Skip to main content

Pro TV va avea jurnalist permanent la Bruxelles. Compania-mamă, CME, deschide un birou cu jurnalişti din Bulgaria, România şi Cehia. Cine va transmite pentru Pro TV

 
Pro TV va avea jurnalist permanent la Bruxelles. Compania-mamă, CME, deschide un birou cu jurnalişti din Bulgaria, România şi Cehia. Cine va transmite pentru Pro TV
Central European Media Enterprises (CME), compania care deţine Pro TV în România, va deschide un Birou de Ştiri cu sediul la Bruxelles, începând cu 1 iulie, anunţă compania. 
Publicitate

Biroul de ştiri CME va servi drept bază în cadrul căreia corespondenţii CME vor acoperi problemele UE, NATO şi alte subiecte de interes europene pentru audienţele lor interne.

Iniţial, personalul Biroului de Ştiri va fi format din reporteri experimentaţi de la principalele posturi comerciale de televiziune din Bulgaria, România şi Republica Cehă (corespondentul ceh va acoperi atât Republica Cehă, cât şi Slovacia).

Membrii echipei RTL Hrvatska şi Pop TV ar trebui să se alăture Biroului de Ştiri CME în toamna anului 2023.

„Cei doi factori care stau la baza deciziei de a investi în înfiinţarea unei redacţii CME la Bruxelles au fost succesul echipei de ştiri TV Nova, la Bruxelles, în timpul preşedinţiei Republicii Cehe a Comisiei Europene, precum şi viitoarele alegeri pentru Parlamentul European”, anunţă CME.

Dušan Švalek, CME Deputy CEO:

„La CME, ne străduim să oferim ştiri imparţiale şi de calitate, şi credem că înfiinţarea redacţiei noastre de la Bruxelles va îmbunătăţi difuzarea de ştiri şi ne va permite să deservim şi informăm mai bine publicul”.

Mişcarea este în concordanţă cu politica editorială a CME de a furniza ştiri imparţiale publicului său. Primii reporteri CME care vor lucra la biroul din Bruxelles vor fi:

  • bTV – Bulgaria – Desislava Mincheva
  • TV Nova & TV Markiza – Republica Cehă & Slovacia – Hata Sassmannova
  • PRO TV – România – Camelia Donţu

Camelia Donţu:

„PRO TV este singurul post de televiziune din România care are aici, la Bruxelles, corespondent. Pentru mine este o onoare, dar şi o responsabilitate să transmit din capitala Europei ştirile care ne schimbă şi ne influenţează vieţile. 

În ultimele săptămâni, deja au ajuns la telespectatori ştiri din Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European şi cel al Uniunii Europene. Mă bucur că am putut să fim primii care le-am adus celor de acasă informaţii precum legea privind inteligenţa artificială sau Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus