Skip to main content

Filmat în România, noul serial „Ocolul pământului în 80 de zile”, după Jules Verne, ajunge şi la noi. Ce post difuzează şi de când?

 
Filmat în România, noul serial „Ocolul pământului în 80 de zile”, după Jules Verne, ajunge şi la noi. Ce post difuzează şi de când?

Luna aceasta debutează la TV cel mai nou serial realizat după celebrul roman de Jules Verse, „Ocolul Pământului în 80 de zile” („Around the World in 80 Days”). Este o coproducţie Franţa, Germania, Italia şi Regatul Unit, filmată în 2020 atât în Africa de Sud, cât şi în România.

Publicitate

Serialul va fi difuzat de TVR 2, din 11 octombrie, de la ora 19.05. 

În producţie apar multe cadre cu peisaje şi clădiri din Bucureşti şi din Ploieşti, care ilustrează atmosfera din Londra, Paris şi chiar New York.

Este vorba despre o miniserie, cu opt episoade, regizată de Steve Barron, cel care a realizat şi una dintre ecranizările „Ţestoasele Ninja” (1990).

Din ziua lansării, serialul va putea fi urmărit zilnic, din 11 până în 18 octombrie, de la ora 19.05.

În rolul principal din noul serial, rolul exploratorului britanic Phileas Fogg care îşi asumă pariul de a înconjura globul în 80 de zile, a fost distribuit actorul scoţian David Tennant. Iar rolul valetului Jean Passepartout este interpretat de actorul francez Ibrahim Koma. Iar jurnalista Abigail Fix care îi însoţeşte în aventuri este întruchipată de actriţa Leonie Benesch.

VIDEO. Secvenţe din serialul „Ocolul pământului în 80 de zile”

O importantă parte a serialului a fost filmat în România.

Clădiri din Bucureşti (în special arhitectura cu influenţă franceză a Centrului Vechi) şi peisaje din Ploieşti au recompus atmosfera din Londra, Paris şi New York. Palatul Culturii din Ploieşti, unde în prezent funcţionează Biblioteca Judeţeană şi Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii, cu o arhitectură monumentală, specifică perioadei interbelice, a fost ales să redea atmosfera gărilor din New York-ul secolului al XIX-lea.

Filmările producţiei „Ocolul pământului în 80 de zile” au început la începutul anului 2020, în iarnă, dar au fost întrerupte din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Au fost reluate abia în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Povestea din serial

Phileas Fogg, un gentleman excentric din Anglia victoriană, îşi pune în joc întreaga avere, afirmând că poate face ocolul Pământului în 80 de zile.

În drumul lor în jurul lumii, Phileas Fogg şi majordomul său, Passepartout, sunt însoţiţi de ambiţioasa ziaristă Abigail Fix Fortescue, care visează la o carieră de succes într-o lume a bărbaţilor.

Împreună, cei trei vor străbate multe ţări, vor face cunoştinţă cu diverse culturi şi vor avea parte de aventuri extraordinare.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus