Skip to main content

Legendarul Jerry Springer a murit, la vârsta de 79 de ani

 
Foto: Arhiva personală
Foto: Arhiva personală
Celebrul om de televiziune Jerry Springer a murit la vârsta de 79 de ani. Emisiunea realizată de el, „Jerry Springer Show”, a fost difuzată timp de aproape trei decenii de postul tv şi este şi astăzi considerată un adevărat fenomen cultural, mai ales în America. 
Publicitate
 
Moartea lui Jerry Springer s-a produs joi, 27 aprilie, după o scurtă boală. Decesul a fost anunţat de producătorul său, Jene Galvin, care este şi un bun prieten de familie. Acesta a spus că Springer s-a stins din viaţă liniştit, în casa sa din Chicago.
 

Gerald Norman Springer - pe numele real - s-a născut la 13 februarie 1944, în Londra (Anglia). A crescut în cartierul Queens din New York. A urmat cursurile Facultăţii de Drept de la Universitatea Northwestern, pe care a absolvit-o în 1968, an în care, după ce s-a calificat ca avocat, a început să se implice activ în politică, lucrând pentru Robert Kennedy, fratele fostului preşedinte american.
 
În 1970, Jerry Springer a candidat pentru Congres, şi, cu toate că nu a câştigat, a strâns enorm de multe voturi, 44%, un record la care nu se aştepta. Apoi a candidat şi a câştigat alegerile pentru Consiliul Local al oraşului Cincinnati, în 1971, şi a fost ales primar al aceleiaşi localităţi, în 1977.
 
În 1982 a candidat pentru postul de guvernator al Ohio şi a şocat o lume întreagă abordând direct subiectul delicat al prostituţiei, într-o reclamă de campanie.
 
"Următorul guvernator va trebui să-şi asume nişte riscuri grele şi să se confrunte cu nişte adevăruri dure. Sunt pregătit să fac asta. Această reclamă ar trebui să fie o dovadă. Nu mi-e frică, nici măcar de adevăr, şi chiar dacă mă doare”, spunea Jerry Springer la acea vreme, potrivit publicaţiei New York Times.
 
A debutat în media în timp ce era student la Universitatea Tulane, la postul de radio al colegiului, WTUL New Orleans FM. A continuat în timp ce era primar al oraşului Cincinnati, lucrând şi la postul de radio rock WEBN-FM, unde s-a făcut remarcat pentru formatul creat de el, unul foarte relaxat. Colegii săi de atunci au prezentat comentarii de-ale sale sub bannere pe care scria „The Springer Memorandum”. Popularitatea comentariilor sale era fascinantă şi l-a ajutat în debutul în televiziune.
 
A fost angajat apoi ca reporter politic şi comentator de ştiri la unul dintre canalele NBC din Cincinnati, WLWT, unde a lucrat până în 1993. Acolo a fost numit prezentator principal de ştiri şi redactor director şi a creat celebrul slogan: „Aveţi grijă de voi şi unul de altul”. 
 
În doi ani, a fost prezentatorul numărul unu al ştirilor din Cincinnati, alături de partenerul Norma Rashid. Timp de cinci ani, el a fost cel mai popular prezentator de ştiri din oraş, strângând zece premii Emmy locale.
 
În 1993 a demisionat de la WLWT şi s-a putut dedica în exclusivitate emisiunii care i-a purtat numele, „The Jerry Springer Show”, care de debutat doi ani mai devreme, la 30 septembrie 1991. Emisiunea, care s-a difuzat nu doar în Statele Unite ale Americii, ci şi în alte ţări, cu mare succes, s-a oprit în iunie 2018, când s-a încheiat şi contractul dintre Jerry Springer şi cu grupul NBCUniversal.
 
Cel mai recent eveniment public la care a participat a fost Parada Rough Riders St. Patrick’s din Tampa (Florida), de unde a şi publicat o serie de fotografii, nelăsând să se vadă suferinţa ultimelor săptămâni.
 
A avut apreciat pentru umorul său inconfundabil. Spunea recent despre el:
 
„Am avut norocul să mă bucur de o măsură confortabilă de succes în diferitele mele cariere… Dar hai să fim sinceri: am fost practic tot ce nu poţi respecta: un avocat, un primar, un prezentator de ştiri şi o gazdă de talk-show. Rugaţi-vă pentru mine. Dacă ajung în rai, vom merge cu toţii”.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus