Skip to main content

VIDEO. Cum vorbesc prezentatorii TV şi reporterii de teren? Greşeli frecvente şi soluţii. Episodul trei din Loud&Clear - Ora de dicţie

 
VIDEO. Cum vorbesc prezentatorii TV şi reporterii de teren? Greşeli frecvente şi soluţii. Episodul trei din Loud&Clear - Ora de dicţie

VIDEO. Joia de dicţie! Cum vorbesc prezentatorii TV şi reporterii de teren? Unde greşesc ei cel mai mult? Ce şi cum se poate „repara"?

Publicitate

Azi, în episodul trei din Loud&Clear, primul podcast de dicţie din România.

Un episod cu multe, multe exemple, aplicat, cu exerciţii, din care în mod sigur veţi învăţa ceva! Ora de dicţie, cu Carmen Ivanov şi Petrisor Obae.

Pe scurt, principalele idei din podcast: 

- Virgula ar trebui ignorată la prompter. Ar trebui pusă din tonul vocii. Vocea ar trebui să coboare pe o apoziţie, de exemplu.

- Trebuie să punem un singur accent într-o propozitie, atunci cand citim o ştire (Carmen Ivanov vine şi cu exemple).

- Trebuie, ca prezentator TV, să îţi urmăreşti jurnalele şi să îţi evaluezi prestaţia. Te educi în urma greşelilor făcute, spune Carmen Ivanov. 

- Ca reporter nu trebuie să îţi inveţi relatarea, ci să iţi pui în ordine discursul. Frazele scurte sunt esenţiale

Tot în episodul de astăzi vedem ce bâlbe a mai adunat Carmen Ivanov în ultima săptămână. 

Ce s-a discutat în episodul trecut, despre comentatorii sportivi: Loud&Clear 2 - Cum vorbesc comentatorii? 

Loud&Clear - Ora de dicţie, primul podcast de dicţie din România, este un proiect Paginademedia.ro şi Dictie.ro. Proiect susţinut de Vodafone.


Citeşte şi: Episodul 2. VIDEO. Cum vorbesc comentatorii? Ce greşeli fac? Invitat special Ion Alexandru! Loud&Clear - Ora de dicţie


Citeşte şi: Episodul 1. VIDEO. Lansăm Loud&Clear - primul podcast de dicţie din România! Vezi Ora de dicţie, cu Carmen Ivanov şi Petrişor Obae


VIDEO. Loud&Clear episodul TREI. Cum vorbesc prezentatorii TV şi reporterii de teren?

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    La minutul 34.20 invitata dvs ne vorbeste despre o regula care nu cred ca este tocmai corecta. Conform enuntului dinsei, ar trebui sa pronuntam "egztemporal", pentru ca "x" este in interiorul cuvintului. Mai degraba as spune ca "x" se citeste "gz" sau "cs" in functie de vocala sau consoana care il urmeaza in cuvint.
    O zi buna.
  • DODO DODO
    daca promteru e defect e normal sa deraieze comentariul Solutia e sa fie facute de lingvisti

Trimite un comentariu

sus