Skip to main content

Inteligenţa Artificială readuce actorii dispăruţi pe TV. Regrateta Draga Olteanu Matei, la Protevelionul Pro TV, cu ajutorul tehnologiei „deepfake”

 
Inteligenţa Artificială readuce actorii dispăruţi pe TV. Regrateta Draga Olteanu Matei, la Protevelionul Pro TV, cu ajutorul tehnologiei „deepfake”

Pro TV, moment special de Protevelion, închinat comediei făcută „ca pe vremuri”. Emisiunea de Anul Nou va avea o secvenţă inedită cu regretata actriţă de comedie Draga Olteanu Matei (care nu mai este printre noi din anul 2020).

Publicitate

Cum? Cu ajutorul tehnologiei „deepfake”, un program de inteligenţă artificială ce poate prelua vocea şi stilul de a vorbi al unei persoane. 

În acest caz, cu actriţa de comedie Draga Olteanu Matei, care va apărea la Pro TV cu un moment nou de comedie, special creat de echipa de producţie a televiziunii. Pentru aceasta, echipa Pro TV a folosit o actriţă care seamănă cu Draga Olteanu Matei, dar a cărei voce şi al cărei aspect au fost înlocuite cu ale regretatei actirţe, cu ajutorul inteligenţei artificiale. 

Vasile Alboiu, director de creaţie la Pro TV, care a lucrat la acest proiect a povestit, la Pro TV, că nu este o simplă filmare recreată din momente mai vechi ale actriţei, ci ceva cu totul nou:

„O să vedeţi că nu este doar o filmare cu Draga Olteanu Matei, ci am folosit inteligenţa artificială ca să punem faţa Dragă Olteanu Matei peste faţa unei actriţe cu un software de deepfake. Am rămas pe Deepswap, care este unul dintre cele mai bune programe de deepfake şi AI. 

Am filmat pe croma cu o actriţă care seamănă cu Draga Olteanu Matei, pe care o veţi vedea la Protevelion. E şi o parte care ţine de scenariu, de script, care e cu totul nouă, pentru că Draga Olteanu Matei nu spune ceva ce a mai spus. S-a creat un clip special pentru asta. Cătălin a lucrat la partea de voce, care este de asemenea AI.” 

Cătălin Bugean, producătorul „Protevelion”, a povestit la Pro TV, la emisiunea ILikeIt că ideea este mai veche şi că au încercat de mai multe ori să meargă în direcţia aceasta.

„Vrem să aducem un tribut unor oameni care nu mai sunt pe noi, unor actori foarte mari de comedie şi atunci am încercat să vedem dacă feelingul acela de pe vremuri, de comedia pe care o făceau la revelioanele noastre vechi, poate ajunge acum în casele noastre cu ajutorul tehnologiei, cu AI-ul, şi să recreăm un moment de comedie 2023 cu ajutorul actorilor noştri şi acestei tehnologii.”

FOTO. Momente de la filmările pentru momentul cu Draga Olteanu Matei

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus