Skip to main content

VIDEO. „Păi, şi eu?”, „Am voie să zic ceva?” - Altfel de campanie provaccin. Pentru adolescenţi

 
VIDEO. „Păi, şi eu?”, „Am voie să zic ceva?” - Altfel de campanie provaccin. Pentru adolescenţi

VIDEO. „Păi, şi eu?”, „Am voie să zic ceva?”, „Mă vaccinez pe ascuns?” - Sunt mesajele unei altfel de campanii provaccin pentru adolescenţi. 

Publicitate

Proiectul inedit are în centru „dreptul adolescenţilor de a decide în subiectul vaccinări”, spun iniţiatorii.

Aceştia au venit şi cu câteva spoturi video, cu scenarii ipotetice în care ar putea fi puşi adolescenţii atunci când aduc în discuţie vaccinarea la şcoală, acasă sau când sunt cu prietenii. 

CONTEXT. Totul este cuprins sub umbrela campaniei „Păi, şi eu?”, gândită de Fundatia Friends for Friends. Totul face parte din proiectul mai mare - In a Relationship - lansat în 2016. La vremea respectivă, a fost demarată o cercetare naţională pe adolescenţii români, privind relaţiile adolescenţilor, abuzurile sau violenţa domestică.

„Ajută adolescenţi, părinţi şi profesori să identifice abuzurile, le oferă suport emoţional şi un ghid de conversaţie sănătoasă despre drepturi şi vaccinare”, spun cei de la FFFF despre iniţiativa „Păi, şi eu?”. 

Aceştia continuă:

„Dreptul adolescenţilor de a decide în subiectul vaccinării este un teritoriu neclar şi sensibil, cu multiple excese din partea adulţilor”.

Pe lângă spoturile video, au mai fost lansate şi alte resurse utile adolescenţilor. Pe scurt, este vorba despre: 

 - Un ghid de conversaţie cu 10 paşi pentru o discuţie sănătoasă despre vaccinare, dar şi două pachete speciale de recomandări pentru părinţi şi profesori.

 - Suport psihologic pentru a preveni şi media aceste situaţii de criză.

 - Dezbatere publică centrată pe dreptul lor de a alege să se vaccineze, care ia în calcul argumentele medicale, psihologice, dar şi modelele implementate de ţări mai avansate în lupta cu pandemia.

VIDEO. Colegul

VIDEO. Tata

VIDEO. Profa

VIDEO. Mama

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus