Skip to main content

Compania care operează agenţia Mediafax a ieşit din insolvenţă

 
Compania care operează agenţia Mediafax a ieşit din insolvenţă
Mediafax SA, societatea care operează agenţia de presă Mediafax, controlată de Adrian Sârbu prin Alerria Management Company, a ieşit din insolvenţă, potrivit sentinţei pronunţată de către Tribunalul Bucureşti, scrie Economica.ro.
Publicitate
 
„Datoriile curente către bugetul de stat au fost eşalonate potrivit deciziei nr. 15146489/02.02.2022 până în anul 2023, iar sumele datorate administratorului judiciar au fost eşalonate pe trei luni, potrivit contractului de novaţie nr. S122/17.03.2022.
 

Având în vedere că au fost achitate integral creanţele înscrise la masa credală şi menţionate în planul de reorganizare, astfel cum a fost modificat, creanţele curente au fost eşalonate şi urmează a fi achitate ulterior închiderii procedurii, (instanţa n. red.) va aproba raportul de activitate întocmit de administratorul judiciar KPMG Restructuring SPRL şi, în baza articolului 175 alineatul 1 din Legea nr. 85/2014, va dispune închiderea procedurii insolvenţei debitorului Mediafax SA, cu reinserţia acestuia în circuitul economic şi continuarea activităţii”, se arată în sentinţa pronunţată de către Tribunalul Bucureşti. 
 
Firma a intrat în procedura de insolvenţă la 10 iunie 2015. Mediafax a încheiat al doilea an de pandemie Covid-19 cu marjă de profit net de peste 23%, după ce în anul 2020 a mers în pierdere. Firma a avut însă o scădere cu aproape 50% a numărului mediu de angajaţi faţă de nivelul anului 2020, arată bilanţurile comparate de Economica.net.
 
Mediafax SA a fost înfiinţată în anul 1995 şi operează agenţia de presă Mediafax.
 
Subliniem că Mediafax SA este o companie distinctă de Mediafax Group, care este de asemenea în insolvenţă, şi care deţine titluri precum Ziarul Financiar şi Business Magazin. Recent, omul de afaceri Dan Şucu a devenit creditorul principal al companiei care editează Ziarul Financiar, după ce a cumpărat de la ING creanţa ce se ridică la 11,7 milioane de euro. 

Citeşte şi:

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, a devenit creditorul principal la Mediafax Group, compania lui Adrian Sârbu

 
 
 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • S S
    Nu-i bai,intra in loc halef media.Sau a intrat deja?

Trimite un comentariu

sus