Skip to main content

Libertatea testează un nou anunţ la finalul articolelor: "dacă aţi văzut erori, spuneţi-ne!" Cum explică redacţia?

 
Sursa foto: Pexels.com
Sursa foto: Pexels.com

Site-ul Libertatea.ro testează, de o perioadă, un nou anunţ la finalul articolelor. Este vorba despre textul: "Aţi sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteţi scrie pe adresa de email [email protected]". Anunţul e prezent doar la anumite articole de pe Libertatea. Mai exact, anunţul apare doar la o parte din articolele din secţiunea Ştiri.

Publicitate

Cum explică redacţia acest anunţ?

"Ne asumăm responsabilitatea şi pentru faptul că deşi ne străduim, uneori putem greşi fără intenţie (...) credem că e nevoie de cât mai multe instrumente care cresc încrederea cititorilor în conţinutul pe care îl găsesc pe libertatea.ro", spune Dan Duca, redactor-şef Libertatea.

De ce au ales cei de la Libertatea să publice anunţul? De ce nu apare la toate articolele? De unde s-au inspirat jurnaliştii? La aceste întrebări răspunde Dan Duca, redactorul şef de la Libertatea, într-un interviu pentru Paginademedia.ro.

Paginademedia.ro: De ce aţi ales să publicaţi acest disclaimer?

Dan Duca: Este un efort al redacţiei Libertatea de a creşte încrederea publicului în munca noastră, o metodă de interacţiune cu cititorii şi de a construi o relaţie mai strânsă cu aceştia.

În acest fel, ne asumăm responsabilitatea şi pentru faptul că deşi ne străduim, uneori putem greşi fără intenţie.

Paginademedia.ro: De ce nu apare la toate articolele?

Dan Duca: Mesajul apare aleatoriu la o parte din articolele din secţiunea Ştiri, pentru a nu încărca toate articolele pe care le publicăm zilnic (vorbim de peste 120 de articole pe care redacţia le publică zilnic).

Paginademedia.ro: Au fost situaţii când au semnalat cititorii erori?

Dan Duca: Da, primim mesaje, uneori ele ne semnalează erori, alteori ne transmit sugestii, încercăm să răspundem fiecărui mesaj, ceea ce ne arată că iniţiativa a fost una bine primită şi că e o modalitate de a interacţiona cu cei care ne citesc.

Paginademedia.ro: De unde v-aţi inspirat pentru publicarea acestuia?

Dan Duca: Din practica generală în jurnalism şi din propria experienţă a redacţiei. Credem că e nevoie de cât mai multe instrumente care cresc încrederea cititorilor în conţinutul pe care îl găsesc pe libertatea.ro.

Facem tot posibilul ca şi citiorii cu încredere mai scăzută în presă să simtă că facem eforturi pentru a menţine un nivel ridicat de acurateţe a articolelor şi că suntem capabili să ne recunoaştem erorile.

Anunţul care apare la anumite articole de pe Libertatea

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus