Skip to main content

Platforma media PRESShub, în catalogul presei europene digitale realizat de Project Oasis

 
Platforma media PRESShub, în catalogul presei europene digitale realizat de Project Oasis

Din luna octombrie, PRESShub a fost introdusă în catalogul „Media Directory” al presei europene digitale, creat în cadul Proiecului Oasis (Project Oasis, Independent Digital native Media From More Than 40 European Countries – n.r.).

Publicitate

Catalogul „Media Directory” include profiluri de organizaţii media digitale din peste 40 de ţări din Europa. Este folosit de obicei de oameni din domeniu lmedia, ca motor de căutare şi informare.

Selectarea în acest catalog a fost aprobată în urma unei analize realizate de o echipă de peste 30 de cercetători locali.

Pentru această realizare, platforma PRESShub a trebuit să îndeplinească mai multe criterii importante, precum independenţa editorială, conţinutul original care să serveească în principal interesului public şi transparenţa.

„Oasis este un proiect de cercetare privind durabilitatea, gradul de inovaţie şi impactul organizaţiilor independente de ştiri exclusiv digitale din peste 40 de ţări din Europa. Scopul său este de a aduce o mai mare vizibilitate organizaţiilor media digitale şi de a descoperi noi perspective despre tendinţele, oportunităţile şi provocările din acest sector de piaţă în creştere”, se explică în articolul care face anunţul despre noul statut, pe presshub.ro.

Despre PRESShub

  • A fost lansată în 2018,„ ca o platformă care îşi propune să restabilească demnitatea profesiei de jurnalist prin promovarea excelenţei în jurnalism”.
  • PRESShub, publicaţie online deţinută de Freedom House România, are acum o reţea ce cuprinde 38 de publicaţii independente locale şi naţionale
  • Este „o platformă de exprimare liberă a ziariştilor care aleg să se pună în serviciul public”.
  • Obiectivul: „să devină un centru de resurse pentru ziarişti, un instrument care să contribuie la profesionalizarea breslei”.
  • Include şi secţiunile Diaspora – pentru românii din străinătate şi Connecto – pentru o comunicare mai uşoară cu cei care au reuşit în alte ţări.
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus