Skip to main content

Şerban Pavlu, Maia Morgenstern sau Florin Piersic Jr. narează cărţi în prima aplicaţie de audiobookuri în limba română

 
Şerban Pavlu, Maia Morgenstern sau Florin Piersic Jr. narează cărţi în prima aplicaţie de audiobookuri în limba română

Cărţi narate în limba română de actori. Şerban Pavlu, Maia Morgenstern sau Florin Piersic Jr. se vor auzi în noua aplicaţie de audiobookuri lansată recent.

Publicitate

Aplicaţia se numeşte „Storis” şi conţine audiobookuri, ebookuri şi podcasturi în limba română, scrie news.ro.

Alte nume care s-au alăturat proiectului: Daniela Nane, Monica Davidescu, Mihai Călin.

În acest proiect s-a implicat Editura Litera, care a venit cu o finanţare de 300.000 de euro pentru bibioteca digitală a aplicaţiei. Au fost adăugate cărţi precum: "Gândeşte ca un călugăr" de Jay Shetty, "Pacienta tăcută" de Alex Michaelides, "Berta Isla" de Javier Marias, "Pământ american" de Jeanine Cummins, "Poate ar fi bine să discuţi cu cineva" de Lori Gottlieb, "Procesul" de Franz Kafka.

Dan Vidraşcu, director general al Editurii Litera, a spus:

"Cărţile digitale au avut o creştere extraordinară în ultimii zece ani, în întreaga lume. În România însă, piaţa lipseşte aproape cu desăvârşire. Anul trecut, în Marea Britanie – care are o piaţă editorială de 3,3 miliarde lire sterline -, digitalul a reprezentat 23%.

În România, într-o piaţă de carte estimată la 80-100 de milioane de euro, digitalul nu reprezintă mai mult de 0,1%. În condiţiile în care pandemia a accelerat apetitul pentru formatele digitale, iar numărul abonaţilor la platformele de streaming Netflix şi HBO este în continuă creştere în România, cred că nu există nicio altă explicaţie pentru inexistenţa unei pieţe active de carte digitală decât lipsa ofertei.

Storis va fi platforma care va distribui acest tip de produs. Practic, va aduce cea mai mare bibliotecă digitală din România în buzunarul fiecărui cititor, şi mă bucur să fac parte din acest proiect, ca partener şi investitor.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tom si Jderii Tom si Jderii
    Bravos pentru idee. Mi-a placut sablonul: " Cu 48 de lei/luna, acces la mii de carti, sute de audiobook-uri, putem spune ca inseamna ceva. Salutam ideea celor care au pus in practica acest proiect. Succes Storis!
  • Marius Marius
    A fost o idee ca asta si in Imperiul Leilor, credeam ca e aceeasi.
  • Mircea Mircea
    Prefer sa citesc prin abonament la ***

Trimite un comentariu

sus