Skip to main content

Lili Sandu (Pro TV): „Am traversat o perioadă grea din cauza îmbolnăvirii mamei mele. Pe TV nu se observa nicio diferenţă în atitudinea mea, însă eram foarte tristă...” - Minutul Paginademedia

 
Lili Sandu, una dintre prezentatoarele emisiunii Vorbeşte lumea / foto: Pro TV
Lili Sandu, una dintre prezentatoarele emisiunii Vorbeşte lumea / foto: Pro TV

Minutul Paginademedia, cu Lili Sandu, de la Pro TV. „Toamna aceasta am traversat o perioadă grea din cauza îmbolnăvirii mamei mele. În fiecare zi, de luni până vineri, eram live la Vorbeşte Lumea, iar pe televizor nu se observa nicio diferenţă în atitudinea mea. Însă eram foarte îngândurată, confuză, tristă, furioasă (...)”, a povestit Lili Sandu într-un interviu pentru Paginademedia.

Publicitate

Lili Sandu prezintă emisiunea Vorbeşte lumea, alături de Bogdan Ciudoiu şi Shurubel (Andrei Lăcătuş), de luni până vineri, de la ora 10.30.

În 1995 a luat primul contact cu scena, făcând parte din Şcoala Vedetelor, iar în 2000 a devenit parte a formaţiei Trinity. Peste cinci ani, în 2005, Lili a făcut farte din distribuţia serialelor „Numai iubirea”. şi „Păcatele Evei”.

Ce film preferă?

„The English Patient”.

La ce se uita când era mică?

„Nu prea mă uitam la televizor când eram mică, dar atunci când o făceam, clar mă uitam la desene animate.”

Galerie foto: „Încerc să îmi fac timp pentru toate. Timpul alocat familiei este vital pentru mine. Să fiu prezentă, să îl văd pe TJ crescând, să îi ofer cei 7 ani de acasă...”

Ce media consumă? Ce preferă, TV sau… YouTube? Facebook sau Instagram? Ştiri sau emisiuni? Afli din interviul care urmează, o altfel de conversaţie cu Lili Sandu, de la Pro TV.

 
  • TV sau YouTube?

Fără doar şi poate, TV! Poate sunt uşor subiectivă, fiindcă sunt prezentatoarea unei emisiuni live, dar mi se pare că televiziunea este mult mai dinamică şi distractivă.

  • Radio sau podcast?

Podcast. În timp ce, prin intermediul radioului, vorbeşti cu o ţară întreagă, podcast-ul reprezintă o interacţiune mai intimă şi personală cu cei care îl ascultă.

Am participat la mai multe podcast-uri de-a lungul timpului şi îmi plac la nebunie! Mi se pare că se formează o relaţie strânsă între cei 3 participanţi: moderatorul, invitatul şi publicul.

  • Facebook sau Instagram?

Instagram. Sunt mult mai activă pe această reţea şi ador comunitatea pe care am format-o prin intermediul acestei platforme de socializare.

Mă urmăresc oameni minunaţi, care se bucură alături de mine, îmi sunt alături când îmi este greu şi îmi scriu cele mai frumoase şi pure mesaje pe care le-am citit vreodată.

  • Ştiri sau emisiuni?

Emisiuni. Din nou, poate am tendinţa să fiu subiectivă, însă îmi place foarte mult să urmăresc diverse tipuri de emisiuni. Există atât de multe variante din care să alegi, iar o ediţie dintr-o emisiune bună mă relaxează total.

Consider că este alegerea perfectă pentru orice moment al zilei. Pe lângă emisiunea pe care o prezint alături de colegii mei minunaţi, Vorbeşte Lumea, care este plină de informaţii utile şi interesante, îmi plac foarte mult şi emisiunile de divertisment şi comedie, cum ar fi Săriţi de pe fix!.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Întotdeauna am fost informată şi mereu încerc să fiu conştientă de tot ce se întâmplă în lume. Consum ştiri din toate domeniile, politic, economic, social... îmi place să fiu prezentă şi recomand acest obicei tuturor persoanelor.

  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

Cred că de la televizor şi din online în egală măsură. Cred cu tărie că la ProTV sunt cele mai bune, detaliate şi recente ştiri, este o sursă sigură de informare.

În acelaşi timp, online-ul a câştigat foarte mult teren în ultimii ani, iar viteza cu care circulă informaţiile pe internet este ameţitoare. Prin urmare, online-ul ne ajută să fim la zi cu tot ce are loc în lume, indiferent de aria de interes a cititorului.

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua?

Publicaţiile variază. În fiecare dimineaţă, în timp ce mă pregătesc pentru live-ul de la Vorbeşte Lumea, intru pe Google şi citesc cele mai recente ştiri, articole şi comunicate de presă.

  • Ce publicaţii din străinătate urmăreşti?

Aşa cum spuneam puţin mai devreme, îmi place să fiu informată în legătură cu toate evenimentele ce au loc în lume, aşa că urmăresc mai multe publicaţii din străinătate.

  • Când ai citit ultima dată un ziar sau o revistă? 

În fiecare lună, îmi arunc un ochi pe cele mai importante reviste locale.

  • La ce uitai la TV când erai mică?

Recunosc, nu prea mă uitam la televizor când eram mică, dar atunci când o făceam, clar mă uitam la desene animate.

  • Serial preferat?

Foarte multe persoane mi-au spus că semăn cu actriţa principală din „Sex/Life”, aşa că a trebuit să mă uit la el şi să văd dacă asemănarea chiar există. S-a întâmplat ca şi serialul să îmi placă.

  • Film preferat?

„The English Patient”.

  • Emisiune preferată?

Vorbeşte Lumea.

  • Cât de des publici pe reţelele sociale?

Zilnic sau maximum la două zile, depinde de perioada prin care trec.

  • Blog sau vlog?

Blog. Obişnuiam să scriu regulat şi să postez articole pe blog-ul meu, aşa că am o slăbiciune pentru această formă de a interacţiona cu publicul.

  • Te rugăm să ne aminteşti de momentul când ai apărut prima dată la TV? 

În 1995, am luat primul contact cu scena, făcând parte din Şcoala Vedetelor. După 3 ani, am luat locul III la un festival de muzică uşoară, iar în 2000 am devenit parte a formaţiei Trinity.

Anul 2005 a reprezentat un an incredibil din punct de vedere profesional, întrucât mi-am început cariera muzicală cu single-ul „Aproape de tine” şi am jucat în serialele Numai iubirea şi Păcatele Evei.

  • Care au fost cele mai grele momente de când eşti la Vorbeşte lumea?

Toamna aceasta am traversat o perioadă grea din cauza îmbolnăvirii mamei mele. În fiecare zi, de luni până vineri, eram live la Vorbeşte Lumea, iar pe televizor nu se observa nicio diferenţă în atitudinea mea.

Însă eram foarte îngândurată, confuză, tristă, furioasă, trăiam tot felul de sentimente. În pauze, mă deconectam de la tot ce însemna emisiune şi vorbeam cu doctorii şi asistentele care au avut grijă de mama în acea perioadă cruntă.

De asemenea, echipa Vorbeşte Lumea a fost minunată. A fost alături de mine şi era gata oricând să mă ajute în situaţia în care clacam.

  • Îţi mai aminteşti care a fost prima ediţie în calitate de prezentator Vorbeşte lumea?

Da, a fost o ediţie plină de emoţii. Eram atât de entuziasmată de ce mi se întâmplă, iar emoţiile se simţeau până în vârful degetelor. A fost o ediţie distractivă, iar până la sfârşitul ei deja mă simţeam parte din familia Vorbeşte Lumea. 

  • Cum decurge o zi din viaţa ta atunci când ai filmări? 

Ziua începe foarte devreme. Mă trezesc, îmi fac rutina de dimineaţă, îl pregătesc pe TJ pentru grădiniţă, iar când el şi Silviu pleacă, mă organizez, îmi strâng toate lucrurile necesare zilei şi fug spre platou.

Odată ce ajung acolo, intru la machiaj şi păr. De la 10:30 la 13:00, suntem Llive la Vorbeşte Lumea. După emisiune, activităţile depind în funcţie de zi. Uneori mergem în redacţie, unde avem şedinţe alături de întreaga echipă, iar uneori plec direct să-l iau pe TJ de la grădiniţă. După-amiaza şi seara, petrecem timp de calitate împreună.

  • Cum te împarţi între rolul de mamă şi cel de prezentator?

Cred foarte mult în echilibru. Încerc să îmi fac timp pentru toate. Timpul alocat familiei este vital pentru mine. Să fiu prezentă, să îl văd pe TJ crescând, să îi ofer cei 7 ani de acasă, să creăm amintiri frumoase împreună... aceste lucruri sunt de nepreţuit!

În acelaşi timp, rolul de prezentatoare TV este foarte important, deoarece îmi oferă un mix de libertate şi distracţie.

  • Îţi este dor să joci în seriale?

Da, normal! Muzica şi actoria sunt primele mele iubiri şi vor avea întotdeauna un loc special în inima mea.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus