Skip to main content

VIDEO. Un interviu de văzut şi de ascultat acum, de Paşte. Părintele Vasile Ioana, în dialog cu Cătălin Striblea. Sfaturi pentru Sărbători şi o viaţă liniştite

 
VIDEO. Un interviu de văzut şi de ascultat acum, de Paşte. Părintele Vasile Ioana, în dialog cu Cătălin Striblea. Sfaturi pentru Sărbători şi o viaţă liniştite

VIDEO. O discuţie care prinde foarte bine în pregătirea pentru Paşte. Un dialog deschis despre viaţă, despre "bucurii şi plăceri", despre "relaţiile consumeriste" dintre tineri, despre oameni şi relaţia cu divinitatea.

Publicitate

Părintele Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieţei Universităţii din Bucureşti, într-un interviu special realizat la Europa FM de jurnalistul Cătălin Striblea. Înregistrarea, mai jos, în articol.

Preotul a atins câteva dintre cele mai importante subiecte ale vieţii, precum relaţiile dintre bărbat şi femeie, educaţia tinerilor şi diferenţa dintre bucurie şi plăcere.

A vorbit despre începuturi, despre copilăria petrecută mai mult la bunici, pentru că tatăl era alcoolic, despre cum s-a apropiat de biserică şi de Patriarhul Teoctist. Despre pornografia excesivă din ziua de azi şi despre efectul asupra tinerilor şi copiilor, despre violenţa domestică, despre greutăţile şi provocările vieţii de cuplu.

Un dialog de ascultat.

„Dumnezeu nu se stresează. A schimbat nenorocita asta de societate bucuria cu plăcerea. Plăcerea costă, te înrobeşte”, a explicat părintele.

„Poporul ăsta are de la Dumnezeu nişte daruri mari. Le văd în fiecare zi în oameni. Are un model, în Iisus Hristos. Hai să urmăm acest exemplu: jertfă, iubire, pace şi asumare. Să avem în faţa noastră un cuvânt mare: împreună. Să fugim de orice tip de însingurare”, a mai spus Vasile Ioana.

„Câtă fugă de responsabilitate este astăzi în societate. Hai să ne asumăm mai mult”, este încă un îndemn făcut de părinte.

VIDEO. Părintele Vasile Ioana, în dialog cu Cătălin Striblea

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus