Skip to main content

Abordare inedită în Libertatea. Au numărat două zile crucile de pe „drumul morţii” din România. Sunt mai multe cruci decât borne kilometrice!

 
Şapte cruci albe de la Răcăciuni, Bacău. Foto: Libertatea
Şapte cruci albe de la Răcăciuni, Bacău. Foto: Libertatea

Abordare inedită pe Libertatea.ro într-un reportaj despre un drum extrem de circulat din România - Drumul Naţional 2 (European 85).

Publicitate

Jurnaliştii ziarului deţinut de Ringier au făcut drumul Bucureşti-Bacău în două zile şi au filmat câte cruci sunt pe traseu. Drumul a fost parcurs cu o viteză de 60 de kilometri la oră.

Rezultatele reportajului? Drumul care face legătura între Bucureşti şi Bacău are mai multe cruci pe traseu decât borne care arată kilometrii atât la dus, cât şi la întors!

Concret, sunt 285 de cruci pe sensul Bucureşti – Bacău şi 279 de cruci pe drumul Bacău - Bucureşti.

Cele mai recente cruci au fost puse pe DN2, la începutul lunii august. Pe 28 iulie 2021 au murit şapte persoane în apropiere de localitatea băcăuană Răcăciuni.

Alte concluzii ale reportajului:

- În zona Răcăciuni sunt cele mai multe cruci - 50.

- Urmează porţiunea dintre Obrejiţa (Vrancea) şi ieşirea din Râmnicu Sărat (Buzău), unde sunt alte 43 de cruci.

- Jurnaliştii Libertatea au împărţit drumul în 23 de zone. „În niciuna dintre cele 23 de zone nu au fost mai puţin de 9 cruci şi nu mai puţin de 4 cruci pe sens, chiar dacă unele acopereau distanţe mici, de doar 7-8 kilometri (Popeşti/Urecheşti – Goleşti)”, scriu cei de la Libertatea. 

 

Citeşte materialul complet pe Libertatea.ro

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • daniel daniel
    Ce jenant! Daca facea RTV-ul asta era macabru si derapaj, daca o face Tolontan e jurnalism si "abordare inedita". Doamne ce au ajuns si ziarele din Romania...
  • diid diid
    "În zona Rugăciuni sunt cele mai multe cruci - 50." e vorba de ***. Autoritatile ar trebui sa intervina si sa le scoata pe toate. locul crucilor e la cimitir, nu pe marginea drumului.

Trimite un comentariu

sus