Skip to main content

EFFIE. Cărţi pentru vaccinaţi, cea mai eficientă campanie a anului. A câştigat Grand Effie. Povestea campaniei şi Lista premiilor

 
Sursa foto: Pexels.com
Sursa foto: Pexels.com

Te vaccinezi, primeşti o carte şi ...câştigi Marele Premiu la Effie. Adică titlul de cea mai eficientă campanie a anului. O campanie derulată în plină pandemie, o campanie atacată la vremea respectivă de Dana Budeanu. Cei de la Editura Curtea Veche sunt responsabili.

Publicitate

Detalii despre campanie, plus lista premiilor, în continuare:

Mai întâi, palmeresul, pe scurt:

Marele Premiu: Cărţi pentru vaccinaţi, semnată de House of Arrows pentru Editura Curtea Veche

Brandul Anului: Tazz (urmat de Editura Curtea Veche şi de Carrefour)

Clientul anului: Procter&Gamble (locul doi a fost al HCL Online Advertising, iar trei, la egalitate, Carrefour şi Curtea Veche)

Agenţia Anului: Publicis România, urmată de Leo Burnet şi Jam Session

Ca număr de premii: S-au dat nouă Gold Effie, 19 Silver Effie şi 30 de Bronze Effie (pentru că au fost şi categorii fără câştigători).

Cărţi pentru vaccinaţi, Marele Effie: „Mulţumim tuturor fătălăilor şi ameţitelor care au venit la noi”

În plină pandemie, Editura Curtea Veche a avut o idee simplă, dar care nu a trecut neobservată: "cei vaccinaţi pot primi câte o carte dacă prezintă dovada în librăriile Diverta din Bucureşti".

 „Miza a fost să încercăm să facem o comunicare informală şi să încercăm să ne adresăm celor care sunt convinşi că vor face vaccinul, dar au anumite frici”, explica într-un interviu pentru Paginademedia.ro şeful Editurii Curtea Veche, Barna Nemethi.

Reacţia cea mai neaşteptată (şi cea mai vehementă) a venit de la Dana Budeanu: "Nu mai cumpăr în viaţa mea nicio carte editată de Curtea Veche şi nimic de la Diverta! Fătălăilor! Marş!". Răspunsul editurii a fost într-o notă ironică şi s-a viralizat masiv: „Mulţumim tuturor fătălăilor şi ameţitelor care au venit la noi”.

Citeşte totul despre campania Cărţi pentru vaccinaţi, în interviul de pe Paginademedia.ro, aici

Campania a fost lansată pe 7 mai 2021, şi nume cunoscute au susţinut-o la evenimentul de lansare: Cornel Ilie (Vunk), psihologul Gaspar Gyorgy, producătorul de ştiri Alex Donovici, gimnasta Diana Bulimar, scriitoarea Carmen Firan.

După primele zile, erau deja o mie de solicitări de cărţi.

Povestea campaniei de la MARELE EFFIE: Cărţi pentru vaccinaţi. Şeful Curtea Veche: „Nu ne aşteptam la o reacţie vehementă din partea Danei Budeanu”

Alte cifre de la Effie: 18 agentii au fost premiate la editia a XIX-a a Galei Effie 2022. Agentiile si companiile castigatoare de anul acesta sunt: Cheil Centrade, Cohn & Jansen Creative Network, DDB Romania, Graffiti PR, House of Arrows, Headvertising, Jam Session Agency, LEO BURNETT, Minio Studio, Mercury 360, Media Investment, McCann Worldgroup Romania, Publicis Romania, Saatchi & Saatchi + The Geeks, Sector 7 HUB, The Mainstage Agency, Tribal Worldwide si VMLY&R.

Gala a avut loc la Palatul Bragadiru şi a fost prezentată de Cosmin Stan (Pro TV).

Organizatorii Effie Awards au fost IAA România şi UAPR - Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România.

Lista completă a căştigătorilor EFFIE România 2022, cu toate categoriile, inclusiv finaliştii, aici

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    Cea mai stupida campanie. Doar cei vaccinati intr-o anumita perioada puteau beneficia de ea. Cei care s-au vaccinat mai devreme, ciuciu. Ca si cum, ii pedepsea ca s-au vaccinat mai devreme.

Trimite un comentariu

sus