Skip to main content

Copacul Dorinţelor, filmul cu BroMania şi Micutzu, scoate la vânzare NFT-uri cu imagini din film. Cât costă un bun digital de colecţie

 
Matei Dima (BroMania) în filmul Copacul Dorinţelor: Amintiri din Copilărie
Matei Dima (BroMania) în filmul Copacul Dorinţelor: Amintiri din Copilărie

Filmul românesc Copacul Dorinţelor: Amintiri din Copilărie, în care joacă BroMania, Micutzu şi Irina Nistor, lansează o colecţie de NFT-uri, adică bunuri digitale unice care pot fi vândute.

Publicitate

Practic, fiecare persoană care va cumpăra o fotogramă - o imagine din peliculă, va deţine o bucăţică din film. Sunt puse în vânzare un număr fix de NFT-uri.

Producţia, care a fost realizată în beneficiul Fundaţiei Hospice Casa Speranţei, are premiera vineri, 25 martie, în cinematografele din întreaga ţară. Tot de la această dată colecţionarii pot cumpăra fotogramele în cadrul unui eveniment online.

Astfel, încasările din vânzările de bilete vor fi donate integral către această organizaţie caritabilă pentru oferirea de îngrijiri paliative gratuite pentru adulţi şi copii care suferă de o boală incurabilă, după cum au anunţat producătorii filmului.

Mai mult decât atât, pentru a sprijini şi mai mult organizaţia, producătorii lansează şi o colecţie de fotograme NFT, cu imagini din film, care vor fi vândute cu 250 de lei bucata.

Ce sunt aceste NFT-uri? Iniţialele provin de la cuvintele non-fungible token (jetoane nefungibile), adică bunuri digitale unicat, care nu există în format fizic.

Producătorii scot la vânzare o colecţie formată din 12.432 NFT-uri ce constau în tot atâtea fotograme din filmul Copacul Dorinţelor: Amintiri din Copilărie. 

De ce fix acest număr?

Pentru că au fost 12.432 vizite la domiciliu realizate de Fundaţia Hospice Casa Speranţei în anul 2021.

Costul unui NFT din colecţie este echivalentul în Ethereum (ETH) al sumei de 250 de lei.

Cum a fost stabilit acest preţ?

Explicaţia este legată tot de Fundaţie - atâta costă o vizită la domiciliu făcută de reprezentanţii Hospice.

Jumătate din încasările obţinute din vânzarile de NFT-uri vor fi donate organizaţiei caritabile, se mai arată în comunicat.

NFT-urile pot fi achiziţionate direct de pe https://copaculdorintelor.ro/nft

Pe larg, despre filmul românesc:

Copacul Dorinţelor: Amintiri din Copilărie este un film fantastic de familie regizat de Andrei Huţuleac, după un scenariu de Mihai Mănescu, Matei Dima (BroMania) şi Andrei Huţuleac.

Filmul este inspirat din fapte reale şi spune povestea Marei şi a prietenilor ei, aflaţi într-o aventură în lumea amintirilor din copilărie a lui Ion Creangă.

Proiectul colecţiei de bunuri digitale este implementat de Oveit, o companie de tehnologie cu sediul în SUA, şi Minternational Affairs, o agenţie din România care oferă consultanţă şi suport în implementarea proiectelor NFT.
 
Iniţiatorii au anunţat că toţi deţinătorii de NFT-uri din colecţie vor fi incluşi pe o listă de NFT-uri viitoare, „Alpaca“, unde este reprezentată mascota Hospice Casa Speranţei.

Fundaţia Hospice Casa Speranţei este o organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, care oferă gratuit servicii de îngrijire paliativă.

Aceasta are două centre, în Braşov şi Bucureşti, dar şi echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti, unde se ocupă cu îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

Citeşte şi: Un film cu BroMania, Micutzu şi Irina Nistor donează jumătate din încasări pentru Ucraina

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus