Skip to main content

Newsweek România, interzis de instanţă să scrie despre Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, şi despre soţia sa

 
Foto: Facebook Tudor Chiuariu
Foto: Facebook Tudor Chiuariu

Publicaţia Newsweek a fost notificată de Tudor Ciuariu, fost ministru al justiţiei (PNL), că a obţinut în instanţă interdicţia („provizorie”) de a mai scrie despre el şi soţia sa. 

Publicitate

„Vineri, 23 februarie, casa de avocatură Chiuariu & Asociaţii SCA trimitea un email redacţiei Newsweek România prin care eram notificaţi că trebuie să respectăm o ordonanţă preşedinţială a Tribunalului Argeş, emisă în aceeaşi zi, care ne interzice să publicăm orice articole referitoare la fostul ministru al justiţiei şi la soţia sa judecătoare”, anunţă Newsweek

„Nu am primit încă nicio comunicare oficială din partea instanţei, deci nu ştim care poate fi motivarea unei asemenea decizii. O decizie care intră în contradicţie cu toată legislaţia europeană privitoare la libertatea presei şi care contrazice jurisprudenţa românească în materie”, mai spun jurnaliştii Newsweek.

Ce a decis instanţă, potrivit minutei de pe Portalul Instanţelor de Judecată: 

Interzice provizoriu pârâţilor să publice sau să transmită, direct sau indirect, sub orice formă, prin orice fel de mijloace, orice referiri privitoare la reclamanţi, în mijloacele de presă scrisă sau electronică, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 1497/109/2024.

Obligă pârâţii să înceteze provizoriu acţiunile anterior menţionate, inclusiv sub aspectul publicării de articole, ştiri, dezbateri, anchete, reportaje în revista Newsweek România, pe pagina de internet www.newsweek.ro., în alte mijloace de informare în masă sau pe platforme de social media, cu privire la oricare dintre reclamanţi, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 1497/109/2024.

Obligă pârâţii să plătească reclamanţilor suma de 600 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie fără somaţie sau fără trecerea unui termen. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Argeş. Pronunţată azi, 23.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Potrivit Newsweek, Ordonanţa a fost emisă fără ca cei pârâţi, adică Newsweek şi jurnalistul Stelian Negrea, să fie citaţi în acest proces. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus