Skip to main content

RAR. Libertatea publică un editorial de Michael Ringier, patronul trustului care deţine şi ziarul românesc: despre reclame şi inteligenţă artificială

 
Michael Ringier. Foto: Libertatea.ro
Michael Ringier. Foto: Libertatea.ro

Un text rar a apărut în Libertatea. Este vorba despre un editorial semnat de Michael Ringier, proprietarul trustului Ringier care deţine şi Libertatea.

Publicitate

În opinia sa, patronul trustului Ringier vorbeşte despre reclame, inteligenţa artificială, industria media şi despre publicitatea pe site-urile de ştiri. Textul a fost iniţial publicat în DOMO, o revistă internă trimestrială a grupului de presă.

Principala concluzie a lui Michael Ringier cu privire la amestecul inteligenţei artificiale în publicitate este următoarea:

„Nu ne rămâne decât să recunoaştem că încă avem nevoie de mult efort al inteligenţei naturale ca să ridicăm IQ-ul inteligenţei artificiale în publicitate la un nivel utilizabil”, după cum scrie la finalul textului publicat în Libertatea

Cum a ajuns la această concluzie? Iată câteva idei din editorialul său:

- „Publicitatea nepotrivită la locul nepotrivit pentru grupul ţintă nepotrivit ne însoţeşte zilnic, indiferent că suntem cititori sau utilizatori.”

- „O scurtă privire într-un ziar interregional din Zurich şi un ziar cu pretenţii naţionale din vecinătatea redacţiei de presă nu oferă nicio perspectivă în plus în ceea ce priveşte marketingul.”

- „În primul, în afară de „Paid Post”, nu găsesc aproape deloc publicitate, iar la ziarul vecin, inteligenţa artificială pare să fie rezervată redacţiei, pentru că nu mi-am dorit publicitate nici pentru banca Zurcher Land-bank, nici pentru Caritas.”

- „Ca ultimă speranţă rămâne doar Instagram, oricum în controlul gigantului tehnologiei, Facebook, dar chiar şi aici s-a tras cu mult pe lângă ţintă, dragi oameni ai publicităţii.”

Aşadar: 

„Nu ne rămâne decât să recunoaştem că încă avem nevoie de mult efort al inteligenţei naturale ca să ridicăm IQ-ul inteligenţei artificiale în publicitate la un nivel utilizabil.”


Citeşte articolul complet pe Libertatea


Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus