Skip to main content

OFICIAL. Fără producţii originale HBO europene. Ce a anunţat compania

 
OFICIAL. Fără producţii originale HBO europene. Ce a anunţat compania

HBO Max a oprit producţia de conţinut original în Europa, inclusiv în România. Totodată, va fi eliminat de pe platforma de streaming o parte din conţinutul original deja produs.

Publicitate

Sunt vizate de această măsură ţările nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda), Europa Centrală, Ţările de Jos şi Turcia, a anunţat Variety. Două ţări europene „au scăpat“: Spania şi Franţa (unde nici măcar nu s-a lansat HBO Max).

Personalul a fost anunţat luni de această decizie şi sunt aşteptate şi restructurări.

De altfel, încă de săptămâna trecută, mai multe producţii originale HBO au dispărut de pe platforma HBO Max, după cum a relatat Paginademedia. Printre ele se află serialele Hackerville şi Ruxx, cea mai nouă producţie de ficţiune românească, dar şi reality-show muzical One True Singer.

Conglomeratul media Warner Bros. Discovery, care deţine HBO Max, are ca ţintă să reducă din costuri în jur de 3 miliarde de dolari în primele 24 de luni de la fuziunea celor două companii, conform strategiei sale pentru Europa, mai scrie Variety.

Un purtător de cuvânt al Warner Bros. Discovery a declarat pentru Variety:

„Pe măsură ce continuăm să lucrăm la integrarea HBO Max şi Discovery+ într-un singur serviciu de streaming global, care să prezinte amplitudinea conţinutului din Warner Bros. Discovery, revizuim propunerea noastră actuală de conţinut pentru serviciile existente.

Ca parte a acestui proces, am decis să eliminăm o cantitate limitată de programe originale de pe HBO Max, precum şi să încetăm eforturile noastre de noi programe pentru HBO Max în ţările nordice şi Europa Centrală.

De asemenea, am încetat dezvoltarea în teritoriile mai noi, precum Ţărilor de Jos şi Turcia.“

Sursa a mai precizat, pentru Variety, că grupul media va achiziţiona în continuare conţinut local de la terţi pentru a putea fi utilizat pe serviciile sale de streaming.

De ce sunt eliminate producţiile originale HBO?

Warner Bros. Discovery nu a oferit explicaţii detaliate, însă a menţionat faptul că acum caută oportunităţi de licenţiere astfel încât unele producţii originale să fie vândute altor platforme, mai scrie Variety.

Drama daneză Kamikaze, comedia suedeză „Lust” şi drama maghiară „The Informant”, printre altele, sunt pe lista producţiilor eliminate din HBO Max.

De altfel, raţiunea din spatele acestei mişcări ţine deopotrivă de strategie, cât şi de finanţe. Compania intenţionează să ofere o posibilitate mai bună pentru valorificarea conţinutului original HBO până când vor fi disponibile pe o singură platformă.

Mai mult decât atât, strategia WBD este corelată cu tendinţa din piaţa de streaming care se află pe o pantă descendentă, în contextul în care Netflix a pierdut abonaţi pentru prima dată într-un deceniu, iar acţiunile companiilor care oferă astfel de servicii au înregistrat scăderi.

De ce au fost scutite de restructurări Spania şi Franţa?

În Spania şi Franţa producţiile originale nu vor fi afectate. Acest lucru se datorează probabil conţinutului în limba spaniolă care are o amprentă şi în America Latină, deservind, de asemenea, piaţa hispanică din SUA, mai notează Variety.

Referitor la Franţa, unde HBO Max încă nu s-a lansat, cotele stricte de conţinut francez pentru streameri în temeiul Directivei europene privind serviciile media audiovizuale nu-i permit companiei să piardă astfel de producţii.

Totuşi, o serie de programe deja aflate în producţie vor fi realizate, precum şi altele care au primit undă verde.

Discovery şi WarnerMedia au anunţat că vor fuziona în luna mai 2021, însă tranzacţia s-a realizat în aprilie anul acesta.

Valoarea actuală de piaţă a WBD este de aproximativ 34,29 miliarde de dolari, dar compania are o datorie de aproximativ 55 de miliarde de dolari, mai arată Variety.

Iar planul de reducere a cheltuielilor cu 3 miliarde include şi „evitarea investiţiilor”, care se reflectă în oprirea de producţii originale europene.

În regiunile EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), HBO Max este condus de Antony Root, executive VP şi head of original production.

 

Citeşte şi: Discovery a anunţat conducerea companiei după fuziunea Warner Media şi Discovery


Citeşte şi: HBO Max se lansează în România în luna martie. Ce preţ va avea

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tu Tu
    "Bine" ca scot pana si productiile romanesti din Romania. Nu are nici un sens. Si asa celelalte platforme aduc diferite filme si seriale din an in Paste la noi in tara, acum sunt scoase pana si astea Romanesti. Nice. E momentul sa anulez abonamentul la HBO
  • Soby Soby
    A dispărut sigla și banda (crawl) de la România TV acum. Oare vor trece la 16:9 cumva?

    În plus, stream-ul lor de pe site-ul lor nu mai merge.
  • A1 A1
    Așa că, dragi băieți și fete, hai cu marea (dez)abonare !
  • Mihai Mihai
    in SUA au anulat CNN+ din aceleasi motive
  • Lădița Dogaru Lădița Dogaru
    Am scăpat de *** RUXX și alte forme de furat bani pă românisme pure. Ador!
    Bravo, mă!
    În sfârșit HBO se trezește din jaf!
    Am scăpat de Paulika Dunca, garnița Zarug și alte rotiri în jurul sfincterului multicolor cu orice preț!
    And I'm saying it as a gay dude sick of this shitshow!
    BRAVO, HBO!
    Gata cu viroaga de bani degeaba prin care să-și plătească chiriile câteva luni pufarinele de la Accept și actorii de mâna a 26-a!
    O binecuvântare!
  • Comentatorul Comentatorul
    O decizie incredibil de proasta. Disney+ are o filozofie total opusa si tind sa cred ca e cea castigatoare: ei produc de acum seriale si in Turcia facute de turci si cred ca vor dori sa faca si in Europa. Practic HBO-ul avea o calitate si ceva special, producea seriale autohtone, pe langa filmele si serialele lor clasice. Si-au cam dat cu firma-n cap...
  • CH+ CH+
    Franța măcar a avut noroc, dar celelalte țări din Europa (inclusiv România) nu pentru că nu au o lege similară ca în Franța. Nici în Turcia nu există o lege similară, mai ales că este al doilea exportator de producții locale la nivel internațional după America.

Trimite un comentariu

sus