Skip to main content

Caţavencii şi Patrick Andre de Hillerin pierd procesul cu Dragoş Anastasiu, după ce l-au acuzat de trafic de cocaină. Care este valoarea despăgubirilor

 
Patrick Andre de Hillerin şi Dragoş Anastasiu. Colaj Paginademedia.ro
Patrick Andre de Hillerin şi Dragoş Anastasiu. Colaj Paginademedia.ro

După trei ani de procese, revista Caţavencii şi Patrick Andre de Hillerin au pierdut procesul cu omul de afaceri Dragoş Anastasiu. Aceştia ar trebui să-i plătească de 5.000 de euro daune şi să publice decizia în Caţavencii, Adevărul şi Evenimentul zilei. Decizia nu este însă definitivă. 

Publicitate

Totul a pornit de la articolul, publicat de Patrick Andre de Hillerin, intitluat „Nară-nară, vrem ostaşi”, în care Anastasiu era acuzat că ar fi agent acoperit SIE şi că face trafic de cocaină, pentru Serviciul de Informaţii Externe (SIE), prin autocarele de la compania sa de turism.

În acelaşi articol apăreau şi numele oamenilor de afaceri Dan Şucu (Mobexpert) şi Adrian Sârbu (părintele Pro TV). 

Articolul, publicat în Caţavencii pe site şi revistă, a fost scos din online în urma notificărilor primite de la avocaţii celor trei oameni de afaceri. Apoi, a urmat procesul intentat de Dragoş Anastasiu, care a cerut 300.000 de euro daune morale, după cum a declarat acesta pentru NewMoney.ro.

Tribunalul Bucureşti i-a respins ca nefondată acţiunea în instanţă a lui Dragoş Anastasiu, în martie 2021.

Omul de afaceri a atacat decizia la Curtea de Apel, care, de data aceasta, i-a dat dreptate. Iar Caţavencii şi Patrick Andre de Hillerin vor trebui să-i plătească lui Anastasiu daune morale de 5.000 de euro, la care se adaugă cheltuielile de judecată.

Totodată, instanţa obligă Caţavencii şi pe de Hillerin să şteargă articole despre Anastasiu, dar şi de pe contul de Facebook al lui de Hillerin. 

În plus, decizia trebuie publicată atât în caţavencii, cât şi în Adevărul şi Evenimentul zilei. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs. 

Decizia Curţii pe Apel, pe scurt: 

Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa apelată, în sensul că: Admite în parte acţiunea.

Obligă pârâţii în solidar la plata sumei de 5.000 euro despăgubiri pentru prejudiciul moral, precum şi la dobânda legală penalizatoare aferentă, de la data prezentei decizii şi până la data plăţii efective.

Obligă pârâţii în solidar să publice pe cheltuiala proprie prezenta decizie, integral, pe site-ul www.catavencii.ro (pentru cel puţin 30 de zile), precum ţi în cotidianele Adevărul şi Evenimentul Zilei.

Obligă pârâţii în solidar să elimine de pe pagina de internet www.catavencii.ro şi de pe contul de Facebook al aceleiaşi publicaţii articolele la care se referă prezenta acţiune.

Obligă pârâtul Patrick Andre de Hillerin să elimine de pe contul propriu de Facebook postările Ia care se referă prezenta acţiune.

Respinge acţiunea pentru rest, ca neîntemeiată.

Obligă pârâţii în solidar să plătească reclamantului suma de 5.752, 50 lei cheltuieli de judecată în faţa primei instanţe.

Obligă intimaţii în solidar să plătească apelantului suma de 2.992, 22 lei cheltuieli de judecată.

Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei, astăzi, 31.01.2022.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    e o lectie pentru disperatii de senzational Si sint multe site -uri care se dau peste cap sa-i citeasca cineva Spui ceva cind esti sigur ca stii ce spui
  • RowMania RowMania
    Hopaaa, ce te faci cu marele deontolog prieten de festivaluri online cu politicieni PSD? PAH, dupa ce s-a compromis pe 27 mai 2020 cu Andaluzia Luca, e dovedit acum (provizoriu) si inventator de povesti aiuristice cu baroni ai drogurilor.

Trimite un comentariu

sus