Skip to main content

Netflix concediază 150 de angajaţi. Cât reprezintă din tot personalul streamerului

 
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Netflix a renunţat la 150 dintre angajaţii săi, în urma primei pierderi de abonaţi într-un deceniu. Totodată, serviciul de streaming prognozează un nou declin.

Publicitate

Reducerile de personal, care erau aşteptate, vin la mai puţin de o lună după ce Netflix a raportat acea primă pierdere de abonaţi, scrie CNBC.

Iar situaţia nu pare să devină mai bună. Din luna ianuarie şi până în prezent, acţiunile companiei au scăzut cu aproape 70% şi sunt aşteptate noi pierderi, mai arată sursa citată.

Totuşi, de menţionat faptul că aceste concedieri, majoritatea operate în SUA, reprezintă mai puţin de 2% din cei 11.000 de angajaţi ai streamerului.

„Aşa cum am explicat despre câştiguri, încetinirea creşterii veniturilor înseamnă că trebuie să încetinim şi creşterea costurilor pe companie”, a declarat un reprezentant al companiei pentru CNBC.

Totodată, acesta precizează că aceste concedieri nu sunt făcute din raţiuni de performanţă individuală.

Netflix caută soluţii pentru a oferi preţuri mai mici la abonamente, susţinute de reclame. În plus, un obiectiv al companiei este şi taxarea celor care îşi împart conturile. Potrivit streamerului, pe lângă cele 222 de milioane de gospodării plătitoare, există peste 100 de milioane de gospodării suplimentare prin partajarea contului.

Un val de concedieri a lovit şi alte companii din industria tehnologiei, precum Meta (compania care deţine Fcebook), Amazon sau Uber, notează CNBC.

Citeşte şi: Netflix pierde abonaţi pentru prima dată din 2011. Compania analizează introducerea de reclame pe platformă şi testează taxarea celor care îşi împart conturile de Netflix
 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • nea Nelu nea Nelu
  Lasati filmele si mai cultivati-va citind carti, nu doar subtitrari!.. ce-i drept si alea s-au scumpit.. dar exista variante.. biblioteci, anticariate, ebooks.. etc.. doar vointa sa existe!
 • Leo Leo
  Sa-i de ea afara pe toti cei din Romania ca-i plateate gras degeaba. Sunt niste inutili. Nu stiu sa vanda produsele companiei. Sa fim seriosi, la ce baza de date au...sunt de 2000 ori sub un site de filme online. Sa nu mai vb de problema abonamentelor mult prea scumpe pt o tara atat de saraca.

  Netflix e un semi *** su scump . Aceste lucruri trebuie sa le schimbe daca vor sa vanda.

  Probabil merg pe principiul benzinei...oricat ar exploda pretul,..tot in traficul infernal ne petrecem viata.

  Da eu asta e greseala facuta...la carburant nu prea ai alternativa decat un mijloc de transport vai de mortii lui, insa la *** de netflix avem alternative...online cu duiumul.

  Chiar daca de maine statul roman se pune pe matrasit acrste siteuri sau torenti, vor aparea imediat alternative! Asa cum a fost si cu cancerul ProTv condus la vremea aceea de inutilul Sarbu, cand au lansat voyo si nu se abona nici draq la ei. Romanul are mintea scurta, uita repede, nu si eu, cand au facut lobii la statul Roman si la organismele aferente pt a inchide Huburile (dc++) si anumite siteuri pt a se orienta prostimea catre ei si produsele lor contra cost.

  Jmecheria asta nu va mai tine acum, lumea a evoluat, orice poarta inchisa ...deschide o alta.

  Vinovatu raman doar cei care accepta sa plateasca o suma ireala pt o putere de cumparare prea mica.

  Pana la urma nu e prost cel care cere, ci cel care da! Dar se ca duce in cap in favoarea alternativelor actuale si viitoare.

  A nu se intelege gresit, sunt Pro normalitate, legalitate, dar una logica, coerenta, corecta...nu umflata!
 • alibaba alibaba
  Daca baga reclame sau vor taxa pe cei care isi impart conturile cu siguranta nu le vor creste incasarile. Vor mai pierde din clienti, asta e sigur.
 • Bobo Bobo
  E simplu. Cat timp a fost pandemia cu virusul, lumea a stat in casa. Ti-ai luat abonament la Netflix, ca sa treaca timpul. Acum, nu mai avem restrictii. La ce iti mai trebuie abonament Netflix ?

Trimite un comentariu

sus