Skip to main content

Superscrieri premiază cele mai bune materiale jurnalistice. Jurnalişti de la Libertatea, Vice, Europa FM, Recorder sau Buletin de Bucureşti, printre finalişti

 
Superscrieri premiază cele mai bune materiale jurnalistice. Jurnalişti de la Libertatea, Vice, Europa FM, Recorder sau Buletin de Bucureşti, printre finalişti

Gala Superscrieri, ediţia 11, premiază cele mai bune materiale de presă, pe 16 mai. Anul acesta, 44 de materiale (presă scrisă, audio, video şi foto) au fost selectate de un juriu format din 21 specialişti din media şi sunt nominalizate la cele 8 categorii de concurs: Audio/Podcast, Debut jurnalistic, Investigaţie, Opinie, Reportaj, Presă Locală, TV&VIDEO-jurnalism, Fotojurnalism. Alături de acestea, vor fi anunţate premiile onorifice şi premiile speciale.

Publicitate

Până pe 9 mai, oricine poate vota pentru premiul special al publicului, Superscrierea Cititorilor – un premiu în valoare de 3000 de euro, oferit pentru materialul cu cele mai multe voturi.

Lista materialelor nominalizate o găsiţi aici iar votul se înregistrează aici.

Paul Radu, jurnalist co-fondator RISE Project & OCCRP, preşedintele juriului Superscrieri:

„Investigaţiile superserioase se alătură unor reportaje excelent documentate, dezvăluirile video de profunzime acompaniază podcasturi «earworm», iar reportajele dau şi ele şi adâncime şi context alături de materialele foto care asigură un background cuprinzător pentru opiniile informate. Li se alătura, pentru a completa tabloul, articolele foarte bune din categoriile debut jurnalistic şi presă locală unde, din nou, găsim superinvestigaţii şi un mix de reportaj şi opinie. Este o ediţie Superscrieri cu inovaţie, educaţie, mediu, virus, politică şi viitor, mult viitor.”

Începând de anul acesta, Superscrieri anunţă creşterea valorii premiilor: premiile I pentru fiecare categorie vor avea o valoare de câte 1500 de euro, iar Superscrierea Anului şi Superscrierea Cititorilor vor fi premiate cu câte 3000 de euro.

Juriul Superscrieri

Paul Radu (co-fondator OCCRP şi RISE Project) – preşedintele juriului, Alice Iacobescu, Barbu Mateescu, Cătălin Striblea, Dan Duca, Dan Radu, Emilia Şercan, Florin Negruţiu, Ioana Cîrlig, Irina Păcurariu, Liviu Avram, Marius Comper, Marko Risovic, Mihai Ghiduc, Mona Dîrţu, Oana Giurgiu, Octav Ganea, Paula Herlo, Răzvan Exarhu, Robert Schwartz, Vlad Stoicescu.

Competiţia îşi propune să scoată în faţă acele poveşti puternice, materiale scrise, video, foto sau audio de calitate care informează corect, emoţionează şi ajung să schimbe percepţii.

Ca în fiecare an, categoriilor competitive se vor adăuga Premiile Onorifice oferite de Fundaţia Friends For Friends în colaborare cu partenerii Galei Superscrieri.

Nominalizaţii Premiilor Superscrieri #11 şi publicaţiile în care au semnat materialele înscrise în competiţie:

PRESĂ LOCALĂ: 5 nominalizări

Drumul nimănui – Adriana Totorean (Bihoreanul)

seria de investigaţii „Unde a ajuns miliardul de euro de la UE pentru Delta Dunării” – Andreea Pavel, Cristian Andrei Leonte, Nathalie Bertrams, Ingrid Gercama, Tristen Taylor (Info Sud-Est)

Craiova arde – Anda Simion (Gazeta de Sud)

Numărul 2 din Apele Române şi-a angajat tatăl de 69 de ani prin „detaşare” – Cezar Moraru (Reporter de Iaşi)

Codrii Iaşilor, comunitatea care se luptă să salveze plămânii unui oraş – Ioan Stoleru (Iaşul Nostru)

AUDIO / PODCAST – 5 nominalizări

Despre corp – vârstă şi cunoaştere (partea 1) + Despre corp – tehnologie şi atingere (partea 2) – Andreea Novac, Delia Oniga, Laura-Maria Ilie (ISCOADA)

mini-seria Între linii pe drumul morţii – Ani Sandu (Europa FM)

Viaţa mea după ce am aflat că am HIV – Dana Alecu, Răzvan Băltăreţu (Pătratul Roşu)

Viaţa mea intimă a început cu un abuz sexual în România anilor ‘90 – Dana Alecu, Răzvan Băltăreţu (Pătratul Roşu / VICE România)

Cea mai absurdă situaţie în care te-ai putea trezi ca femeie în România mai ales dacă eşti educată – Ruxandra Pătraşcu-Maian (VICE România)

DEBUT JURNALISTIC – 7 nominalizări

Ruşinea – Anna Aroş (Gen, revistă)

12 milioane de lei de la Robert Negoiţă către presă, în ultimii doi ani. Digi24, Digi Sport, Antena3 şi România TV, cele mai mari sume – Bianca Albu (Buletin de Bucureşti)

Medalioane „de protecţie” împotriva Covid-19 din Coreea, cumpărate cu 30 de mii de EURO de două societăţi publice din Voluntari – Bianca Albu (Buletin de Bucureşti)

Armata de troli a sectorului 4. Peste o sută de conturi false îl susţin şi îl apară pe Daniel Băluţă pe Facebook – Bianca Albu (Buletin de Bucureşti)

Ţară în service | Poveştile românilor vindecaţi de Covid-19 pentru care mâncarea are gust de metal şi florile miros a gunoi – Gabriela-Lucia Neagu (Europa Liberă România)

Cum e ţinută-n viaţă extrema dreaptă din România prin preoţi, tabere izolate şi manipulare – Maria Teodoroiu (VICE România)

Închide ochii şi imaginează-ţi un măr. Poţi? – Maria Angele (Gen, revistă)

OPINIE – 5 nominalizări

Când presa devine ecoul minciunilor spuse de un înalt prelat al BOR pe tema COVID. Şi Libertatea greşeşte  – Alexandra Nistoroiu (Libertatea)

Problemele reale ale educaţiei, nu fiţele lui Selly (şi Iohannis) – Dinu Guţu (Tltxt.ro)

De ce pleacă românii din ţară? – Elena Stancu (Teleleu / Libertatea)

Ruşine – Ionuţ Sociu (Scena9)

Femeie educată, caut partener – Radu Umbreş (ISCOADA)

INVESTIGAŢIE – 5 nominalizări

Genocidul stejarilor seculari – Alex Nedea, David Muntean (Recorder)

Hidra electorală – Ioana Moldoveanu (RISE Project)

Judecătorul lui Şor – Iurie Sanduţa (RISE Project Moldova)

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile şi nu a luat licenţă la noi” – Răzvan Luţac, Ciprian Ranghel, Cătălin Tolontan (Libertatea)

Clanul Marelui Alb – Victor Ilie (Recorder)

REPORTAJ – 5 nominalizări

O zi la ATI Covid: Mărturiile dramatice ale unor bolnavi, medici şi asistente din secţiile de Terapie Intensivă ale Spitalului Municipal Oradea – Adrian Criş (Bihoreanul)

INTERACTIV | Altă hartă a României: peticele de Europa aduse acasă de diaspora – Alina Mărculescu Matiş; grafică de Edit Gyenge (Panorama.ro)

Am devenit o prizonieră în propria casă – Delia Marinescu (Scena9)

Spitalul uman – Ruxandra Pătraşcu-Maian (Inclusiv)

Blocuri strâmbe: cum ajungem să locuim prost pe bani mulţi – Vlad Odobescu (Scena9)

TV&VIDEO&JURNALISM – 6 nominalizări

Ce se ascunde în spatele atacurilor din pădurile Bucovinei – Alex Nedea, David Muntean (Recorder)

Singur împotriva mafiei lemnului – Alex Nedea, David Muntean (Recorder)

Noi dezvăluiri despre politizarea Apelor Române: un „animal politic” şi o chelneriţă pe post de inginer – Alex Nedea, David Muntean (Recorder)

Aşa arată un dezastru sanitar – Andrei Udişteanu, David Muntean (Recorder)

„Soluţie anti-Covid-19 de milioane” şi „Digital, ne merge prost” – Liuba Şevciuc, Daniela Cuţu (Cusens.md)

Sistemul medical – Mihai Voinea, Cristian Delcea (Recorder)

FOTOJURNALISM * FOTOGRAFIE DOCUMENTARĂ – 6 nominalizări

Supravieţuitori – Andrei Pungovschi (Scena9)

Sfat – Dialog intergeneraţional despre sustenabilitate – Claudiu Popescu (claudiupopescu.com)

The bear necessities – Ioana Moldovan (ioanamoldovan.com; Scena9)

Cea mai mare chestie şi apoi nimic – Matei Bumbuţ (Gen, revistă / Decât o Revistă #46)

Mândrie şi Beton – Petruţ Călinescu (Scena 9, Cdfd.ro)

La Garaje – Petruţ Călinescu (Cdfd.ro)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DUROS DUROS
    sper ca recorder nu insista cu cacealmaua lor : ,, marele alb ,,
  • AB AB
    Uneori mi-e mila de oamenii care doneaza bani in buzunarele baietilor de la Recorder pentru ca ei chiar cred ca-s independenti, nesustinuti politic etc. etc. Dar dupa aia imi revin si imi aduc aminte ca nu trebuie sa-ti fie mila de oamenii creduli. Admir sincer inteligenta baietilor, fac bani de pe urma prostilor si naivilor mai ceva ca influencerii de pe Instagram, bravo lor!
  • geo geo
    Neo, dacă ți se pare normal să fie selectată (și) o anchetă care prezintă „greşeli de documentare”, este problema ta..nu mă doare nicăieri și nu mă roade nicio invidie și nici nu primesc recomandări de la nimeni să postez ce postez ! Să câștige cine merită și este mai bun, nu-i așa ?
  • neo neo
    @geo: doare tare, nu-i așa? invidia asta:)) ca nu cred ca ai o agenda sau ai fost pus de cineva sa trollezi recorder pe aici:))
  • geo geo
    Cum poti sa selectezi o ”superscriere” - referitoare la clanul marelui alb - despre care insusi autorul a recunoscut ulterior că prezintă câteva „greşeli de documentare” si a adaugat o erată ? Apropo, cum rămâne cu presupusa autosesizare a DNA, in noiembrie 2021, după publicarea anchetei, conform surselor Recorder. Asa este, dragilor de la Recorder, ca DNA nu a pornit nicio cercetare ?
  • Iordache_Digi.Net Iordache_Digi.Net
    Trofee așa urâte n-am mai văzut decât în primele sezoane din Vocea României.

Trimite un comentariu

sus