Skip to main content

Un politician ungar, afirmaţii instigatoare la adresa unei jurnaliste Radio România: "dacă nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni..."

 
Un politician ungar, afirmaţii instigatoare la adresa unei jurnaliste Radio România: "dacă nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni..."

Politicianul ungar Barna Bartha, deputat al partidului extremist din Ungaria a făcut o serie de afirmaţii instigatoare la adresa jurnalistei Paraszka Boroka, redactor la Radio Tg-Mureş, afirmând că "dacă maghiarii nu sunt în stare să spânzure astfel de oameni, să îi elimine dintre ei, să nu ne mirăm că am ajuns unde suntem".

Publicitate

Politicianul ungar a vorbit despre jurnalistă în cadrul unei întâlniri organizate la Sfântu Gheorghe, unde politicianul a fost prezent. Barna Bartha a mai adăugat că "asistăm la ţiganizarea secuimii şi a poporului maghiar."

Ce spune Societatea Română de Radiodifuziune?

"Societatea Română de Radiodifuziune consideră comentariile mai sus amintite drept un atac grav împotriva normelor de bază ale democraţiei, ale statului de drept, declaraţiile care fac apel la puritate rasială fiind inacceptabile într-o Românie democratică şi tolerantă.
Societatea Română de Radiodifuziune condamnă în aceste timpuri grele, cu fermitate, orice comportament extremist şi manipulator care propagă şi incită la violenţă şi îşi exprimă dezacordul cu privire la acest tip de abordare."

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    Really? Acum îl citam pe om. Chiar nu vă puteți prinde în lipsa ghilimelelor?!?!
  • S S
    @B.A.M. de la extremisti te poti astepta la orice...
  • B.A.M B.A.M
    Din articol lipsește ceea ce e cel mai important: MOTIVAȚIA!!!
    De ce un politician ungur ar dori spânzurarea unei jurnaliste de acceași etnie??? N-ARE SENS! Dacă era o româncă ce lucra la Radio Târgu-Mureș, atunci povestea era clară și logică...
    Lipsește cea mare piesă de puzzle a poveștii!!
    P.S.
    Din partea cui asistă domnul la *** secuimii și a poporului maghiar? Din partea Bruxelles-ului? Din partea statului român? Cine conduce acest proces, în opinia sa?
    (NU afirm că e real sau fals! Intreb cine e înfăptuitorul acestui proces...)
  • Șerban Șerban
    Common Hungary W

Trimite un comentariu

sus