Skip to main content

13 ani de Paginademedia! Şi un cadou special: am ajuns la cea mai mare altitudine! La propriu, în Himalaya!

 
13 ani de Paginademedia! Şi un cadou special: am ajuns la cea mai mare altitudine! La propriu, în Himalaya!

ANIVERSARE. Site-ul Paginademedia.ro împlineşte astăzi 13 ani. Sunt fix 13 ani de la prima postare! O aniversare la care am primit un cadou de la alpinistul Gabriel Ţabără: "steagul" Paginademedia.ro a ajuns pe unul dintre acoperişurile lumii.

Publicitate

În urmă cu doar câteva zile, Gabriel Ţabără a atins vârful Manaslu (în Nepal). Cu 8.163 de metri - cea mai mare altitudine atinsă de Paginademedia.ro - Manaslu este cel de-al optulea vârf al planetei şi se află în masivul Himalaya.

Vom reveni cu povestea, pe larg, când Gabriel Ţabără se va întoarce în ţară. Deocamdată, o mică galerie foto de pe "traseu".

GALERIE FOTO. Paginademedia.ro în Himalaya

În urmă cu cinci ani Paginademedia a fost pe acoperişul Americii

În primăvara lui 2016, Gabriel Ţabără urca pe Aconcagua, cel mai mare vârf de peste ocean. Patru români ajungeau atunci la 6962 de metri, pe vârful din Anzi.

Povestea ascensiunii de atunci, dar şi o spectaculoasă colecţie de fotografii, pe Paginademedia.ro, aici.

Citeşte şi: Steagul Paginademedia.ro a ajuns pe acoperişul Americilor. Imagini uluitoare din expediţia de pe Aconcagua

Cine este Gabriel Ţabără, cel care a dus steagul Paginademedia pe Aconcagua şi acum în Nepal, pe Manaslu?

Gabi are 45 de ani şi 49 de săptămâni pe an, din 52, este funcţionar în centrala unei bănci, undeva, prin nordul Bucureştiului. Restul timpului e al muntelui.

Urcă pe munte de prin 87, “la nivel de drumeţii”, dar de câţiva ani s-a decis să treacă “la un nou nivel”, să “schimbe liga”. În 2012, a început să caute provocări în masivele din Europa.

A punctat întâi celebrul Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Alpi. Apoi Elbrus, cel mai înalt vârf din Europa (5.642 metri, în Caucaz). În 2014, escaladează cel mai înalt vârf din Austria – Grossglockner (3.798 m altitudine), iar în 2015 încearcă Matterhorn, dar vremea şi condiţiile de pe traseu l-au oprit la 4.000 de metri. Mai avea 400 de metri de urcat până în vârful din Elveţia.

În 2016, a urcat pe Aconcagua.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

Trimite un comentariu

sus