Skip to main content

Site-ul românesc Panorama.ro, finalist la un concurs în Washington. Aproape 1.300 de proiecte din 55 de ţări au fost înscrise în competiţie

 
Site-ul românesc Panorama.ro, finalist la un concurs în Washington. Aproape 1.300 de proiecte din 55 de ţări au fost înscrise în competiţie

Panorama.ro, platformă de jurnalism multimedia, a ajuns în finala concursului Information is Beautiful Awards (IIB), din Washington. Competiţia este centrată pe data visualisation. Adică pe modul în care informaţiile unui material sunt organizate din punct de vedere vizual (text, grafice, infografice, foto)

Publicitate

Aproape 1.300 de proiecte din 55 de ţări au fost înscrise în competiţie. În categoria în care a fost finalist articolul Panorama.ro, au fost înscrise 120 de materiale de jurnalism de date.

Publicaţia Panorama.ro a participat la concurs cu materialul România generaţiilor. Puterea demografică, politică şi economică a fiecărei categorii de vârstă din populaţia ţării. Materialul a fost realizat de Edit Gyenge, coordonatoarea zonei de data visualisation de la Panorama.ro.

Materialul finalist poate fi văzut pe site-ul Panorama.ro.

 Alina Mărculescu Matiş, redactor-şef Panorama.ro:

"Faptul că materialul colegei Edit Gyenge a fost pe aceeaşi masă de jurizare cu proiectele produse de unele dintre cele mai mari - ca resurse umane şi de buget deopotrivă - departamente şi echipe de data viz din lume e o performanţă uriaşă pentru noi, cu care ne mândrim.

Cu un om - creativ cât 10, e drept, şi o platformă nouă, am ajuns în Statele Unite, în lumea bună a acestei nişe de informare reprezentată de vizualizarea datelor”.

Articolul România generaţiilor. Puterea demografică, politică şi economică a fiecărei categorii de vârstă din populaţia ţării a fost unul din cei nouă finalişti din categoria „People, Language and Identity”, alături de proiecte vizuale publicate de nume ca Reuters, Google şi The Pudding. Premiul cel mare în această categorie a fost luat de o echipă a agenţiei Reuters.

Panorama.ro a fost lansat în vara anului trecut, cu jurnalişti care au lucrat, în trecut, la Digi 24, Gândul, Adevărul sau România Liberă: Alina Mărculescu Matiş, Andrei Luca Popescu, Elena Dumitru sunt câteva dintre nume.

Proiectul editorial, cu Răzvan Ionescu publisher, este parte a ZYX Publishing Group, alături de Totuldespremame, Lovedeco, Smartliving, b365 şi, mai nou Hotnews.

Citeşte şi: Tranzacţia de preluare a Hotnews a fost finalizată

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Răzvan Răzvan
    Dați audientele finalei de joi Chefi la cuțite și pe cele de aseara a emisiunii iumor.
  • Răzvan Răzvan
    Dati audientele de 1 decembrie ,cu un top cu cele mai urmărite programe si pe cele de vineri,sambata si duminica la fel. Chiar vă bateți joc de noi. Vrem audiențe zilnic.

Trimite un comentariu

sus