Skip to main content

Europa FM aduce un nume nou. A fost la Guerrilla, RFI şi Gold. Se aude şi joia, în locul lui Moise Guran

 
Europa FM aduce un nume nou. A fost la Guerrilla, RFI şi Gold. Se aude şi joia, în locul lui Moise Guran

O voce nouă se aude la Europa FM. Este vorba despre omul de radio Mihai Dinu, fost director muzical la Radio Guerrilla, RFI şi Gold FM. 

Publicitate

Dinu va realiza matinalul de weekend şi emisiunea de Rock, pe tronsonul ocupat şase luni şi de Moise Guran. 

Concret, se va auzi din acest weekend. Va face emisiunea de dimineaţă Weekend cu prietenii, sâmbătă şi duminică, de la ora 8:00 până la ora 10:00.

De asemenea, joia va fi gazda emisiunii Rock Sessions, de la ora 21:00. Din septembrie 2020 până la finalul lui februarie 2021, producţia s-a numit Rock&Talk şi l-a avut pe Moise Guran la microfon. Guran a început proiectul BiziNation, tot la Europa FM, din martie. 

Înainte de Moise Guran, aceeaşi producţie - Pop-Rock - a fost realizată timp de câteva luni de regretatul om de radio Călin Gheorghe, care s-a stins în vara anului trecut. 

De notat că matinalul Weekend cu Prietenii a fost realizat în ultima vreme, prin rotaţie, de Toader Păun şi Camelia Chenciu. 

Mihai Dinu | Carte de vizită

Mihai Dinu a fost director muzical la RFI, Radio Gold FM şi Radio Guerrilla, producător şi realizator de emisiuni radio, cu o experienta de 30 de ani în radio. 

S-a apucat de meserie în anul 1991 şi a bifat multe emisiuni muzicale cu genuri şi stiluri diferite: rock, electronică, simfonică şi, mai nou, world.

Pe scurt: 

  • A fost director muzical la RFI: 1997-2007
  • A fost director muzical la Gold FM: 2007-2010
  • A fost director muzical la Radio Guerrila: 2010-2014

În ultimii ani a lucrat o perioadă şi la Radio Seven, iar anul trecut a avut o colaborare de un sezon cu Radio Guerrila, unde a făcut emisiunea R O O T S. A făcut parte şi din Urban Sunsets, proiectul online al omului de radio Bogdan Stratulă. 

Despre noua aventură de la Europa FM, Mihai Dinu spune

„Venirea în echipa Europa FM este pentru mine cel mai important pas din cariera radio şi cred că şi cel mai logic. Muzica de la radio începe să conteze din ce în ce mai puţin, iar conţinutul primează din ce în ce mai tare.

Radioul în general are o mare şansă, aceea nu de a se reinventa, ci de a se întoarce la bazele sale, când era o sursă primară de informaţie. În acest moment, mă alătur şi eu dorinţei pe care Europa FM o are, aceea de a readuce radioul în poziţia de comunicator.

Rock-ul este genul muzical ce mă însoţeşte permanent de aproape 40 de ani. I-am rămas fidel, indiferent de ce alte genuri şi stiluri am frecventat. Fie că a fost electro pop, new wave, pop, electronică, metal dur şi pur, întotdeauna, dar întotdeauna m-am reîntors la rock.

Cred că este unul dintre cele mai puternice canale de comunicare şi unul dintre genurile muzicale care pot schimba vieţi. De aceea simt o mare bucurie, onoare şi nu în ultimul rând responsabilitate pentru realizarea emisiunii Rock Sessions la Europa FM”, spune acesta. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus