Skip to main content

Libertatea renunţă la un colaborator după ce i-a atribuit unui baschetbalist declaraţii care nu îi aparţineau. Publicaţia îşi cere scuze

 
Libertatea renunţă la un colaborator după ce i-a atribuit unui baschetbalist declaraţii care nu îi aparţineau. Publicaţia îşi cere scuze

Ziarul Libertatea prezintă scuze după ce un colaborator al publicaţiei, Eduard Apostol, a scris un articol despre baschetbalistul Moneya Pratt, de la BCU Sibiu, în care acesta apărea citat, însă jurnalistul nici nu discutase cu el.

Publicitate

Totodată, publicaţia anunţă că renunţă la colaborarea cu jurnalistul.

Cum s-a ajuns la această situaţie, în continuare:

Pe 4 iulie, Libertatea a publicat un articol despre baschetbalistul Monyea Pratt de la BCU Sibiu, parte dintr-o serie mai lungă în care sportivi din toate colţurile lumii vorbesc despre experienţele lor în România.

Articolul a relatat viaţa sportivului în cei 6 ani de când joacă în România, cu statisticile de la diverse cluburi şi a conţinut câteva declaraţii ale acestuia.

În două mesaje transmise redacţiei, reprezentanţii clubului BCU Sibiu au precizat că sportivul american a susţinut că „nu a avut niciun dialog cu jurnalistul care semnează articolul şi nici cu un alt jurnalist, pe tema expusă în articol, mai mult, consideră că niciodată nu ar fi avut astfel de exprimări”.

Redacţia a discutat cu autorul articolului: jurnalistul Eduard Apostol, colaborator la Libertatea şi reporter la Gazeta Sporturilor.

Reporterul a admis că, deşi articolul găzduieşte citatele sportivului de la BCU Sibiu, el nu a vorbit cu baschetbalistul, ci a relatat ce i-a spus baschetbalistul unui prieten, care a discutat cu ziaristul, au relatat jurnaliştii Libertatea, într-un articol postat pe site-ul publicaţiei.

„Ce a făcut reporterul este o eroare gravă. A atribuit citate cuiva, ca şi cum i-ar fi fost spuse lui. Prin urmare, Libertatea opreşte colaborarea cu Eduard Apostol. Am depublicat articolul de pe site.  De asemenea, Gazeta Sporturilor, unde Eduard Apostol lucrează, şi Libertatea vor verifica articolele ziaristului”, mai arată articolul din Libertatea 
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus