Skip to main content

Platforma AMTeatru.ro, start oficial: site cu recomandări, cronici şi topuri. Spectacolul A Night to Remember, evenimentul de lansare

 
Platforma AMTeatru.ro, start oficial: site cu recomandări, cronici şi topuri. Spectacolul A Night to Remember, evenimentul de lansare

Lansare oficială pentru platforma online AMTeatru, un site cu recomandări, cronici, topuri şi informaţii din lumea teatrului. Evenimentul care marchează lansarea este spectacolul A Night to Remember, cu Adi Nour şi Monica Opra, care va avea loc miercuri, la Sala Luceafărul.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Proiectul AMTeatru.ro a fost pornit de Mădălin Guruianu şi de adolescenta Andruni Baciu din pasiune pentru teatru, după cum povestesc în prezentarea proiectului.

"AMTeatru a apărut dintr-o mare dragoste. Dragoste pentru teatru, dragoste pentru artă, dragoste pentru frumos. Cele două persoane care dau numele acestui proiect, A – Andruni şi M – Madi au experienţe şi puncte de vedere diferite, dar o mulţime de lucruri comune, inclusiv luna în care s-au născut… august.

Suntem pasionaţi de debate, mergem împreună în excursii, la spectacole, concerte, filme, meciuri de handbal sau fotbal, citim, pictăm, fac sport şi jucăm mult boardgames şi yams.

Sigur că pasiunea pentru artă în general şi teatru în special este primordială pentru acest proiect, iar amândoi considerăm că toţi AveM teatru în noi şi doar împreună putem evidenţia mai mult această artă prin exteriorizarea părerilor proprii despre spectacolele văzute şi admirate de-a lungul timpului.

Suntem convinşi că planul nostru de a-i ajuta pe cei din jur să observe superbitatea actului teatral va avea succes şi sperăm ca această idee de a împărtăşi recomandări de spectacole de teatru să devină un lucru foarte la modă."

Ce găsim pe site-ul AMTeatru? Printre altele:

Hot or Not: secţiune care grupează spectacolele de teatru ale lunii. Tatăl, de la Teatrul Bulandra, cu Victor Rebengiuc, este "cap de listă". Piesele de teatru se împart în "Must See" şi "Recomandate"

Top AMTeatru: secţiune în care spectacolele primesc note. Singurul "10" este pentru Faust, pus în scenă la Sibiu de Silviu Purcărete

Interviuri în Doi: Andruni Baciu şi Mădălin Guruianu, în interviuri cu criticii de teatru Doru Mareş şi Alina Epîngeac

Teatru la doi: podcasturi video cu cei doi fondatori ai platformei

De ce această platformă?

"Scopul nostru este să influenţăm cât mai multe persoane în a merge din ce în ce mai des la teatru."

"Îţi oferim două puncte de vedere complementare, originale. Unul fraged, plin de prospeţime şi curaj, ca al oricărui adolescent aflat la început de drum, iar altul mai experimentat, de la un om care a văzut până acum câteva mii de spectacole. Sperăm să te putem ajuta să faci cele mai bune alegeri când vine vorba de arta dramaturgiei, orice ar cuprinde acestea. Nu ştii pe care dintre acei doi actori preferaţi ai vrea să îl vezi în următoarea săptămână? Noi îţi dăm ponturi."

Mădălin Guruianu, Carte de vizită:

"Numele meu este Madi sau, cel puţin, aşa prefer să mi se spună. Cu o mamă actriţă, nu e greu de înţeles cum de sunt atât de pasionat de teatru. Pe lângă faptul că am mers de mic la spectacolele mamei, în Brăila natală, am urmat-o apoi la Sfântu Gheorghe, unde o vreme chiar am lucrat la teatrul de acolo ca secretar literar, am scris cronici de teatru în studenţie în Cotidianul şi Contemporanul, am organizat şi participat la o multitudine de evenimente culturale sau sportive în oraşul din inima Secuimii.

De câţiva ani am revenit în Bucureşti unde lucrez în marketing, organizare şi promovare la Opera Comică pentru Copii. Am avut privilegiul să particip de-a lungul a 40 de ani la o mulţime de evenimente marcante, la spectacole legendare, atât în ţară, cât şi în străinătate, iar în ultimii 5 ani de când am revenit la Bucureşti m-am reconectat la viaţa teatrală bucureşteană, vizionând câteva sute de spectacole. Am crescut văzând şi citind teatru de calitate, am înţeles cât de mult poate influenţa pozitiv un spectacol de teatru adevărat şi am devenit dependent de catharsis, ceea ce recomand tuturor celor din jur.

A Night to Remember, lansare oficială

Proiectul AMTeatru este online, dar se lansează oficial miercuri 17 mai, la Sala Luceafărul. Un spectacol-concert marchează lansarea. Este vorba de A Night to Remember, cu Adi Nour, Monica Opra şi MoniAcustique band.

Este "călătorie muzicală în timp, cu cele mai frumoase şi cunoscute melodii din muzica interbelică românească şi franceză, ajungând până la zbuciumatul fado portughez si la ritmurile antrenante ale swingului american si stepului".

Spectacolul va avea loc de la ora 19.30. Bilete pentru A Night to Remember, aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus