Skip to main content

„Scena de dragoste a fost cea mai dificilă” - INTERVIU cu Oana Zara („Lia”, Antena 1), despre rolul din „Omul fără linia vieţii”

 
Oana Zara joacă într-un nou film românesc, intitulat „Omul fără linia vieţii” / foto: arhiva personală
Oana Zara joacă într-un nou film românesc, intitulat „Omul fără linia vieţii” / foto: arhiva personală

INTERVIU. Oana Zara a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Paginademedia, despre rolul din filmul „Omul fără linia vieţii”, a cărei poveste este concentrată pe viaţa lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă.

Publicitate

„Am avut noroc pentru că domnul Ionel Sporea a fost în backstage la filmări şi din poveştile lui am am reuşit să o aduc pe Tania cât mai aproape de mine”, a spus Oana Zara.

Actriţa Oana Zara a interpretat rolul Taniei, soţia lui Ionel Sporea. Deşi nu a avut multe secvenţe în film, Oana a povestit pentru Paginademedia, că scena de dragoste a fost cea mai dificilă pentru ea.

„Scena de dragoste a fost cea mai dificilă pentru mine, a fost prima scenă de dragoste din viaţa mea de actriţă”.

În „Omul fără linia vieţii”, Oana s-a aflat în acelaşi proiect alături de partenerul ei Bogdan Medvedi, care şi-a făcut debutul în actorie şi a realizat piesa „Tu” de pe coloana sonoră a filmului.

„M-am bucurat pentru el, pentru că a fost primul lui rol într-un film şi îşi dorea de mult timp (...). Sper să mai avem ocazia să lucrăm împreună”, a mai adăugat actriţa.
 

Oana Zara şi Bogdan Medvedi

Oana poate fi urmărită în fiecare joi, în serialul „Lia - soţia soţului meu”, difuzat la Antena 1, de la 20.30.

Rolul inventatorului român Ionel Sporea este jucat în film de actorii Armand Calotă („Encanto”, „Onward/Tot înainte”) şi Rareş Andrici („Imaculat”, „Bacalaureat”).

Paginademedia.ro: Cum ai fost cooptată în proiect?
 
Oana Zara: M-a sunat chiar Adriana Vasilcov, regizoarea filmului “Omul fără linia vieţii” să-mi propună un rol în acest proiect.
 
Ulterior mi-a trimis scriptul, care mi-a plăcut foarte mult, mai ales pentru că este inspirat din fapte reale şi am decis să spun şi eu povestea Taniei, soţia lui Ionel Sporea, eroul filmului. 
 
Paginademedia.ro: Pentru tine care au fost cele mai grele secvente pe care le-ai facut?
 
Oana Zara: Scena de dragoste a fost cea mai dificilă pentru mine, a fost prima scenă de dragoste din viaţa mea de actriţă. 
 
Paginademedia.ro: Ce ne spui despre personajul tău şi cum te-ai pregătit pentru rol?
 
Oana Zara: Tania este soţia lui Ionel Sporea, eroul filmului, dar nu este eroina din viaţa lui. Mai multe vă las pe voi să descoperiţi. Rolul meu a fost destul de simplu, nu am avut multe secvenţe şi nici prea mult text.
 
M-am pregătit cum o fac de obicei, îmi învăţ textul foarte bine, dar nu pe de rost, ci logic, caut cât mai multe informaţii, iar aici am avut noroc pentru că domnul Ionel Sporea a fost în backstage la filmări şi din poveştile lui am am reuşit să o aduc pe Tania cât mai aproape de mine.
 
 
Paginademedia.ro: Cum a fost pentru tine să fii în acelaşi film cu partenerul tău Bogdan Medvedi?
 
Oana Zara: A fost o experienţă foarte frumoasă, în primul rând m-am bucurat pentru el, pentru că a fost primul lui rol într-un film şi îşi dorea de mult timp.
 
Sunt foarte mândră de el, are nişte secvenţe foarte bune şi mă bucur că avem un proiect comun care va rămâne peste ani. Sper să mai avem ocazia să lucrăm împreună. 
 
Paginademedia.ro: Pentru el este prima dată când joacă într-un film. L-ai ajutat cu sfaturi?
 
Oana Zara: Pentru mine este foarte important să-ţi respecţi meseria şi am încercat să-l ajut cât de mult am putut.
 
Cea mai bună decizie a fost să-l trimit la cursuri de actorie la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” unde a lucrat chiar cu profesorii pe care i-am avut şi eu în facultate. Am repetat cu el textul şi i-am dat dat toate informaţiile ca să-şi lucreze rolul cum trebuie. 
 
 
Paginademedia.ro: De ce să vină oamenii la cinema, ca să vada Omul fără linia vieţii?
 
Oana Zara: Filmul “Omul fără linia vieţii” spune o poveste care merită văzută şi ascultată, este un film inspirat din fapte reale, care o să te treacă prin toate stările, o să simţi că trăieşti fiecare experienţă şi o rămâi cu ceva în inimă, dar şi în minte.
 
Despre Oana Zara:
 
Absolventă a studiilor de licenţă şi master în coregrafie la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” şi licenţiată la secţia de actorie a aceleiaşi universităţi.
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus