Skip to main content

EXCLUSIV! „Sunt la mâna unor escroci ai netului”. Maria Buză, hărţuită pe facebook, după ce i-a fost spart contul. Au apărut poze cu femei goale. Cere ajutorul fanilor

 
Maria Buză joacă în serialul „Groapa - Familia e totul” produs de Pro TV şi difuzat exclusiv pe VOYO / foto: Pro TV
Maria Buză joacă în serialul „Groapa - Familia e totul” produs de Pro TV şi difuzat exclusiv pe VOYO / foto: Pro TV

Încă o persoană publică este victima escrocilor de pe Internet. Actriţa Maria Buză s-a trezit că nu mai poate accesa contul de facebook dedicat fanilor săi, pagina de like-uri care îi poartă numele. Sunt deja doi ani de când se confruntă cu această situaţie. În ultimele zile cazul s-a agravat, în ciuda tuturor eforturilor depuse de artistă, care a solicitat ajutorul mai multor autorităţi. Cei care i-au spart contul din social media publică în numele ei informaţii false, reclame dubioase, dar şi imagini cu femei dezbrăcate, la rubrica Story.

Publicitate

Contactată de Paginademedia, Maria Buză a povestit calvarul prin care trece.

Pe scurt:

  • Acum doi ani, Maria Buză s-a trezit că nu mai poate accesa contul de facebook care îi poartă numele şi a fost creat de actriţă şi de echipa sa pentru promovarea activităţii artistice.
  • A făcut mai multe sesizări, atât la facebook, cât şi la autorităţi locale – Poliţie şi DIICOT, dar până acum cazul său nu a fost soluţionat.
  • Maria Buză cere acum ajutorul fanilor, prin intermediul Paginademedia. „Nu ştiu câţi şi-au dat seama că pagina mea a fost fraudată. Fac pe această cale un apel către ei, să intre în număr cât mai mare, ca să dea Report profile, apoi Fake Page”, a spus Maria Buză, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

VIDEO. Maria Buză, în rolul Edith Piaf, pentru emisiunea „Te cunosc de undeva!” de la Antena 1

Maria Buză, despre imaginile cu femei dezbrăcate de pe contul de facebook care îi proartă numele:

„Se vede clar că în imaginile publicate la rubrica story nu este vorba despre mine. Nu petrec mult pe această pagină, pentru că nu mai am acces ca administrator.

Comentariile la care vă referiţi probabil sunt din partea abonaţilor care, până sa apară femei dezbrăcate la story, nu s-au sesizat în ceea ce priveşte postările de pe pagina cu vietnamezi la lucru şi reclama la diverse tehnici, materiale şi utilaje de construcţii”, povesteşte Maria Buză, pentru Paginademedia.ro.

Maria Buză: „Pagina de facebook nu îmi mai aparţine, este fraudată”

Nu m-a contactat nimeni să mă întrebe dacă mi-am schimbat profilul de activitate. Asta mi s-a părut ciudat.

Mă bucur că îmi daţi ocazia să explic celor care mă urmăresc real ca pagină de facebook nu îmi mai aparţine şi că este fraudată.

Până acum am făcut numeroase raportări la Facebook, cu ajutorul mai multor prieteni care au acces direct la asistenţa prin live chat.

Deşi am furnizat toate datele pe care mi le-au cerut, inclusiv copia buletinului de identitate, nu s-a rezolvat absolut nimic”, a spus Maria Buză, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

VIDEO. Maria Buză, în serialul „Groapa - Familia e totul”, produs de Pro TV pentru VOYO

Maria Buză spune că autorităţile nu au rezolvat nici după doi ani sesizările făcute în acest caz...

„De fiecare dată, la fiecare sesizare, am luat-o de la început cu toată povestea, însă în zadar.

Nu li s-a părut dubios că o pagină a unui artist român, creată în România, este brusc administrată din Asia şi publică clipuri care nu au nicio legătură cu imaginea artistului.

Cât despre sesizarea noastră la Poliţia Romana, suntem la doi ani de la depunerea plângerii şi aşteptăm să fim contactate de DIICOT. Rapid, nu?

Dacă aş avea succes în această speţă, v-aş spune şi reţeta succesului, însă deocamdată sunt doar un artist la mâna unor escroci ai internetului”, a mai spus Maria Buză, pentru Paginademedia.ro

Maria Buză a înfiinţat acum zece ani pagina de like-uri care îi poartă numele.

Prima dată am scris la Facebook în luna ianuarie 2022, unde am primit de la Concierge Support mesaje de tipul «mai studiem, revenim noi către dvs, între timp iată care sunt recomandările pentru a nu vi se mai fura pagina pe viitor... ».

De atunci şi până acum am făcut zeci de sesizări, iar rezultatul îl vedeţi.

Mă ocupam eu împreună cu Ruxandra Petrescu, prietena mea care lucrează în publicitate, eu mai mult de conţinut, ea în special de partea tehnică.

Acolo promovăm emisiunile TV la care participam (printre primele sezoane de la «Te cunosc de undeva!»), proiectele de teatru, concertele şi toate celelalte activităţi ale mele ca artist.

Îmi amintesc cu mare drag cum am oferit pe pagina mea invitaţii la primul meu concert de la Sala Palatului, în 2013. Vă daţi seama ce sentiment amar am acum când văd că pe această pagină apar tot felul de aberaţii, care nu au nicio legătură cu mine”, a mai spus Maria Buză, pentru Paginademedia.ro.

Pagina Maria Buză, contul de like-uri de pe Facebook, a adunat peste 153.000 de abonaţi.

Sunt peste 150.000 de oameni care urmăresc această pagină şi cărora nu mai pot să le ofer pe Facebook ceea ce îşi doresc de la artistul Maria Buza, ba, mai mult, poate chiar i-a dezamăgit ceea ce au văzut de doi ani încoace pe pagina mea.

Nu ştiu câţi dintre urmăritorii mei si-au dat seama ca pagina a fost fraudată, însă fac şi pe această cale un apel către ei, să intre în număr cât mai mare şi să dea report paginii, să selecteze rubrica «Report profile», apoi «Fake Page».

Ruxandra spune că Facebook este impresionat doar de date cantitative, deci numai un număr uriaş de report-uri le-ar putea ridica un semn de întrebare. S-o încercăm şi pe asta, cu ajutorul celor care îmi apreciază munca”, a mai precizat Maria Buză, pentru Paginademedia.ro.

Maria Buză, la TV

În 2016, Maria Buză a câştigat competiţia „Te cunosc de undeva!” de la Antena 1, la care a participat de patru ori până acum / foto: arhiva personală

  • A realizat momente umoristice pentru emisiunea „O dată-n viaţă”, de la TVR 1, alături de actorul Marius Rizea. Personajele lor se numeau Floarea şi Gheorghe.
  • A participat la 4 dintre cele 16 sezoane ale emisiunii „Te cunosc de undeva!” de la Antena 1.
  • În data de 20 decembrie 2014, a câştigat sezonul Gold, cel cu numărul 6, al emisiunii-concurs „Te cunosc de undeva!”, pentru care a interpretat melodii ale unor staruri precum Elvis Presley, Edith Piaf, Sofia Vicoveanca, Patricia Kaas, Tiziano Ferro etc.
  • În ceea ce priveşte serialele TV, a avut roluri doan în „Fructul oprit” (Antena 1, 2018-2019), „Adela” (Antena 1, 2021) şi „Groapa” (Pro TV, 2023).
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus