Skip to main content

Minutul Paginademedia. Mirela Vasadi, Euronews: "Iubesc imaginea filmată în mod profesionist. Îmi place să privesc oamenii, ochii lor, gesturile lor transmit multe mesaje"

 
Sursa foto: Mirela Vasadi, Facebook
Sursa foto: Mirela Vasadi, Facebook

Un interviu despre televiziune, despre media, despre social media, despre pasiunea pentru imagine, cu un profesionist cu zeci de ani în spate.

Publicitate

"Iubesc imaginea filmată în mod profesionist, lumina bine amplasată, cadrele făcute cu inspiraţie, montajul video creativ. Şi îmi place să privesc oamenii, ochii lor, gesturile lor transmit multe mesaje", spune Mirela Vasadi.

Mirela Vasadi este prezentatoarea emisiunii de psihologie Arta de a fi, pe care o prezintă sâmbăta şi duminica, de la ora 14.30, la Euronews, dar cariera în televiziune a început demult.

Mirela Vasadi: Eu am început să lucrez în televiziune în 1999, adică acum 23 de ani, la Pro TV Oradea şi la Pro TV Cluj. Eram reporter, prezentator de ştiri locale şi corespondent pentru Pro TV Bucureşti. Mai apoi, experienţa a continuat câţiva ani buni la Realitatea TV.

M-am retras din zona ştirilor, mi-am luat un an sabatic, perioadă în care am gândit şi am scris proiectul emisiunii de psihologie şi dezvoltare personală. Am câştigat un concurs de proiecte cu acest format la Televiziunea Română unde a fost difuzat două sezoane. Apoi am continuat în online, pe canalul YouTube Arta Fericirii."

Jurnalista citeşte publicaţii precum LIFE.ro şi Paginademedia. Ea preferă emisiunile despre psihologie, artă, istorie, ştiinţă.

La ce producţii se uită?

A urmărit primul sezon din Firefly Lane (Aleea cu licurici) şi filmele Pacientul Englez şi Casablanca.

  • TV sau YouTube?
YouTube. De mai mulţi ani am migrat către online. În momentul în care am plecat de la Realitatea Tv, unde peste 8 ani am prezentat ştiri şi am realizat mai multe emisiuni politice, economice, sociale, am renunţat într-un fel şi la televizor. 
 
Pentru că mai toate televiziunile emit acum şi pe platformele online, reuşesc să văd acolo programele care mă interesează. 
 
Pe YouTube Euronews România sunt publicate şi emisiunile mele. După ce acestea sunt difuzate la televizor, ulterior se încarcă în YouTube. În plus, în online eu am o comunitate cu care interacţionez pe canalul meu YouTube “Arta Fericirii”, este emisiunea pe care o realizez de mai bine de 8 ani. Sunt peste 90.000 de abonaţi care îşi exprimă părerea, ce le-a plăcut, cum i-a ajutat o anumită temă, ce putem îmbunătăţi, ce invitaţi ar mai dori să vadă.
 
  • Radio sau podcast?
Radio ascult doar în maşină. Şi în special muzică, mai ales la drumuri lungi. Mie îmi place mult să conduc şi prefer să mă relaxez ascultând muzică.
 
Ascult rar podcast, prefer să le urmăresc video; asta înseamnă tot YouTube. Deşi munca mea în presă a început la radio (pentru care am o formă de dulce nostalgie), iubesc imaginea filmată în mod profesionist, lumina bine amplasată, cadrele făcute cu inspiraţie, montajul video creativ. Şi îmi place să privesc oamenii, ochii lor, gesturile lor transmit multe mesaje. 
 
  • Facebook, Instagram sau Tik Tok?
Doar Facebook şi Instagram. Publicul emisiunii mele “Arta de a fi”, pe care acum o realizez la Euronews România, nu face parte din categoria Tik Tok. Zilele trecute, la o filmare într-o clădire de corporatişti, am auzit două tinere doamne vorbind despre faptul că vor să renunţe la a mai pierde vremea pe Tik Tok, pentru că nu se mai pot concentra pe emisiuni mai lungi, nu mai au răbdare să urmărească un film şi nu mai pot citi o carte întreagă.
 
Psihologii tot avertizează în această direcţie. Cam tot ce comunic eu pe Facebook şi Instagram are legătură cu emisiunea, subiecte care ţin de experienţa profesională, mai puţin din viaţa personală.
 
Există o comunitate activă pe pagina Facebook “Arta Fericirii”, care a crescut organic, peste 125.000 de followers cu care interacţionez zilnic. Să vedeţi acolo ce scriu oamenii, cum mulţi şi-au schimbat viaţa, felul de a gândi, au reuşit să iasă din relaţii abuzive după ce au urmărit emisiunile.
 
  • Ştiri sau emisiuni?
Emisiuni. În mod deosebit emisiuni despre psihologie, artă, istorie, ştiinţă şi, uneori, locuri frumoase de vizitat în lume.
 
  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?
Doar din online. Incluzând aici şi televiziunile care emit în online. 
 
 
Cu ce publicaţii îţi începi ziua?
 
Ziua o încep la un espresso răspunzând mesajelor telespectatorilor emisiunii care-mi scriu pe Facebook sau Instagram. Îmi place să citesc publicaţia LIFE.ro, am şi paginademedia.ro în listă.
 
Cel mai mult citesc site-urile de psihologie, articole scrise de invitaţii pe care îi am în emisiuni sau urmează să-i invit. Îmi documentez temeinic fiecare subiect. 
 
  • Ce publicaţii din străinătate urmăreşti?
Urmăresc tot specialişti în psihologie şi neuroştiinţe, persoane avizate în domeniul lor de expertiză: Bruce Lipton, Joe Dispenza, Andrew Huberman.
 
Din păcate, în ultima vreme au apărut mulţi care-şi dau cu părerea în zona psihologiei, a neuroştiinţelor, chiar organizează workshop-uri pe bani mulţi, dar nu au o pregătire academică în domeniu. 
 
  • Când ai citit ultima dată un ziar sau o revistă? 
Ziar sau reviste tipărite nu am mai citit de multă vreme, din păcate. Citesc cărţi tipărite, la acestea nu voi renunţa niciodată.
 
  • La ce uitai la TV când erai mică?
Era comunism în România când eram eu mică. La Telenciclopedia îmi amintesc că mă uitam cu regularitate.
 
Eu m-am născut şi am copilărit în Oradea, chiar la graniţa cu Ungaria, aşa că prindeam posturile TV de acolo şi mai puteam viziona şi altceva.
 
  • Serial preferat?
Nu prea am timp de seriale. Dar am reuşit să văd primul sezon din Firefly Lane (Aleea cu licurici). Tot cu tematică psihologică, vechi traume care ne urmăresc în viaţă şi care ne pot distruge dacă nu ştim / nu putem să le vindecăm.
 
  • Film preferat?
Am mai multe filme vechi preferate. Îmi vin în minte două, pentru că le-am revăzut recent cu mare drag: Pacientul Englez şi Casablanca.
 
  • Cât de des postezi pe reţelele sociale?
Când promovez următoarea emisiune, asta înseamnă săptămânal. În general, doar când am ceva de comunicat (ştiu că postând rar algoritmii diminuează reach-ul paginii, dar asta e).
 
  • Blog sau Vlog?
Vlog, desigur. Imagine, sunet, culoare, lumină. 
 
  • Cum ai ajuns în televiziune?
Eu am început să lucrez în televiziune în 1999, adică acum 23 de ani, la Pro TV Oradea şi la Pro TV Cluj. Eram reporter, prezentator de ştiri locale şi corespondent pentru Pro TV Bucureşti. Mai apoi, experienţa a continuat câţiva ani buni la Realitatea TV. 
 
M-am retras din zona ştirilor, mi-am luat un an sabatic, perioadă în care am gândit şi am scris proiectul emisiunii de psihologie şi dezvoltare personală. Am câştigat un concurs de proiecte cu acest format la Televiziunea Română unde a fost difuzat două sezoane. Apoi am continuat în online, pe canalul YouTube “Arta Fericirii”.
 
Iar acum realizez emisiunea de psihologie “Arta de a fi” la televiziunea Euronews România în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 14:30.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus