Skip to main content

Ziariştii Libertatea, interzişi la conferinţa de presă Euroins. Ziarul, acuzat că „implementează o atmosferă de agresiune între ambele ţări”

 
Ziariştii Libertatea, interzişi la conferinţa de presă Euroins. Ziarul, acuzat că „implementează o atmosferă de agresiune între ambele ţări”

Assen Hristov, acţionar principal şi preşedinte al grupului bulgar Eurohold, care deţine Euroins, a declarat, luni, în debutul conferinţei de presă organizate la Bucureşti, că jurnaliştii Libertatea nu au primit permisiunea de a participa la conferinţa de presă, anunţă ziarul Libertatea.

Publicitate

Motivul? Libertatea creează animozitate între două ţări UE.

Assen Hristov:

„Motivul nu este că 70% dintre articolele de pe site sunt despre noi, ci pentru că foloseşte anumite fapte, distribuie minciuni şi implementează o atmosferă de neplăcere şi agresiune între ambele ţări.

Noi toţi suntem membri ai UE şi (nu este normal) să ne împărţim: bulgarii – cei răi, românii – cei buni. Nu este bine să permitem circularea unei astfel de filosofii”, a declarat şeful Eurohold.

Ziarul Libertatea a publicat începând din luna ianuarie numeroase anchete despre nereguli descoperite la compania Euroins, cel mai mare jucător de pe piaţa asigurărilor din România, cu mai bine de două milioane de asiguraţi. 

Săptămâna trecută, ASF a lua la cunoştinţă oficial că a avut loc o nouă insolvenţă pe piaţa de asigurări. 

Jurnalistul Cătălin Tolontan a povestit într-un text de opinie despre presiunile pe care Euroins le-ar fi făcut chiar la acţionarii Ringier, proprietarul Libertatea, din Elveţia. 

„Investigaţia Libertăţii i-a înfuriat atât de tare, încât a plouat cu mai multe scrisori agresive de ameninţare legală, direct la acţionarii companiei de presă Ringier din Zurich. Şi au spus minciuni despre profesia unui membru al familiei mele, soţia mea, confundând profesiile de audit.”

Tolontan a dezvăluit în 30 ianuarie, când abia începea seria de dezvăluiri despre Euroins, că soţia sa, care este auditor în domeniul publicităţii, câştigase, în urma unui pitch (licitaţie), contractul pentru a face un audit extern pe publicitate chiar companiei Euroins.

Deşi contractul fusese semnat, auditul nu începuse încă şi nici nu fusese făcută vreo plată, a anunţat atunci Tolontan. Mai mult, în acest context, soţia jurnalistului a decis să rezilieze contractul cu Euroins. 

„Deşi nu a apărut niciun conflict de interese, am considerat că transparenţa îmi cere, ca jurnalist, să explic de ce am acţionat aşa şi să ofer aceste informaţii către cititori”, a anunţat atunci Tolontan. 

„Încercarea de Kompromat legată de membri ai familiei este ceea ce nu mai întâlnisem de la Elena Udrea, cînd ne-a ameninţat în cazul Ridzi, în 2009, şi, mai apoi, de la investigaţiile despre Colectiv, în 2016”, a concluzionat Tolontan. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Soby Soby
    Au început testele pentru România TV HD. Deja pe un cont de Instagram al unui angajat România TV s-a văzut pe un story imaginile cu noile studio-uri HD, seamănă mai mult cu cele de la Metropola TV și cele de la defunctul TVH.
  • Dragos Dragos
    A incercat si Pro-ul acum multi ani, tot fara succes. Dublajul prinde foarte bine la unguri, nemti, italieni, nu si la noi. Cand ai zeci de ani numai subtitrare la filme si seriale, e cam greu sa dezobisnuiesti publicul de asa ceva. Poate generatiile mai noi, care au prins Disney si cam toate canalele de desene animate, numai ca aceste generatii (care au trecut de perioada desenelor animate) prefera orice altceva in afara de televiziunea clasica.
  • B.A.M B.A.M
    Eu chiar NU înțeleg împotrivirea manifestată de publicul Kanal D față de dublaj. Se presupune că ești atent la poveste, NU dacă se potrivește vocea cu gura personajului...
    Plus că dublajul NU a fost atât de prost făcut încât să pară ilogic!!! Au avut grijă să se potrivească în proporție de peste 90%...
  • jk jk
    Kanal D a renuntat cu totul la telenovela care a fost anuntata cu surle si trambite ca dublata in romana,dar cu revenire "la clasic" dupa 2 episoade

Trimite un comentariu

sus