Skip to main content

Mihai Bendeac, amendat de CNCD din cauza unui spot publicitar. Cât e amenda?

 
Sursa foto: Mihai Bendeac, Facebook
Sursa foto: Mihai Bendeac, Facebook

Actorul Mihai Bendeac a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din cauza unui spot publicitar la vin, notează gandul.ro.

Publicitate

Mihai Beandeac a filmat în luna iulie a anului trecut, un spot publicitar pentru un vin care îi poartă semnătura, Jurnalul unui burlac. Mihai Bendeac a fost sancţionat de CNCD cu suma de 10.000 de lei.

Gândul.ro mai notează că reclama a fost controversată încă de la început, pentru că s-a considerat că e vorba despre asocierea dintre vin, o scenă de amor şi ceea ce ar fi putut fi încadrat ca incitare la violenţă împotriva femeilor. CNCD s-a autosesizat după opt luni şi s-a decis sancţionarea lui Mihai Bendeac.

Cristian Jura, membru CNCD:

"Mihai Bendeac, în calitate de antreprenor, a fost sancţionat azi cu amendă de 10.000 lei pentru reclama la un sortiment de vin, deoarece a făcut o asociere nepotrivită între o băutura alcoolică şi violenţa împotriva femeilor. 

Acest videoclip creează o atmosfera de intimidare, ostilă, degradantă, umilitoare sau ofensatoare la adresa femeilor.

Consider că este extrem de important ca toate persoanele publice, formatorii de opinie să promoveze valorile egalităţii şi nediscriminării prevăzute de legislaţia naţională şi europeană.

Apreciez faptul că acel videoclip nu mai este disponibil în spaţiul virtual, dar, din păcate, remarc perpetuarea unor prejudecăţi înrădăcinate în mentalul colectiv românesc.

De asemenea, eticheta de pamflet sau o reclamă nu reprezintă o acoperire pentru afirmaţii discriminatorii sau care aduc atingere demnităţii.",  a declarat Cristian Jura pentru gândul.ro.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Maximilian
    Mai lipsește să ia și Coteț și Nedelcu amendă pentru Pisica-Mobilă și pentru bătăi în trafic!
    Pamfletul e pamflet și nu trebuie tratat cu amendă!
  • AB AB
    Am si eu prieten care, *** Si el denigreaza mereu femeile. E periculos sa spui asa ceva public pt. ca sunt o gramada de gigei care te pot lua exemplu. Si nu e prima data cand Bendeac spune asa ceva.

Trimite un comentariu

sus