Skip to main content

VIDEO. Un serial filmat în România, dat şi de HBO, se vede la TVR. Cu Sandra Oh, din Anatomia lui Grey

 
VIDEO. Un serial filmat în România, dat şi de HBO, se vede la TVR. Cu Sandra Oh, din Anatomia lui Grey

VIDEO. Un serial BBC, filmat în România şi dat inclusiv de HBO, va avea premiera la TVR 1. Este vorba despre producţia „Obsesia Evei” (Killing Eve).  

Publicitate

Rolul principal este jucat de actriţa Sandra Oh, din „Anatomia lui Grey”

Debutează miercuri, 15 septembrie, de la ora 23:00. Episodul al doilea va fi joi, la aceeaşi oră. Vor fi difuzate toate cele trei sezoane lansate până acum. 

Sandra Oh (Anatomia lui Grey) o interpretează pe Eve, ofiţer de securitate al cărei job de birou nu îi satisface fanteziile despre ce înseamnă să fii spion. Jodie Comer (Doctor Foster) este Villanelle, o asasină temută. Când lui Eve i se cere să o găsească pe Villanelle înainte să comită o nouă crimă, cele două femei încep un joc de-a şoarecele şi pisica, cu mize mari.

Serial filmat la Bucureşti, cu actori români în distribuţie

Filmările pentru serialul „Obsesia Evei” au avut loc în numeroase locaţii din Europa, inclusiv în ţara noastră. Casa din Rusia a asasinei psihopate Villanelle se află, de fapt, pe un deal de lângă comuna Comandău, judeţul Covasna.

De asemenea, s-a filmat mult în Bucureşti – zona Obor, Ateneul Român, bulevardul Ştefan cel Mare, Parcul Carol, Piaţa Romană şi Politehnica. De pildă, suburbiile Parisului au fost ilustrate cu imagini din Snagov sau Giurgiu. Nici celebrul sat Viscri nu a fost ocolit, echipa de producţie având birourile chiar la reşedinţa Prinţului Charles.

De altfel, filmările în ţara noastră au adus roluri episodice şi unor actori români. De-a lungul celor trei sezoane, au jucat actori precum Virginia Rogin, Cristina Casian, Ion Grosu, Ştefan Iancu sau Irina Antonie.

Sezonul al patrulea (şi ultimul, după cum s-a anunţat oficial) este în faza de producţie, lansarea lui fiind programată pentru 2022.

GALERIE FOTO - Imagini din serial via TVR

Povestea din serial şi distribuţia

Agent de securitate MI5, Eve Polastri îşi iubeşte meseria, şeful, prietenii şi soţul, dar... se plictiseşte. Când un diplomat rus este asasinat în Viena, iar Eve primeşte misiunea de a căuta martori oculari, aceasta se trezeşte prinsă într-un joc de-a şoarecele şi pisica derulat pe tot continentul, în căutarea unui suspect extrem de periculos, alunecos şi, în acelaşi timp, fascinant.

Serialul are la bază seria de cărţi „Villanelle”, de Luke Jennings, serialul „Obsesia Evei” a fost deja laureat cu Globul de Aur 2019, pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramatic (Sandra Oh), cu trei premii BAFTA 2019, pentru cel mai bun serial dramatic, pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Jodie Comer) şi cea mai bună actriţă în rol secundar (Fiona Shaw), respectiv Premiul Emmy 2019, pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramatic (Jodie Comer).

Din distribuţie fac parte şi Fiona Shaw (Harry Potter) în rolul lui Carolyn Martens, David Haig (Patru nunţi şi o înmormântare) este Bill, colegul lui Eve, iar Kim Bodnia (The Bridge) apare în rolul lui Konstantin, Darren Boyd (Fortitude) în rolul lui Frank Haleton, Sean Delaney (Crimele din Midsomer) îl interpretează pe Kenny Stowton, Kirby Howell-Baptiste (Downward Dog) este Elena Felton, iar Owen McDonnell (Paula) apare ca Niko.

VIDEO. Trailerul primului sezon


Citeşte şi: HBO Go va difuza în România serialul „Killing Eve”, cu Sandra Oh, din „Anatomia lui Grey”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dalien dalien
    What? Un serial asa bun (si nou) la TVR? Si ei il difuzeaza la 11 noaptea? Are unele teme si scene mai putin digerabile, dar oricum mi se pare difuzat mult prea tarziu ca sa merite investitia...?

Trimite un comentariu

sus