Skip to main content

Oana Tache (Virgin Radio), speaker în Parlamentul European. Vorbeşte despre experienţa de jurnalist independent şi despre combaterea dezinformării

 
Oana Tache (Virgin Radio), speaker în Parlamentul European. Vorbeşte despre experienţa de jurnalist independent şi despre combaterea dezinformării

Oana Tache, jurnalista de la Virgin Radio, va fi speaker în cadrul Innovative Media Summer la Bruxelles în Parlamentul European.

Publicitate

Gazda emisiunii TicTalk de la Virgin Radio vorbeşte în Parlamentul European despre experienţa de jurnalist independent, bune practici în combaterea dezinformării şi cursul de Digital Content Production pe care îl susţine la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA.

Oana Tache poate fi auzită de luni până vineri, de la 10.00 la 13..00 la  emisiunea TicTalk, de la Virgin Radio. 

Oana Tache:

„E o mare onoare această invitatie venită din partea Biroului Parlamentului European în România,  cu atât mai mult cu cât voi face parte dintr-o echipă de experţi media internaţionali. Mă bucur că voi face schimb de idei cu profesionişti în domeniul jurnalismului, oameni cu viziune care apără democraţia şi libertatea presei pentru actualele şi viitoarele generaţii." 

Experienţa profesională a Oanei Tache:

- Pe lângă experienţa profesională acumulată în aceşti ani în media tradiţională şi digitală din România, Oana Tache colaborează cu Biroul Parlamentului European în România şi a lucrat la campanii ca „De Data Asta Votez", „Europeni Împotriva Covid 19", „ÎmprEUnă pentru Europa", "Use Your Vote" etc.

- A moderat evenimente şi producţii offline şi online printre care podcast-ul „Întreabă un Europarlamentar", "Europa în direct".

- Este singurul influencer şi producător de conţinut digital din România invitat de Parlamentul European la Bruxelles, la European Youth Week, în 2019, a moderat de 2 ori dezbateri la European Youth Event (în 2021 şi 2023), a susţinut training-uri în cadrul programului Promotori pentru Democraţie şi a realizat interviuri exclusive cu Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi cu Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola din postura de jurnalist.

- De la emisiunea pentru copii „Abracadabra", la cea pentru adolescenţi „Şcoala Vedetelor", DJ şi Voice Over, actriţă în „Un film Simplu" şi „Pariu cu Viaţa", Oana a devenit şi cel mai longeviv VJ la MTV România.

- A realizat peste 50 de producţii TV pentru post şi a fost invitată de 8 ori, în calitate de reporter, la celebrele premii MTV European Music Awards. Tot la MTV, ea a devenit cel mai tânăr Brand Manager din Europa de Sud–Est a MTV International şi este şi în prezent local hero şi Digital Content Manager pentru Viacom International.

- Experienţa în televiziune a fost completată de rolul de co-prezentator la „Vocea României" şi „Românii Au Talent", dar şi de poziţii în departamentele de Marketing şi Digital la ProTV, devenind şi primul Digital Host din România şi principalul producător de digital content pentru ProTV, până în 2018.

- Ulterior, a lucrat şi ca Digital Development Manager în echipele de marketing ale festivalelor UNTOLD şi Neversea. Recunoscută ca fiind un adevărat profesionist şi trendsetter, Oana Tache a înfiinţat casa de producţie de content digital MediaLike Production şi a colaborat cu brand-uri mari, dar şi la evenimente internaţionale ca Tomorrowland, LollaPalooza, Sonar, Websummit etc. şi este şi câştigătoare a două premii Webstock, în 2018 şi 2019. Portofoliul său de producător de conţinut este completat de peste 500 de interviuri cu personalităţi internaţionale şi artişti.

- Oana Tache este licenţiată în Administraţie şi Afaceri (specializarea Marketing) la Universitatea Bucureşti, deţine o diplomă Music Business de la Berklee College of Music SUA, a terminat modulul Reuters în Digital Journalism, a terminat International Politics la Institutul Internaţional de Business Management din Berlin şi este masterandă SNSPA în Comunicare şi Afaceri Europene. 

Citeşte şi: De la radio la catedră. Oana Tache de la Virgin Radio, profesoară la SNSPA. Ce curs va preda?

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus