Skip to main content

EXCLUSIV. Apare un nou site de sport: iamsport. Şef de proiect: un fost ziarist GSP, ProSport şi redactor-şef Cancan. Finanţator: o familie care deţine o firmă de transport interesată de Steaua şi FCSB

 
EXCLUSIV. Apare un nou site de sport: iamsport. Şef de proiect: un fost ziarist GSP, ProSport şi redactor-şef Cancan. Finanţator: o familie care deţine o firmă de transport interesată de Steaua şi FCSB

EXCLUSIV Paginademedia. O nouă publicaţie sportivă online se va lansa săptămâna viitoare. IAMSPORT este numele noului site. Finanţator: familia Apreutese, ce deţine o companie cu activităţi de transport, care finanţează Steaua şi a discutat şi cumpărarea FCSB. Director: un fost ziarist GSP, Pro Sport şi CanCan. 

Publicitate

Detalii, în continuare:

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, site-ul iamsport ar urma să fie lansat săptămâna viitoare.

Director editorial este Victor Vrînceanu, fost redactor-şef CanCan, realizator de emisiuni online la Pro Sport şi fost jurnalist Gazeta Sporturilor. Vrînceanu este şi acţionar al site-ului, cu 20%.

Cine face parte din echipă?

- Valentin Vrabie, fost coordonator editorial al orangesport.ro va fi redactor-şef al noii publicaţii sportive.

- Printre jurnaliştii care vor scrie la iamsport sunt:  Decebal Rădulescu, Ştefan Beldie, Dan Ştefănescu şi Dumitru Graur.

- Partea de social media şi strategii pentru trafic va fi, din poziţia de Digital Coordinator, responsabilitatea lui Ciprian Poloni, fost coordonator al departamentului online Prima Sport şi project manager PrimaPlay.ro.

Cine finanţează proiectul?

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, noul site iamsport este deţinut, în proporţie de 80%, de familia Loredana şi Simion Apreutese, care deţine grupul Internaţional Alexander Holding.

Internaţional Alexander Holding are ca obiect de activitate principal partea de transport. În 2022, cifra de afaceri a grupului a fost de 280 de milioane de euro, după cum declarau chiar acţionarii pentru Ziarul Financiar.

Numele lui Simion Apreutese nu este străin de zona sportivă. În urmă cu o lună, la începutul lui mai 2023, Gigi Becali dezvăluia că a negociat cu omul de afaceri o eventuală vânzare a FCSB.

Totodată, Simion Apreutese, prin grupul Alexander Holding, apare şi ca finanţator al CSA Steaua şi ar dori fuzionarea celor două echipe (Steaua şi FCSB), scria Gazeta Sporturilor.

Celelalte 20 de procente din site-ul sportiv sunt deţinute de Victor Vrînceanu. În luna ianuarie a acestui an, Victor Vrînceanu îşi dădea demisia de la conducerea Cancan.ro, publicaţie din grupul Gândul, deţinut de Radu Budeanu. El era şi realizatorul ProSport Live.

"Lucrez, pe hârtie, la un proiect antreprenorial care va vedea lumina zilei foarte curând", declara Victor Vrînceanu pentru Paginademedia.ro, la vremea respectivă.

Citeşte şi: Plecare de la vârful Cancan: redactorul-şef lasă presa pentru afaceri

Victor Vrînceanu, carte de vizită:

  • Victor Vrînceanu a intrat în presă în 2012, fiind angajat în echipa lui Cătălin Tolontan de la Gazeta Sporturilor. Acolo a activat ca reporter al secţiei ”fotbal intern”.
  • Mai târziu, a fost cooptat şi pe zona de video, ca moderator al emisiunii ”GSP LIVE”, alături de Costin Ştucan.
  • În 2020, Victor a făcut trecerea către ProSport ca reporter special şi realizator al emisiunii ”ProSport LIVE”.
  • Începând cu iunie 2021, acesta a preluat şi conducerea site-ului CANCAN.RO, din acelaşi trust de presă ca ProSport.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus