Skip to main content

Jurnalista Mona Dîrţu, angajată de Libertatea pentru a investiga un posibil caz de plagiat al unei FOSTE colaboratoare externe a ziarului

 
Jurnalista Mona Dîrţu, angajată de Libertatea pentru a investiga un posibil caz de plagiat al unei FOSTE colaboratoare externe a ziarului

Libertatea a angajat-o pe jurnalista Mona Dîrţu drept „auditor independent” pentru a investiga un posibil caz de plagiat al unei foste colaboratoare externe a redacţiei, după cum informează chiar publicaţia deţinută de Ringier.

Publicitate

„Ne cerem scuze cititorilor noştri, autorilor şi site-urilor internaţionale care, din primele semnale, au fost copiate de coach-ul Ioana Marinescu Sima”, afirmă Libertatea despre Sima, care a şi recunoscut că „există probleme de citare” în materialele ei.

Astfel, materialele publicate de Ioana Marinescu Sima, care a colaborat cu Libertatea în perioada iulie 2021 - iunie 2022, au fost „retrase imediat” până la finalul investigaţiei realizate de Mona Dîrţu, după ce Libertatea a primit „indicii substanţiale” potrivit cărora Sima a luat „părţi importante” de pe alte site-uri internaţionale, fără să le citeze.

În cele 11 luni în care a colaborat cu Libertatea, aceasta a predat numeroase articole de SEO, „de ordinul sutelor”, care au ajuns la public, potrivit publicaţiei.

Pe cealaltă parte, investigaţia independentă va fi realizată de Mona Dîrţu, care lucrează în presă de peste 20 de ani. În prezent este autoarea unui newsletter popular, Monday Memo, iar în trecut a fost redactor-şef la „Business Magazin” şi la Money Express, conform Libertatea.

Citeşte materialul complet pe Libertatea.ro

Autor: Alexandru Aruşilor alexandru.arusilorpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Dan
    In mures, se copiaza editoriale si le semneaza redactorul sef. Nu e o scuza ca e octogenar, nu?
  • Andrei Andrei
    Ce termen de valabilitate are un plagiat la ziarul lui Tolontan? Andrei Niculescu a fost dat afară de la Gazeta sporturilor pentru o serie întreagă de articole plagiate, însă constat că a fost reevaluat.
  • jk jk
    Ioana Marinescu nu e aia care isi promova produsele pe la TVR 2 acum cativa ani?

Trimite un comentariu

sus