Skip to main content

Ovidiu Ioaniţoaia reia podcastul Prietenii lui Ovidiu la GSP. Primul invitat din noul sezon: Mircea Geoană – „Înainte de Revoluţie am fost şi arbitru de fotbal"

 
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a povestit detalii neştiute din biografia sa pentru emisiunea Prietenii lui Ovidiu realizată de Ovidiu Ioaniţoaia la Gazeta sporturilor / foto: GSP
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a povestit detalii neştiute din biografia sa pentru emisiunea Prietenii lui Ovidiu realizată de Ovidiu Ioaniţoaia la Gazeta sporturilor / foto: GSP

„Părintele presei sportive”, aşa cum este numit de colegii de breaslă, Ovidiu Ioaniţoaia revine cu un nou sezon al podcastului Prietenii lui Ovidiu realizat pentru canalul de YouTube al publicaţiei Gazeta Sporturilor. Prima emisiune îl are invitat de Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Cu toate acestea, subiectele abordate vor ocoli sfera politicii. Renumitul gazetar sportiv îl prezintă pe politician într-o lumină diferită şi reuşeşte să scoată la iveală un detaliu necunoscut din biografia sa. „Înainte de Revoluţie am fost şi arbitru de fotbal. Sportul îmi este în sânge", a declarat Mircea Geoană, pentru Prietenii lui Ovidiu.

Publicitate

Emisiunea Prietenii lui Ovidiu a debutat în data de 9 octombrie 2019 şi se află la cel de-al şaselea sezon.

Se transmite în fiecare zi de miercuri, de la ora 20.00, pe canalul de YouTube Gazeta Sporturilor, pe site-ul gsp.ro şi pe pagina de facebook a publicaţiei.

În 2021, Prietenii lui Ovidiu a primit, din partea Asociaţiei Presei Sportive, premiul Cea mai bună emisiune.

Gazetar de peste 55 de ani, Ovidiu Ioaniţoaia scrie şi astăzi în Gazeta Sporturilor, la rubrica Editorial.

Ovidiu Ioaniţoaia: „Emisiunea a devenit una de tradiţie şi îşi propune să fie de calitate, să ia poziţie şi nu doar să creeze conţinut. Nu tot timpul invitatul vine din sport, dar de fiecare dată sportul e subiectul principal al discuţiei.

Încercăm să ne extindem, să aducem şi oameni din alte domenii, care au sensibilitate pentru sport. Invităm nu doar prietenii de-ai lui Ovidiu, dar cu siguranţă pleacă cu acest statut după o oră petrecută împreună. Aici descoperim oameni şi poveştile lor, răscolim amintirile şi arătăm cele mai frumoase momente ale sportului.

Primul invitat din stagiunea de toamnă a emisiunii este Mircea Geoana. Este prima dată când îl am invitat pe Mircea Geoană. Între altele, fost arbitru de fotbal şi rugbyst legitimat.

Ştiam despre Mircea Geoană că iubeşte sportul - îl vedem toată ziua la Rapid. Dar nu se ştia că a făcut şcoala de arbitri şi a şi fost arbitru, pentru o scurtă perioadă de timp. A mai făcut şi rugby, şi tenis... Tenis joacă şi astăzi.

Este foarte bun prieten şi cu Mircea Lucescu, şi cu George Copos, şi cu Dan Şucu. Îmi place la el că iubeşte fotbalul fără patima pe care o are un suporter, are o privire deschisă”, a declarat Ovidiu Ioaniţoaia, pentru Paginademedia.ro

VIDEO, după ora 20.00. Mircea Geoană, câteva declaraţii pentru Prietenii lui Ovidiu

În emisiunea Prietenii lui Ovidiu, Mircea Geoană a dezvăluit mai multe detalii necunoscute din biografia sa.

Mircea Geoană: „Am jucat un an jumate, apoi doi ani rugby, iar înainte de Revoluţie am fost şi arbitru de fotbal. Sportul îmi este în sânge. Au încercat să mă mai momească cu o canistră de benzină, cu o damigeană de vin, cum era pe vremea aia. Înjurături îţi luai la greu, dar fugărit nu.

Rapidismul e boală grea, dar eu am crescut într-o familie de suporteri ai Craiovei. Tata a fost militar toată viaţa, iar mama la ITB. Amândoi erau cu Ştiinţa, toată familia oltenească ţinea cu ei. Am fost la confluenţa între Ştiinţa şi Steaua, pentru că tata era militar şi toţi colegii lui erau stelişti.

Mircea Lucescu este o specie foarte rară, care ar avea şi variante mult mai bune decât Dinamo Kiev, într-o ţară în plin război. Că nu pleacă de acolo este un sentiment de onoare, arată caracter! Este un exemplu pentru noi toţi."

Ovidiu Ioaniţoaie a mai povestit, pentru Paginaademedia.ro, care sunt secretele longevităţii sale.

Ovidiu Ioaniţoaia: „Nu este uşor să te adaptezi mereu la schimbări, dar acesta este singurul lucru pe care ştiu să îl fac şi îl fac cu plăcere de 55 de ani încoace. Prin asta am câştigat pâinea toată viaţa.

Am fost tot timpul în priză şi mereu foarte activ. Ziua mea începe şi acum cu cititul ziarelor. Pe print. Chiar dacă văd Gazeta Sporturilor cu o seară înainte, îl şi cumpăr a doua zi. Zilnic eu la 08.30 sunt în ăiaţă, ca să cumpăr toate ziarele. Trebuie să fii informat în acest domeniu. Citesc şi ediţiile online, dar nu pot renunţa şi la ediţiile tipărite. Cumpăr zilnic Gazate Sporturilor, Adevărul, Click!, Libertatea, Naţional şi, în fiecare miercuri, Caţavencii. Sunt un mare fan Caţavencii."

Iată o parte dintre Prietenii lui Ovidiu - invitaţi în sezoanele precedente

  • Mircea Lucescu,
  • Ion Ţiriac,
  • Adrian Mutu,
  • Ilie Năstase,
  • Ivan Patzaichin,
  • Gică Pipescu,
  • Elisabeta Lipă,
  • Dan Petrescu,
  • Ana Maria Brânză,
  • Rică Răducanu,
  • Leon Rotman,
  • Ilie Dumitrescu,
  • Gabi Balint,
  • Cristian Gaţu
  • Helmut Duckadam

Andrei Crăiţoiu, producătorul emisiunii Prietenii lui Ovidiu

 

Producătorul emisiunii Prietenii lui Ovidiu este Andrei Crăiţoiu.

Andrei Crăiţoiu, jurnalist sportiv intrat în echipa de la Gazeta Sporturilor în 2006. A fost timp de 6 ani reporter online, apoi s-a „transferat” la ediţia tipărită a ziarului.

Ca reporter de teren a asistat la sute de meciuri. Are în CV un Campionat Mondial, un Campionat European, plus unul U21, dar şi o finală de Europa League.

A fost desemnat de Asociaţia Presei Sportive din România jurnalistul anului 2018 în presa scrisă sportivă.

Este implicat în strategia de dezvoltare a departamentului video al GSP şi realizează şi emisiunea Dezbaterea Zilei.

A colaborat cu GSP TV, Telekom Sport, B1 TV, Radio Bucureşti, Realitatea FM şi Radio GSP.

În afară de sport, e pasionat de fotografie şi caută să descopere poveşti uitate. Din 2018 scrie şi pentru ziarul Libertatea.

„Lucrez împreună cu domnul Ovidiu Ioaniţoaie de 17 ani. La 78 de ani să ai bucuria şi plăcerea de a veni la redacţie să faci emisiuni e ceva unic. Alegem împreună invitaţii pentru emisiunea sa. Ne punem la masa negocierilor... Avem invitaţi din mai multe domenii, dar dacă sunt oameni politici nu facem politică", a declarat Andrei Crăiţoiu, pentru Paginademedia.ro.

Ovidiu Ioaniţoaia: „Primul meu articol a apărut în 1967. Eram teribil de emoţionat”

Ovidiu Ioaniţoaia a condus toate cele trei ziare de succes post-decembriste – Sportul Românesc, ProSport, Gazeta Sporturilor.

La 5 martie 1995 a lansat emisiunea Procesul Etapei, la Pro TV. Show-ul TV dedicat fotbalului a înregistrat mulţi ani recorduri de audienţă, fiind mult timp cel mai urmărit din România.

După opt ani, show-ul s-a mutat la Antena 1, sub numele Recursul Etapei, şi a continuat încă 10 sezoane.

Ioaniţoaia a realizat şi Tribuna Zero, la Europa FM, vreme de aproape 15 ani.

„După facultate am lucrat o perioadă la Întreprinderea de Transport Bucureşti (ITB). Încă de atunci am văzut că am unele şanse să progresez: am intrat ca taxator pe tramvaiul 6, am devenit controlor şi apoi traducător la ITB.

O mătuşă cunoştea un ziarist de la Sportul popular, pe Cristian Mantu. Am scris nişte articole, pe care i le-am lăsat în cutia de scrisori.

Primul meu articol publicat a apărut la 25 decembrie 1967, în ziua de Crăciun. Era despre Anghel Iordănescu, care pe atunci avea 17 ani. La chioşcuri, ziarul nu mai era. M-am dus la o agenţie Loto Prono, să încerc să-l iau de la colecţii.

Aveam 22 de ani şi eram teribil de emoţionat. Am găsit ziarul şi-am citit articolul, o dată şi încă o dată”, îşi amintea Ovidiu Ioaniţoaia, în 2010, într-un interviu acordat pentru Adevărul.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus