut umări în emisiunile informative, în exclusivitate, corespondenţe şi mărturii din Ucraina de la corespondenţii TVR Moldova, de la jurnalişti care au transmis pentru TVR şi de la locuitori din zonele atacate.

Totodată, s-au făcut demersuri pentru ca salariaţii TVR care ar urma să efectueze deplasări în Ucraina să beneficieze de cea mai bună protecţie disponibilă, având în vedere condiţiile legale aplicabile.”

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • TurtuReaua TurtuReaua
  De vreo 17-18 zile in TVR nu s-a mai desfasurat nicio intrunire de Comitet Director. Din acest motiv nu au ajuns oameni pana mai ieri in Ukraina. Regula este ca aceste CD-uri sa fie saptamanale, pentru ca sunt multiple probleme de rezolvat care depind exclusiv de acest for de decizie. Motivul, bazait de niste musculite pe la colturi, este ca biroul liberalului sinecurist Dan Turturica este cam gol. Omul doarme mult si bine, ajunge in jurul pranzului pe la serviciu, dupa ce uneori mai face fitness cu cafea pe la Stejarii - unde un abonament anual e 5-6.000 de euro. Si si-a luat concediu de patru ori din noiembrie pana acum.
 • Somezi Somezi
  Iar tu somezi

  Ca tine postac. De cand nu mai e Antenuta Zero lidera ai inceput sa somezi.
 • Sobell Sobell
  @Andreas, a dispărut din cauza la război.
  Poate va reveni după ce se termină războiul.
 • Corina Damian Corina Damian
  Sa ne traiasca oamenii nostri din PRESS. Sa fie sanatosi, si protejati. Ce s o fi intamplat cu Adelin Petrisor? Parca nu l am mai vazut. Sau nu am mai dat eu pe tvr. Deocamdata stau pe CNN, BBC, ANTENA 3, DIGI 24.
  SA NU UITAM, NICIODATA, DE DRAGUL DE MILE CARPENISAN, SEMPER FIDELIS.

  Hai baieti si fete, corespondenti de razboi, PRESS din RO, succes, bafta si noroc, si aveti mereu grija de voi.
 • Mile Mile
  Iar tu somezi
 • Andreas Andreas
  Știe cineva ce s-a întâmplat cu rubrica Horoscop a știrilor Pro tv? A dispărut de o săptămână.
 • Petre Popescu Petre Popescu
  Credeam ca d-asta a demisionat Oana Popescu, ca dorea sa devina corespondent de razboi in Ucraina. Cand colo, ce sa vezi, s-a carat din motive personale.
 • Realia Tescariu Realia Tescariu
  Tvr are doar doua viteze. Încet și foarte încet. Oana Popescu avea probleme, Ramona Saseanu își refacea coafura, Turturica e depășit de situație. Nu înțelege ce i se întâmplă. De aceea TVR și-a păstrat tradiția. Întotdeauna ultimul.

Trimite un comentariu

sus